Egy barátnőmnek halva született a babája a 39. héten. Hogyan tudok segíteni? Mit lehet ilyenkor tenni, amivel enyhíthetem a fájdalmát?
Nem tudok semmit, csak egy sms-t írt. Arra fél óra gondolkodás után visszaírtam (nehezen reagálok az ilyen helyzetekre egy 7 hónapos kisfiú mellett), de azóta semmi. Aggódom, de nem merem felhívni, hátha azzal teszek rosszat. Írtam,h. ha szeretné, bemegyek hozzá, de mivel nem reagált, nem tudom, merjem-e keresni.
Sajnos nem tudom azt sem, mi történhetett, mert a babával minden rendben volt a terhesség alatt.
Szerintem is menj be hozza.
Es ne kerdezz semmit csak legy mellette.
Arra keszulj fel, hogy nem tudhatod nemkuld-e el melegebb elghajlatra, de alld a sarat mint jo baratno.
Bratnom ugyanigy jart nem figyeltek ra oda elegge be volt mar vizesedve, bement hogy mar nem birja legyen valami es nem inditottak neki.
Ket nap mulva meghalt benne a baba.
Nehez ez a dolog nagyon, mert igen...mit lehet ilyenkor.
Mi azt csinaltuk a ferjevel, hogy minen babacuccot kitakaritottunk lakasbol mire hazaengedtek.
O zt mondta az jo volt, hogy nem volt ott.
De nyilvan erzesek kulonbozoek.
Ez egy rettenetesen nehez helyzet.
Legy mellette es tarts ki barmit is mondd!
én is a személyes megkeresést javasolom, ezt nem lehet telefonon, vagy sms-ben elintézni, lehet, hogy szüksége van egy hús-vér vállra, hogy kisírja magát. ha nem akar beszélni, bemész, megszorítod a kezét és szemébe nézel, ebből tudni fogja, hogy mellette állsz és ha kell fordulhat hozzá.
de sms-t/telefont nem biztos, hogy egyáltalán képes értelmezni egy ilyen sokk után...
Köszönöm a válaszokat!
Az a baj,h. tudom magamról,h. ha már csak a tv-ben egy beteg babát látok, sírok. Amióta megvan a kisfiam, még inkább érzékeny vagyok az ilyen dolgokra. Egyszerűen nem tudok lereagálni, kezelni egy ilyet. És félek, most nem arra van szüksége,h. amint meglátom, elbőgjem magam.
Az sem érdekelne, ha elhajtana a fenébe, még fel is pofozhatna, ha azzal segíthetnék. Azt sem tudom, ilyenkor a nagyon sajnálom-on kívül mit mondhatnék még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!