Haragudnál, ha terhességed alatt anyósod azt mondaná hogy ő nem lesz cseléd, csak nagymama?
Én nem haragudnék, csak csodálkoznék, hogy ezt most vajon miért mondja.
Szóval meglepődnék, hogy honnan veszi, hogy bárki is ezt várja tőle.
Amúgy már az is nagy segítség, ha valaki lefoglalja néhány órára a gyereket.
off hatosnak: anyukámék és anyósomék sem öregek...Még 50-et sem töltötte be egyikük sem,dolgoznak mind a négyen...
On: ezzel a hozzáállással valóban nincs semmi baj,én soha nem kérnék többet ennél...A dolgaimat én is magamnak szeretem intézni...Igaz,miután megszültem,anyu főzött ránk pár hétig,de bár ne tette volna(amúgy én főzök rájuk nap,mint nap,mert szomszédok vagyunk),mert azóta már többször felhántorgatta...Most a másodikat várjuk,jó messze költözünk mindenkitől,így ilyen konfliktusok nem lesznek...Egy dologban bízom,h majd tudnak segíteni,míg szülök vigyáznak a nagyra,mert szeretném,ha a férjem velem lenne közben..
"Egyébként én haragudnék rá. Öregember, aki amikor nem alszik, csak szabadideje van. Magyarul ez azt jelenti, hogy akkor menne hozzátok "unokázni", amikor már nagyon unatkozik. Természetesen ma Magyarországon az ilyen öregemberek, anyagilag általában jobban állnak, mint a fiatalok, mert általában nincsenek hiteleik, nincsenek komolyabb igényeik, ruhára sem nagyon költenek, a legtöbbnek komoly megtakarításai vannak. - Magyarul sz@arik rátok. "
A mai anyukáknak meg teli vannak modern technikai kütyükkel nem kell pelenkát mosni de hát arra is ott lenne a mosógép egész nap ráérnek semmi dolguk csak a játszótéren pletykának. Semmi sem elég, mindent hitelből akarnak mert megdolgozni nem szeretnek érte, csak a külvilágnak mutogatni mijük van, miközben a banké. Szegény nagyszülő ad egy kis pénzt már egyből ruhát vesznek rajta nem hogy félretennék a bajra mert csak divatozni tudnak. Aztán meg csodálkoznak, hogy nincs megtakarításuk. Csak az igényeik nőnek de a munka vállalási kedvük nem.
Ezek a mai anyák.
16. válaszoló: Gyermeket nevelni MUNKA. Mégis kevesebb támogatást kapnak a mai gyermeket nevelők, mint azok akik ma nyugdíjasok, és a Kádár-korban éltek, és kötelező volt dolgozni, mégis, én egyet nem láttam aki 40 évet dolgozott volna, - annyira megszakadtak a munkától, hogy csak na. Ja és ez csak azért van, mert sokan vannak.
Két dolog van, amivel Magyarország az EU-ban negatív rekorder. Az egyik: egy olyan EU ország sincs, ahol az elmúlt 30 évben csökkent volna a születések száma.
A másik negatív rekord pedig, hogy nincs a világon még egy ország, ahol a nyugdíjasok átlagban közel annyit kapnak, mint akik dolgoznak. Az átlag 60% körüli.
A gyermeket nevelőket kellene támogatni, nem pedig azokat, akik életük utolsó 10-15 évét azzal töltik, hogy az ágyba belevarrjanak 3-4 millió Forintot, miközben a villamoson ha lejár a nyugdíjasoknak is kötelező - de ingyenes- bérlet (Debrecen) akkor zeng a villamos, hogy mi az, hogy neki el kell menni venni nem tudom melyik irodába kérni egy újat. És ezek az emberek a szavazati többségükkel irányítják az országot, okoskodnak, hogy így kéne, meg úgy kéne, miközben ez fogja ezt az országot sírba vinni.- A fiatalok menekülnek innen, mert ebben az országban elvárják, hogy valaki 2/3-os adót fizessen, még vállaljon gyereket/gyerekeket is, miközben nyugdíjasok - gyakran még nyolc általánosuk sincs- meg okoskodnak, hogy így kéne, meg úgy kéne, a felettem szóló szerint többet kéne dolgozni, abban az országban, ahol egy dolgozó ember egy éveben az Európai Unióban a legtöbb munkaórát dolgozza, a legmagasabb adók mellett, azért, hogy a nyugdíjasoknak ki tudják fizetni a nyugdíjat.
Fentebb a technikai kütyüket említették, hogy az megkönnyíti az élete. Ez igaz. Ha nem lennének modern eszközök, akkor ma Magyarországon, nem 74 év lenne a születéskor várható élettartam, hanem 64.
Egyébként ma, akinek magasak az igényei, nem is vállal gyereket. Nem kötelező, a társadalom egyre kevésbé várja el, és nem is igazán segíti pénzügyileg. Szerintem tisztelni kellene azokat, akik gyermeket vállalnak.
Te elég gazdag környéken lakhatsz hacsak ilyen nyugdíjasokat ismersz.
Gyermek vállalok előtt még ott a jövő,hogy megteremtsék maguknak a megfelelő körülményeket amire egy 70 évesnek már nincs lehetősége pl plusz munkát vállalni.
Nem tudom te mit szólnál ha eltörölnék a nyugdíjakat és a szüleidet és a párod szüleit is eltarthatnád a gyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!