Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy barátnőmnek halva születet...

Egy barátnőmnek halva született a babája a 39. héten. Hogyan tudok segíteni? Mit lehet ilyenkor tenni, amivel enyhíthetem a fájdalmát?

Figyelt kérdés

Nem tudok semmit, csak egy sms-t írt. Arra fél óra gondolkodás után visszaírtam (nehezen reagálok az ilyen helyzetekre egy 7 hónapos kisfiú mellett), de azóta semmi. Aggódom, de nem merem felhívni, hátha azzal teszek rosszat. Írtam,h. ha szeretné, bemegyek hozzá, de mivel nem reagált, nem tudom, merjem-e keresni.

Sajnos nem tudom azt sem, mi történhetett, mert a babával minden rendben volt a terhesség alatt.

2009. okt. 25. 20:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Én írnék neki egy smst, hogy pl.: "Sokat gondolok Rád, együtt érzek Veled! Nem szeretnélek zavarni, de, ha bármikor tehetek érted valamit, kérlek szólj!"
2009. okt. 25. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha nagyon jó barátnők vagytok akkor mindenképpen keresd meg. Hívd fel, kérdezd meg, hogy szeretne-e beszélni veled és ne sértődj meg, ha mégsem szeretne.
2009. okt. 25. 20:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Menj be hozzá a kórházba,de a babáról ne kerdezz semmit,ha akar majd ő beszél róla,utánna hagyd gyászolni.Fájdalmas neki ami történt,ráadásul neked van egy babád,ami neki rossz lesz-akaratán kivül is-Nagyon sajnálom a barátnődet,ez a világ egyik legszőrnyűbb dolga.
2009. okt. 25. 20:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is menj be hozza.

Es ne kerdezz semmit csak legy mellette.

Arra keszulj fel, hogy nem tudhatod nemkuld-e el melegebb elghajlatra, de alld a sarat mint jo baratno.

Bratnom ugyanigy jart nem figyeltek ra oda elegge be volt mar vizesedve, bement hogy mar nem birja legyen valami es nem inditottak neki.

Ket nap mulva meghalt benne a baba.

Nehez ez a dolog nagyon, mert igen...mit lehet ilyenkor.

Mi azt csinaltuk a ferjevel, hogy minen babacuccot kitakaritottunk lakasbol mire hazaengedtek.

O zt mondta az jo volt, hogy nem volt ott.

De nyilvan erzesek kulonbozoek.

Ez egy rettenetesen nehez helyzet.

Legy mellette es tarts ki barmit is mondd!

2009. okt. 25. 20:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

én is a személyes megkeresést javasolom, ezt nem lehet telefonon, vagy sms-ben elintézni, lehet, hogy szüksége van egy hús-vér vállra, hogy kisírja magát. ha nem akar beszélni, bemész, megszorítod a kezét és szemébe nézel, ebből tudni fogja, hogy mellette állsz és ha kell fordulhat hozzá.

de sms-t/telefont nem biztos, hogy egyáltalán képes értelmezni egy ilyen sokk után...

2009. okt. 25. 20:53
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az a baj,h. tudom magamról,h. ha már csak a tv-ben egy beteg babát látok, sírok. Amióta megvan a kisfiam, még inkább érzékeny vagyok az ilyen dolgokra. Egyszerűen nem tudok lereagálni, kezelni egy ilyet. És félek, most nem arra van szüksége,h. amint meglátom, elbőgjem magam.

Az sem érdekelne, ha elhajtana a fenébe, még fel is pofozhatna, ha azzal segíthetnék. Azt sem tudom, ilyenkor a nagyon sajnálom-on kívül mit mondhatnék még.

2009. okt. 25. 21:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyen sajnálom. De szerintem is menj be hozzá. Nem baj az ha sírsz te is hidd el. Én is ilyen bőgös lettem mióta megvan a kisfiam, de akkor is be kell hozzá menni.
2009. okt. 25. 21:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Nem is kell mondani semmit - nem is lehet mit - csak fogd meg a kezét.
2009. okt. 25. 21:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
az nem baj, ha sírsz, lehet, hogy ős is sírni szeretne még...menj be mindenképpen, nagyon kellemetlen ezt kezelni, de személyesen érdemes az ilyet végigcsinálni....
2009. okt. 25. 21:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőd azért írta az sms-t, mert tudatni szerette volna, hogy mi történt. Biztos hogy támaszra van szüksége.
2009. okt. 25. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!