ANGLIAI kismamak, mennyibol jottok ki egy honapban? Pelcsivel kajaval mindennel egyutt? Olyan kismamak erdekelnenek elso sorban akiknek csak a ferjuk dolgozik.
Hogy oldottatok meg a felugyeletet, ha meg nincs bolcsibe??? Hogy mentel vissza dolgozni?
Koszonom a valaszt
Èn Németországban lakom.
Megkérdezhetem,hogy mennyit kaptok a gyermek után??
Családit??
Nekünk sem könnyü itt,nekem is a férjem dolgozik csak.
Nálunk jön a tesó így a munka szóba sem jöhet.....
Kedves Nemetorszagi lakos, 13:29-es vagyok:
En 4 eve dolgozm ugyan annal a cegnel itt Angliaban. A szulesi szabadsagom elso 6 heteben a fizetesem 90% kapom kezbe ami nallam (netto 1120 fontot jelent). Erre kapok meg havi 80 font “child benefit”-et (ami az otthoni csaladi potleknak felel meg ha jol tudom) es szinten havi 80 fontot ami “ child tax credit” neven fut. Tehat az elso 6 het nem is olyan rossz mert kezbe jon netto 1280 font. Ami ezutan jon az mar nem olyan jo, mert hatralevo 33 hetben kapot heti 123 fontot plusz havi 80 child benefit es havi 80 child tax credit. Igy a bejovetel kb 650 font. Miutan ez lejart marad a havi 80 font child tax credit es a havi 80 font child benefit. Ekkor kell sajnos visszamennem dolgozni. Ugy dontottunk, hogy meg talan egy-ket honapot kibirunk fieztes melkul de tobbet mar nem. Gondolom a csaladi potlek itt is valtozo en csak egy pelda vagyok talan majd masok is irnak.
Hat mindenkinek koszi a valaszt. Mi 80font chb es 259 chtax-ot kapunk...marmint en...ebbol kell mindent fizetni a kajat, a pelcsit, es ebbol meg a kocsi biztositas (-40font havonta)
azt hittem en csinalok valamit nagyon rosszul, de latom nem. ma jutottunk odaig, hogy teljesen kiakadtam, hogy hova folyik el a penz, hiszen nem veszek semmi extrat....en meg nem tudom hogy mennyek vissza dolgozni, mert a bolcsi 130-150 font...ha elmennek dolgozni 8 oraban a keresetem csak 180-220 korul mozogna, szoval kb 30-70 font kozott maradna, de akkor meg ebbol elmenne a benzinre heti kb 20-30 font szoval ott vagyok ahol a part szakad...azon gondolkodtam hogy talan vallalnek itthon gyerek felugyeletet, olyan magyar kismamaknak akik szinten igy allnak, mondjuk sokkal olcsobban mint a bolcsiben....de meg nem tudom mit kene tenni...meg csak tajekozodom, es csajok, bocs hogy ezt mondom....de jo hogy nem vagyok egyedul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!