Nyaralni megyünk másfél évesemmel?!
amit otthon is használtok...
minden napra 2 garnitúra, pl. póló+kisnadrág vagy body, napozó, gyógyszerek, naptej, cipő, szandál, 1-2 meleg garnitúra, alvó cucc, tápszer, babakocsi, utazóágy, fürdető, cumisüveg, mosogató
Mi most nyaralunk 6 hetessel, 4 évessel Balatonon.
Elraktam a házipatikát, tisztálkodó szereket, pelenkát, naptej, szúnyog riasztó, napozás utánni krém
Mindenkinek 2 törölköző.
Minden napra 3 garnitúra ruha, mert lefagyizza, le eszi, bele izzad, koszos lesz...
Akkor nektek 5 napra
10póló, 10rövidnaci/szoknya, 5 egybe ruhácska
3 hosszú nadrág, 2 kardigán, 1 szanda, 1 zárt cipő,
Fürdő ruha kalap
2 pizsam
Pléd
Szia!
Zömmel jó időt ígér (zápor, zivatar elfordulhat), így inkább rövidujjú cuccokból pakolj többet. Persze hosszú ujjút is tegyél be.
Mi most voltunk egy hetet Balatonon egy 2,5 éves és egy 11 hónapos gyerkőccel.
A ruhák felét tisztán hoztam haza, míg májusban (pedig csak 3 napra mentünk el 6 napra való ruhatárral) helyben mosnom is kellett.
Amit érdemes vinni:
- pelenka - lehetőleg bőven rászámolva a napi adagra (nekem napi 3-at fogyasztanak a gyerekek, így vittem egy 33-as és egy 37-es csomagot - nagy dobozosnál van ilyen kiszerelés - a fele megmaradt)
- úszópelenka
- popsikrém, popsitörlő
- törülköző és/vagy kifogó (én vittem mindkettőt, de csak az egyiket használtuk)
- min. kettő pizsama v hálóruha
- 3-4 db rövid naci
- 2 db hosszú nadrág
- 2 db hosszú ujjú póló
- esőkabát, kardigán
- 2 db sapi
- 6-7 db póló
- 4-5 db rövid ujjú body (ha több a póló, elég kevesebb body v. fordítva)
- ha kislány: kisruha, szoknya
- előke, bébiétel
- itatópohár (mosogatószivacs, cumisüveg tisztítókefe)
- papírtörlő
- tisztálkodó szerek (babafürdető, sampon, kefe, fogrém, fogkefe, testápoló)
- 50 faktoros naptej
- cipő, szandáll, műanyag papucs (ez a klumpaszerű, ami gyorsan szárad)
- 3 pár zokni
- gyógyszerek (lázcsillapító, Vigantol, lázmérő, Bepanthen Plus, Fenistil, ragtapasz)
- játékok (szobába, kintre)
- babakocsi
- innivaló, tápszer (ha szükséges), bébiétel
- úszógumi, karúszó, felfújható csónak (ha olyan helyre mentek)
- takaró (jó a babakocsihoz is, és éjszakára betakarni a gyerkőcöt)
- anyagpelus 4 db (nagy melegben a babakocsinál takaró, és árnyékoló
- hálózsák (nagyon esetleges)
3-as vagyok.
Ami nekem jó szolgálatot tett most, az a mosószappan. Vittem magunkkal. Így a sima szappan mosószappan kombinációval a fagyifolt, egyéb kosz rögtön kijött. Éjszakára meg kiakasztottam száradni a ruhát, és reggel felvehette újra.
Végig jó időnk volt, így rendesen felöltözve reggel, meg este voltak. Napközben zömében a medence partján voltunk kint vagy bent (vagy a Balatonon), ott meg zömében úszópelus-úszónadrágban voltak. Ha valami maszatolósat ettünk, akkor levettem róluk a pólót. Nem voltunk a vizet leszámítva tűző Napon.
Még vigyél fürdőköntöst, fürdőruhát és ha van UV-szűrős pólót (ez viseletes otthoni pólóval kiváltható, ha a Napon játszik sokáig).
A ruhákat nem írom le, de nem tudom, hogy otthon milyen kádban szokott fürdeni, mi vettünk neki egy felfújható kiskádat (kb. 1000.-Ft körül volt), mert nem akartuk az ottani kádban füröszteni, amit ki tudja ki mindenki használt már, a zuhanytól meg kitöri a frász.
Szóval csak azért írom, mert tavaly nem gondoltunk erre, és egy nagy műanyag dézsát vettünk, és abban fürdettük, de azt elég macerás volt utána begyömöszölni a kocsiba hazafelé.
Jó nyaralást nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!