Hogy van ez a szemszín örökléses dolog?
Én (nő) barna szemű vagyok, párom kék szemű. Apum barna szemű, anyum kék szemű. Párom anyja barna szemű, párom apja kék szemű.
Az alábbi kalkulátorral kiszámoltam, hogy milyen szemű gyerekre mennyi az esélyünk: [link]
DE: Megpróbáltam magamra is kiszámolni, s appum szüleinek kék szemük volt, apumnak mégis barna lett. Mint minden más rokonnak abból az ágból. Akkor hogy is van ez most?
Sajna ezt nem lehet kiszámolni!
Nálunk is hasonló a helyzet.
Párom csladjában mindenki kék szemű, nálunk mindenki barna.
Szóval, ez majd kiderül:-)
Remélem, hogy kéket örököl:)))
De tudomásom szerint, a barna a domináns:-)
30hkm
"s appum szüleinek kék szemük volt, apumnak mégis barna lett"
Itt a bibi... ilyen elvileg nem lehet.. persze nem azt mondom, hogy a postásbak biztos barna szeme volt :D hanem talán nem színtiszta kék és barna, vannak zöldes átmenetek amiknél nem ilyen egyértelmű az öröklődés...
mindenesetre az alapján amit az elején írtál pont 50% az esély. Párodtól tuti kéket örököl, mert neki csak az lehet, neked meg van egy barna és egy kék (anyudtól csak azt örökölhettél) ... tehát azon műlik, hogy tőled melyiket örökli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!