Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a abortusz ellenes vagy,...

Ha a abortusz ellenes vagy, akkor az azt jelenti, hogy semmilyen okból nem tennéd meg? Vagy van kivételes helyzet amikor mégis?

Figyelt kérdés
2013. aug. 1. 14:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
Az már nem abortusz ha beteg a baba vagy ha az anya élete veszélyben van, a kettő nem ugyanaz, amúgy semmi esetben sem vetetnék el egy egészséges kisbabát.
2013. aug. 1. 23:15
 12/17 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg ez a nagy abortusz ellenesség csak addig tart amíg nem szembesül az ember a kegyetlen valósággal. Mikor gyogyszer mellett lesz terhes egy olyan környezetbe ahol a legkisebb gyerek alig egy éves az apuka pedig egy derüs kocsma töltelék aki többet van a haverjaival mint otthon. A szülők számára pedig nem is léteznek. Marad a minimál bér és a gyes meg a családi. Ilyenkor borul minden érv. Vagy ha a doki közli hogy a gyereknek nyilt gerince van, és hogy hiányoznak a vég tagjai, hogy luk van a szivén. Ha több férfi meggyalázza és azt se tudja ki az apa. Ilyenkor szerintem nincs az aki megszülné.
2013. aug. 2. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kicsit olyan, mint a gyereknevelés. Mindenkinek vannak elvei, aztán egyszer lesz egy gyereke, és dőlnek az elvek. Szóval mindenkinek van egy adott hozzáállása a témához, aztán a franc tudja hogy mit csinálna, ha oda kerülne, hogy dönteni kell.
2013. aug. 2. 14:08
 14/17 anonim ***** válasza:
23:15ös vagyok nos én álltam előtte, főiskolásként és a gyerekem mellett döntöttem
2013. aug. 2. 14:13
 15/17 anonim ***** válasza:
16%

Ezzel az erővel akár azt is mondhatnátok, hogy a franc tudja, megölném-e a szomszéd nénit a pénzéért, ha éhezni látnám a gyerekem. Vagy megölném-e a már megszületett gyerekemet, ha nyomorogni látom. Humánumra és jóakaratra hivatkozva persze.

Nem. Az ember életében kell(ene), hogy legyenek olyan erkölcsi mérföldkövek, melyeket soha, semmilyen körülmények között nem lép át.

Az abortusz törvényes legalizálása csak elbizonytalanítja a morálisan ingatagokat, mert elhiteti velük, hogy ami legális és törvényes, az akkor már etikus is.

2013. aug. 2. 14:16
 16/17 anonim ***** válasza:
24%
Mindig ellene voltam. Regebben ugy gondoltam h lehet kiveteles eset. Mar tudom h nincs kivetel.
2013. aug. 24. 17:57
 17/17 anonim ***** válasza:
igen, ha pl fennalna a veszelye annak, hogy megszuletese utan elpusztitanam vagy magara hagynam az ujszulottet valami kapualjban szules utani depresszio miatt.
2015. szept. 25. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!