Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség elején még szabad...

Terhesség elején még szabad teniszezni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 11:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Van, aki még futni is ment.

Mindenesetre én azt a tanácsot kaptam, hogy a betöltött 3. hó végéig semmi mozgást ne csináljak a gyenge kis tornán meg sétán kívül.

A betöltött 3. hó után is kerülendő az oldalirányú mozgás, mert épp a törzset fordítja, a has tájékán feszülsz.

Egyébként az ugrálás (főleg a sarokra ugrás) vetéltető lehet.

Nem igaz ez mindenkire, de jobb félni... :)

2013. aug. 30. 11:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt kerülendő sportok, mozgások:

- síelés, snowboardozás, korcsolyázás

- raftingolás, vadvízi evezés, és minden egyéb extrém sport

- lovaglás

- hasprés

- súlyemelés

- minden küzdősport

- ugrándozással járó sportok, főként a terhesség vége felé, hiszen nagy hassal már nem is kényelmes

- kerülni kell a túlzott izzadással járó mozgásokat

- első három hónapban kerülni kell a nagy erőfeszítéssel járó mozgásformákat

- a biciklizés óvatosan szabad, (az esést kerülve, és semmiképpen sem terepbiciklizés), bár van, aki egyáltalán nem ajánlja

- kardiomozgások, vagyis a magas szívverésszámmal járó mozgások, ne legyen a pulzusszám 130 felett, és kerüld a levegőkapkodással járó mozgásokat, és így biztos lehetsz abban, hogy nem erőlteted meg magad

Ezek alapján szerintem nem.

2013. aug. 30. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!