Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg szívtelen lennék?...

Tényleg szívtelen lennék? Missed ab után vagyok 4 nappal.

Figyelt kérdés
...és már nem sírok,nem gyászolok.6 hetesen ment el a babám,aznap picit sírtam,meg a kórházban is picit,de bent fekvő "kedves"kismamák megszóltak,hogy mennyire vidáman viselem a dolgokat...Van már egy 13 hós lánykám, miatta sem törhetek össze lelkileg.De azért a beszólások nagyon rosszul estek.
2009. nov. 1. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy!Azért,mert nem mutatod,a lelked mélyén biztos nagyon fáj!De,ha sírnod kell,sírj nyugodtan,persze ne a pici előtt!
2009. nov. 1. 10:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember másként éli meg a gyászt és a tragédiákat, és máshogyan is mutatja ki azt. Az, hogy nem sírsz, az csak egy dolog. Nem muszáj mindenkinek úgy összetörnie, hogy az látsszon is: csak TE tudhatod, hogy mit érzel legbelül.

Nem ítélhetünk el senkit azért, mert nem rakja ki a kirakatba az érzelmeit. Vannak olyan emberek is, akik "ebből űznek sportot", de egy cseppet sem vagyok meggyőződve arról, hogy szomorúbbak, esetleg elesettebbek lennének annál, aki nem bőg mindenki előtt nyilvánosan órákat.

Ne aggódj, nem vagy szívtelen: te így dolgozod fel, és természetesen a kislányod, a pároddal való kapcsolatotok és magad miatt is erősnek kell lenned.

Az élet nem áll meg egy ilyen esemény miatt, és jobb, ha előre tekintesz, mintha visszafelé. Nagyon ügyesen és helyesen teszed, hogy nem keseregsz nyilvánosan, mert akik ezt teszik, folyton a történtekre gondolnak, mindenki erre emlékezteti őket, és onnan egyenes út vezet a depresszióhoz.

Kitartást kívánok neked és nektek a történtek feldolgozásához, fel a fejjel, csak előre, és ne érdekeljen, hogy más mit mond: az a lényeges, hogy te hogy érzed, és mit érzel.

2009. nov. 1. 10:38
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
Én mikor megtudtam,a rossz hirt,akkor sirtam az orvosnak.Majd mikor hazaértem a férjemnek.Sirtam a műtét napján egy kicsit,még aznap hazaengedtek és én már másnap a munkahelyemen voltam,szolni,hogy jövök dolgozni.Erősnek akartam mutatkozni,mint aki nem szerez rolla tudomást.Kb ahogy te viselkedtél.Majd 3hónap mulva,szinte a semmiből tört rám a sírógörcs.Azt akarom ezzel mondani,hogy lehet te sem akartad ezt felfogni és majd szép lassan tudatosul benned.
2009. nov. 1. 22:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Nem vagy lelketlen, felszínes, vagy ki tudja, milyen beszólogatásokat kaptál a "kedves" kismamáktól. Senki nem lát a fejedbe, a lelkedbe, senki nem tudja, milyen fájdalom elveszíteni egy gyereket és közben erősnek lenni, a 13 hós kislány miatt. Ne törődj az ostoba emberekkel, az ostoba megjegyzéseikkel. Kizárólag magaddal, a családoddal, a kislányoddal foglalkozz! Súlyozz, hogy mi a fontos! Az "intelligens" megszólalásokat engedd el a füled mellett. De ha éppen úgy érzed, nyugodtan visszaválaszolhatsz, akár bunkón is! Tudod, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Sok erőt kívánok ennek a szörnyűségnek a feldolgozásához.
2009. nov. 3. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!