Spiral, vagy tabletta?
Szoptatás alatt nem is szedhetsz rendes fogamzásgátlót, csak olyat, amit szoptatás alatt szedni lehet.
Személy szerint én szoptatás alatt az óvszernek voltam híve. Utána kezdtem el fogamzásgátlót szedni, miután már nem szoptattam és rendesen menstruáltam. Spirált sose tetetnék fel magamnak.
Szia! Én is igy voltam vele,hogy második babám most született. Én magándokihoz járok.Kellett egy kenetvétel a spirál elött(egyébként is ajánlott évente),meg vérvétel h rendben van-e a szülés után minden. (vas szint pl). Ergo 7500 volt a vizsgálat,mintavétel.Utána azt elvittem a magánlaborba(mert sztk-ba nem tud beutalót adni:() Az 5000 volt(vérvétel és tenyésztés is,de aznap megkapom az eredményt emailben)Ha gond van plusz 1000 ft de eddig nem volt gond soha.Gond pl vmit tenyészteni kell h mire érzékeny.De általában ezt az ezrest el is engedik. Utána kell a spirál feltétele elött 1 hétig,utána 3 napig enni antibiotikumot h ne gyulladjon be. (Napi 4szer 1 vagy 2 tabletta attól függően h 250 vagy 500mg-osat ad)Ill Canesten kombi kell elötte 2,utána 3napig tabletta odalentre. S a krém. Az é spirálom 8000 körül volt. De van 10-15ért is.
Nekem 8hetesen tette fel.Kicsit kellemetlen volt,mert ugye kacsával(tágitó izéke) teszi fel. De én azt képzeltem hogy a tengerparton fekszek igy elviselhető volt. Egyébként vagy ilyenkor (korán a szüléshez képest) vagy a menseskor lehet felrakni.A feltétel 12ezer volt.1 hónap mulva kontroll,majd legközelebb decemberben.(fél év mulva). Nekem is volt ellenérzésem,de én az óvszert nem annyira szeretem.. Tabit meg mindig elfelejtem bevenni.. Ez biztos valamennyire.Ne haragudj h kisregényt irtam..
Szia!
Tisztelendő, hogy felelősen állsz a kérdéshez, mert sokan nem így járnak el.
A tablettáról nem tudok nyilatkozni, és nem tudom, mi a morális hozzáállásod, de a spirállal kapcsolatban tudnod kell, hogy az nem fogamzásGÁTLÁS, hanem abortív eszköz.
Sok boldogságot a gyerkőcökhöz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!