Mennyire általános, illetve elfogadott dolog az, ha a nőgyógyászomnak, akihez évek óta járok (az utóbbi időben elég sűrűn), minden alkalommal el kell mesélnem az egész kórtörténetemet?
Szia!
Az én dokimat is emlékeztetni kellett hogy éppen hol tartunk, de hamar képbe került. Közben belepislogott a kórlapomba, és már léptünk is tovább. Ha ennél figyelmetlenebb valaki az már gáz. Persze lehet hogy nem rossz a dokid, csak kissé túlterhelt. Viszont ha nem bízol benne, vagy emiatt rossz érzésed van vele kapcsolatban akkor érdemes inkább váltani. Ha babát szeretnél akkor ez egy hosszú távú "kapcsolat" lesz, és bizony itt alap feltétel a bizalom.
Az én dokim szerintem még a szüléseim alkalmával is úgy nézett rám, mintha először látna. Engem inkább mulattatott a dolog, szerencsére gond nélküliek voltak a terhességeim és a szüléseim is. Mondjuk a doki egyáltalán nem avatkozott bele a szülés menetébe, se gyszeresen, se sehogy, ezért nem érdekel, hogy felismer vagy nem.
Azon elgondolkodtam, hogy érdemes e neki adni zsetont, mert úgysem fog rá emlékezni, hogy adtam e, mert a 6 hetes kontrollon már újra mindig érdeklődve nézte, hogy ki vagyok?
Szóval a te előzményeiddel én is néznék más orvost, de engem kifejezetten szórakoztatott, hogy az én dokim mindig elfelejt, holott 2 év alatt volt két szülésem nála, a hozzá tartozó terhesgondozással együtt.
Én váltanék. Nyilván nem várható el egy orvostól, akinek rengeteg betege van, hogy mindenre emlékezzen. Főleg ha olyan fajta, aki nehezen jegyez meg ilyesmit. Attól még lehet jó szakember, hogy az arcmemóriája szar.
De ha ennyire nincs képben, arra tényleg vehetné a fáradtságot, hogy mielőtt bemész, átolvassa az előző papírod. Szerintem magánrendelésen ennyit megtehetne, ha sztk-ban nem is (mert mondjuk nincs ideje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!