Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik szemlélet jobb az...

Melyik szemlélet jobb az anyának, melyik a babának?

Figyelt kérdés
Az országok többségében nem maradhat otthon az anya a gyerekkel, hat hét után vagy legkésőbb fél év után visszamegy dolgozni. Erre a magyar azt mondja, hogy akkor minek szül gyereket? Pedig ezek a gyerekek hamar megismernek más embereket, műveltséget vagy más életszemléletet azáltal, hogy nem kizárólag az anya van velük. Az anyák nem fordulnak be és nem őrülnek meg a gyerek két éves korára attól, hogy nincs más téma, mint egyél kicsim, igyál kicsim, pisilj és kakilj gyorsan kicsim, menjünk játszótérre, ne nyafogj, hagyd már abba, megőrülök... Ha visszamegy az ember felnőttek közé, több türelme lesz a gyerekéhez, több töltekezési lehetősége lesz és talán a munkahelyi problémák miatt sem látja már a gyerekkel kapcsolatos feladatokat olyan őrjítőnek. Persze vannak kivételek.
2013. aug. 10. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt vedd számitásban hogy legalább ugynananyi nő nem megy vissza dolgozni ezekben az országokban mitn aki visszamegy. Csak ott nincs gyes gyed stb, hanme megszünik a munkaviszonya. A legtöbb scaládban akik felső középosztályhoz, középosztályhoz tartoznak ott nem mennek vissza mivel nincs állami intázmény ahova a gyerek járhatna és ha nincs egy jól fizető állása nem éri meg vissza mennie mert amit keresne azt kifizethetné a felügyeletre és pluszban még enm is ö neveli a saját gyerekét. Itthon manapság ugy néznek arra az anyukára aki enm akar4 visszamenni egyáltalán dolgozni mitn a véres rongyra, pedig ha megengedhetik maguknak akkor a gyereknek akkor is az a legjobb. Sok nő nem fordul be attól hogy otthon van és nagyon jó programokat tud csinálni maguknak és lehet felnött programja is csak szervezés kérdése. Itthon már kevés a háztartásbeli anyuka de külföldi országokban ez még mindig nagyon gyakori. Elég sok országban vannak simeröseim, rokonaim igy több ilyen orszégról tudok ahol ez az általános márha nem valami nagyon magas nagyon jól fizető állása van az anyukának. A legtöbbjük akár 10-15 évig otthon van van aki visszamegy a gyerke 5-6 éves kora körül, de nem mind. Pl Hollandiában a szokás hogy a gyerkeke hazamennnek ebédelni a suliból, na itt pl egy anyuka sem dolgozik különben nem tudna a gyerekért menni meg aztán 2 óra mulva vissza vinni a délutáni órákra. Monjuk Hollandiában az átlag nő amugyis csak 4 max 6 órát dolgozik mivel ez törvényileg szabályozva mvan azzala cimszóval hogy a nőnek sok egyéb dolga van, háztarttás, gyerknevelés stb és milyen igazuk van....
2013. aug. 10. 15:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem ezt kérdeztem.
2013. aug. 10. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 1,5 évesen már simán mehet a gyerek bölcsibe,nem lesz tőle semmi baja,és szerintem mind az anyuka mind a gyerek szempontjából jobb,mint otthon maradnia gyerekkel 3 éves koráig.
2013. aug. 10. 19:39
 4/7 anonim ***** válasza:
azért írtam más felet mert bizony nem fejlődnek ugyanolyan ütemben és valamelyik gyerek nem tud 1 évesen járni
2013. aug. 10. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Én akkor adnám be a gyermekemet bölcsibe, ha már szobatiszta, önállóan tud enni, inni, nem szopizik, legalább is nem nap közben és valamilyen módon ki tudja fejezni magát, el tudja mondani mit szeretne és mit nem. Szerintem ez így lenne ideális a babának és az anyának is. Ez olyan 2-2,5 éves kor körül van szerintem.

Nem tudom, miért kellene ennyi idő alatt megőrülni otthon. Rendszeresen járunk társaságba. Lányomnak így is lehetősége van megismerni sok mindent és mindenkit. Mivel férjem nem magyar eleve két féle társaságban mozgunk. Nyitott, érdeklődő, igazi kis energiabomba. És én sem csak az általad felsorolt témákról szoktam beszélgetni.

Szóval a kérdésedre a válasz, a nálunk (én Szlovákiából írok és itt is 3 év) levő szemlélett szerintem jobb, mind a baba, mind az anya szemszögéből...

2013. aug. 10. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Az még lemaradt, hogy nem ítélem el, ha valakinek vissza kell mennie dolgozni, mert rá van szorulva anyagilag, esetleg olyan munkája van, hogy nagyon nagy lenne a kiesés 3 év alatt. Viszont akik csak azért adják bölcsibe, mert unják otthon magukat, azt nem tudom megérteni. Én még sosem unatkoztam...
2013. aug. 10. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Én csak azért gondolom, hogy mindkettőnek jobb, ha tovább lehetnek otthon, mert pl. a "Várandós tinik" című sorozatban szinte csak olyan nagymamákat láttam, ahol a terhes tizenéves lányukkal olyan kapcsolatban voltak, hogy pl. terhesen is elzavarták otthonról, anyagiakon vitatkoztak rengeteget, szóval mindennek volt mondható az anya-lánya kapcsolat, csak jónak nem. Ott ez volt a természezes, hogy szinte egyáltalán nem szoptattak, és két hónap múlva adták bölcsibe, és mentek vissza dolgozni. Nagyon rossz (de legalábbis nekem nagyon szokatlan) érzelmileg szegény családmodellek voltak, és ezt szerintem negatívan befolyásolta, hogy az első időkben keveset voltak együtt, azután is esetleg bébiszitter foglalkozott a gyerekkel. Ezért én azt gondolom, hogy egy jó és kiegyensúlyozott családi kapcsolat kialakításához nagyon fontos a kisgyereknek az első pár év, nagyon meghatározza a továbbiakat.

Persze úgy is lehet csinálni, úgy is felnőnek a gyerekek, de szerintem ez meghatározza a teljes további érzelem világukat.

2013. aug. 10. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!