35 hetes kismama vagyok és leforráztam a hasam (ráfröccsent a leves) Lehet valami baja a kisbabámnak? Meg fog látszani rajta?
Mindaddig én sem hittem ebben a marhaságban, amíg velem is megtörtént. Igaz nem forralás, hanem ütés volt.
A kazán huzatszabályzójába (a kazán tetején van, egy vas kiálló pálcika) úgy végighúztam a hasam 37hetes terhesen hogy azt hittem szétszakadtam,nagyon fájt, nagyon durván sikerült a baleset, borzasztóan néztem ki, a nagy pocakomon keresztbe (mint ahogy a császármetszés van, de pont a pocak közepétől picit feljebb vízszintesen) egy óriás vörös csík, még a bőrőm is lejött. Meg is rémültem, mert a kisfiam égtelen nagy mozgolódásba kezdett, be is görcsöltem, már az ügyeleten gondolkodtunk mert azt hittük baj van. De szerencsére minden elmúlt, csak a csík maradt, és nagyon sokára múlt el.
A kisfiam úgy feküdt a pocakban, hogy a pici feneke volt a jobb oldalanál csúcsosan, a fejecskéje pedig bal oldalamon a csípőm felé. Vagyis a kis popsijával pucsított kifelé.
Pici fiam megszületett. Itthon mikor először vetkőztettük le és néztük át tüzetesebben minden kis porcikáját a fenekén egy fehér vízszíntes csíkra figyeltünk fel. Nem egy folt, hanem egy tök szabályos csík. Már 4 éves, és még mindig ott a csíkocskája az ülepén :) Most kb 3centis
Hát ezek szerint van benne valami, de a mi esetünkből kiindulva valami erőteljesebb behatásnak kell érnie a pocakot hogy tényleg legyen "nyoma".
Vagy ehhez semmi köze, és csak úgy született, hogy van a popsiján egy szabályos világos egyenes :):)
Akik ezt mondják, azok azt is mondják, hogy pl. ne bámulja meg anyuka ezt meg azt, mert az is meglátszik. Anyósom valóságos patáliát csapott, hogy meg ne merjem nézni az új borjakat, mert borjú szeme lesz a gyereknek. Megnéztem. A gyereknek meg nincs borjú szeme. Meg mikor ezt mondták, akkor azt is mondták, hogy ha rásüt a holdfény egy kisbabára míg alszik, akkor meghal stb. Emlékszik valaki A kondás legszennyesebb ingjére meg ilyenekre? Na ezekkel van egy szinten a hülyeségetek! Ahogy mondtam, az összes gyereknek dalmatának kéne kinézni. Ha 100-ból egy valami "hibával" születik akkor pár debil egyből ráfogja, hogy biztos ettől meg attól volt, hogy a másik 99 gyereken ugyanaz nem látszik az nem érdekes.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy 2013-ban van még aki ilyet elhisz. Minek nekünk a tudomány?
Na, akkor akik ennyire "okosak", azok magyarázzák már el logikusan, hogy milyen módon sérülhet a gyerek odabent, ha anyukának sérül a bőr a hasán! Roppant kíváncsi vagyok a folyamat mibenlétére!
Amúgy kedves Kérdező, ha komoly a sérülés, akkor nézesd meg orvossal, de a babádon nem fog meglátszódni. Hogyan is látszódna meg?!
17: És mi van azokkal a babákkal, akiken ilyen-olyan foltok vannak és a mama hasát nem érte semmiféle behatás?? És azokkal, akiknél a mama hasát mindenféle karcolás, égés érte és mégsincs a gyereken semmi látható nyoma??
Ne haragudj, de amit te láttál, az egyszerű belemagyarázás és babona. Én kértem, hogy magyarázza már el valamelyikőtök, hogy hogyan érheti el a mama hasában komolyan védett gyereket bármi külső, a bőrt érintő sérülés. Te erre nem válaszoltál, csupán két olyan példát hoztál, amit nem lehet ellenőrizni, hogy tényleg úgy volt-e. Most tényleg azt várod, hogy értelmes emberek ennyi alapján eldobják minden tudásukat, tapasztalatukat és elhiggyék ezt a megalapozatlan babonát? Te jártál biológia órára valaha? Mert sok tudás láthatóan nem ragadt rád. Egyébként bocs, nem sértegetni akarlak, de nehéz az ilyen butaságot szó nélkül hagyni... mert ez akkor még csak-csak elmegy, ha te így gondolod és nem terjeszted, de itt épp nem ez a helyzet.
Nem értem komolyan. Én leírtam a történetem, és lepontoztatok a sárga földig.
Aki tudna olvasni látta volna, hogy azt írtam én sem hittem ebben, amíg meg nem történt velünk, és nem fröccsöntöttem a hasam, hanem jó keményen végighúztam.
Tehát aki nem hiszi küldjön privit én meg viszont dobok egy fényképet a fiamm seggéről!
Komolyan mondom, kár ide a GYK-ra feljönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!