Másfél szobás lakásban lakók, veletek egy szobában van a baba, vagy ti költöztetek a nappaliba és háló lett gyerekszoba?
Ja, egyébként én sem tartom kegyetlenségnek a külön szobát, az enyémek is külön vannak, és igyekszem a férjem mellett tölteni az éjszakát (nem mindig jön össze, mert néha nyugtalanul alszanak, de azért az az alap, hogy a hálóban alszunk kettesben), de azt gondolom, hogy nagyon nem szép mások házasságát pusztán az alvási szokásaik miatt eleve halottnak minősíteni. Nagyon nem vagyunk egyformák, se mi se a gyerekek, és remekül működhetnek olyan családok is, amiknek a mienktől esetleg kicsit eltérőek a szokásaik.
Az anyukák 90 százaléka egyébként úgy indul neki az első gyerekénél, hogy 1 évig szeretné szoptatni, aztán egyeseknél csak pár hétig sikerül, másoknál meg elhúzódik akár 2 éves koron is túl. Sokminden alakul menet közben is.
Előbb utóbb úgyis kellene gyerekszoba. Mi is együtt alszunk a hálószobába a kisfiammal,aki 10 hónapos. A dokink szerint ez az egészséges,mert egy babának szüksége van az anya közelségére. Ő azt javasolta,hogy kb 1 éves kora körül érdemes majd "különköltözni", hogy szokja az egyedüllétet is. Ha szeparációs szorongásos lehet kicsit el is tolódik ez.
Mi 2 szobásban lakunk. 3,5 évig volt hálószobánk és nappalink. Most tervezzük azt,hogy a franciaágyat átvisszük a nagyszobába, a nagyszobából pedig megbontjuk az ülőgarnitúránkat és átvisszük a kisszobába,mert ha esetleg éjszaka kelni kéne a csöppséghez,akkor kényelembe tudjuk magunkat helyezni. Vagy akár napközben az altatásnál is. Én nagyon hátfájós lettem szülés után, a hajolva altatás nem megy.Így együtt alszunk el, és utána megy a kiságyba a fiam.
Egy szó mint száz, én arra voksolnék,hogy a kisebbik legyen a gyerekszoba, a nagyobbik pedig a nappali, ahol alszotok is és vendégeket is tudtok fogadni. Nem egyszerű, de megoldható.
azért akik azt írják,hogy nem engedik majd be a picit az ágyukba gondolják végig,hogy nekik nem volt jó anno a szüleik mellé bújni??a szülői ágynak van egyfajta biztonság érzete,nyugodtabban alszik ott a gyerek mondjuk egy rossz álom után!
Én vagyok,akik 4-en egy szobában vannak.A fiam éjjel sokszor úgy mászik át közénk, hogy észre sem vesszük.És érdekes,ebből nincs rendszer,van hogy végig alussza az éjszakát,van hogy nem, de ha átjön annak biztos oka van.És ez általában hajnalban történik,addigra párommal tuti alszunk,szóval tökre nem zavar minket,ha mellénk bújik fiunk,sőt,olyan jó érzés:)
A pici meg épp a szeparációs szorongás közepén van, múlt éjjel pl 1,5 órán keresztül próbáltam visszatenni az ágyába,de mindig visszaébredt,kivettem,megnyugodott...aztán már nem érdekelt a dolog,magam mellé vettem őt is, így egy nem túl nagy francia ágyon 4-en aludtunk:))
Egy újszülöttet alapból nem szabad a saját ágyunkban altatni, mert megfulladhat. Nemrég is volt egy haláleset, ahol az anyuka bealudt, a pici meg még gyenge volt ahhoz, hogy elforduljon, és az anyja teste fullasztotta meg. Gratulálok.
Mire a babát már nyugodt szívvel altathatod közöttetek már rég beleszokott a saját ágyába. És itt nem a nagy gyerekekről volt szó, akik néha kimennek odabújni, ha rosszat álmodtak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!