Muszaj nevet adni neki?

Figyelt kérdés
Apuka leszek es nem tudom mit kezdjek magammal, teljesen kikeszit az egyesz szituacio,mert nem tudom hogy kell csinalni. Eleg keves ferfi volt korulottem gyerekkoromban es annyira felek, hogy ez mas es nem leszek kepes ra.Mar csak az,hogy NEVET KELL VALASZTANI kikeszit,mert ez tul vegleges es maga a baba is vegleges. Azt akarom,hogy a parom is biztonsagban erezze magat,de egyszeruen keptelen vagyok kezelni a helyzetet. Ti miket csinaltatok? Hogy szoktatok meg az egeszet es miket tettetek annak erdekeben,hogy a kismama es jol erezze magat? Hogy kell ezt csinalni? Van babatok,hogy hivjak? elore koszonom.

2013. aug. 19. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Majd minden jön magától ösztönösen. :) Nem kell megijedni hidd el képes leszel rá. Először mindenkinek ijesztő de aztán belejön az ember. :) Csak nyugi

Van egy 6 hónapos lányunk Boglárka a neve ha fiú lett volna az Ákos nevet kapta volna.

A kismama meg h jól érezze magát hát nem nagy dolog. Itt nem azt jelenti h az éjszaka közepén menjél fagyiért neki mert épp azt kívánta meg. Nem. Olyanokra érdemes odafigyelned ha otthon vagy ha pl felmos a vizet ne ő cipelje kiönteni hanem vedd ki a kezéből. Ez csak egy egyszerű példa. A cipekedést és ezeket a dolgokat csináld te helyette. Ha érzelgősebb típus vagy akkor beszélgess a babával a pocakban, simogasd. Elmehetsz az ultrahangokra ott már láthatod is vmennyire a kicsit. De ez a nagy izgalom majd lejjebb megy nem kell aggódni. És mivel már enynit foglalkozol most velük rossz apa biztos h nem lesz belőled. :)

2013. aug. 19. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell, hogy lásd más férfiaktól, hidd el a véredben van:) csak legyél játékos és aranyos a babával, jönni fog magától. A kismama pedig biztos megérti, hogy te is izgatott vagy de próbáld meg ne kimutatni mert ettől ő még idegesebb lehet. Csak legyél vele is kedves, megértő és hozd a formádat:) minden rendben lesz, ne aggódj.
2013. aug. 19. 16:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Koszonom

A cipekedest es ezeket a dolgokat megoldom, bar nagy mennyisegekben en sem vagyok kepes ra,mert faradekony vagyok egy mutet miatt, de ugysem kell hegyeket elmozditanom. Ez nagyon hirtelen jott, egyikunk sem fejezte be az egyetemet es nagyon remelem,hogy anyagilag is minden rendben lesz.Nem is attol felek,hogy a jegyesem majd indiai kecske tejet kivan,hanem attol,hogy ez neki is tul sok es azt szeretnem,hogy lelkileg rendeben legyen. Meg nem tudtam feldolgozni, bar lattam egy kis valamit ultrahangon. Nagyon felek. A kedvesseget mindenkeppen kiprobalom :) Koszonom a valaszokat, ez megnyugtatott egy picit,de eleg sok ijeszto dolgot is hallottam mar.

Elso, gratulalok a babahoz :)

2013. aug. 19. 17:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Te maris jo apuka vagy es szerintem jo ferj ha ilyeneken agyalsz az mar jo jel meglatod minden jon magatol es eletetek legcsodasabb pillanata lesz amikor megszuletik a babo gratulalok es kitartast!
2013. aug. 19. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Túl sokat problémázol. Ne gondolkozz olyan sokat, hanem hagyíts be egy üveg sort és lazíts.

Minden ösztönösen jön magától.

Én sem láttam sehonnan, hanem az ösztöneimre hagyatkozom.

2013. aug. 19. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy ijesztő,sőt nekünk is az volt mikor tudatosult bennünk hogy baba lesz( kb egyidősek vagyunk). De egyvalamit a biztos,amikor meglàtod a fiad/ lànyod, akàr bent a szülőszobàn, akàr kint a vàróban, csak a boldogsàgra fogsz emlèkezni,ès mèg arra hogy milyen büszke vagy a szerelmedre!:) Az első pelenkàzàs katasztròfàlis volt, pedig van egy hugom ès mèg 2 kisebb unokatesó. tehàt mondhatni tapasztalt voltam,de amikor a sajàtomat kellett előszœr, azt sem tudtam hogy mit csinàljak!:) szóval vègülis mindegy hogy izgultok e vagy nem( egy fokig mèg egèszsèges is) a helyzetett ùgyis megoldjàtok, bàrmi törtènjen!:) Mègvalami vegyèl rèszt a baba körüli dolgokban màr most. Menjetek együtt neki vàsàrolni vagy èn szemèly szerint imàdom amikor a pàrom ment le vàsàrolni ès hozott neki èdes ruhàkat amiket ő vàlasztott ès majd lehet mondani a picinek hogy bizony ezt apa vette csakis neked!:) kitartàst,erőt , egèszsèget ès könnyű szülèst! A mi fiunk neve Lionel:)
2013. szept. 24. 03:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Az en testvereim kozul is van akinek mar gyereke szuletett, de az teljesen mas. Kicsereltem mar oket es maszkaltam negykezlab veluk az asztal alatt. Nem tudom feldolgozni meg mindig,persze nagyon boldog vagyok, de total hulyenek erzem magam, hogy ennyire furcsan allok hozza.

2013. okt. 4. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!