Helka vagy Petra?
Melyiket választanád?
Vezetéknévhez inkább a Helka passzol, a Petra kicsit erős hozzá.
Férjem kedvence a Petra, enyém a Helka.
Nekem is tetszika Helka név!!!
Akik fintorogtok, olvassátok el Nyulász Péter Helka c. meseregényét, a kicsit nagyobb (ovis) gyerkőcnek is tetszeni fog!!! Egy balatoni legendát írt meg kalandregényben, amiben sorra veszi a balaton környéki híres tájakat, kedves és értelmes regény! Utána már nem fogjátok röhejesnek és ócskának tartani ezt a nevet!!!
Mivel már van 2 gyermekünk, átrágtuk magunkat párszor az anyakönyvezhető nevek listáján. 1 fiú és 1 kislánynév volt, amire mind a ketten rábólintottunk, ezeket adtuk a gyermekeinknek. Most pedig ott vagyunk, ahol a part szakad, mert nincs olyan név, ami mind a kettőnknek tetszik.
Azért örültem meg annak, hogy belemenne a Helka Petrába, mert így mind a kettőnk adna neki nevet, és hiába nem tetszik nekem a Petra, szólítanám másképpen. A családunkban senkinek nem tetszik, így tuti a Helka lenne használatban. De azért mégis, ott van a nevében a férjem vágya is.
És ami nem utolsó szempont, magyar név. A másik kettő gyermekünk neve is magyar eredetű, így szépen illene a sorba.
Tegnap este abban maradtunk, ha nem találunk köztes megoldást, akkor Helka Petra lesz a pici lány. Így együtt tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!