Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit adjak nekik karácsonyra?

Mit adjak nekik karácsonyra?

Figyelt kérdés
Van 3 gyerekem és a két keresztgyermekemet is én nevelem.Férjem villanyszerelő,én gyeden vagyok._Sajnos az idén nem tudok ajándékot venni,de,hogy ne okozzon nekik a Jézuska csalódást,írnátok valami hasznos ötletet amit a fa alá tehetek?
2009. okt. 19. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy közös szánkózás, süssetek mézeskalácsot.

Vagy pl nézz szét a teszveszen, vegyél egy közös ajándékot, pl egy tévét, nem kell nagy, és azt együtt kapják. Egészen olcsón lehet már találni használtan.

De az is jó, ha mindenkinek készítesz névre szóló apróságot, vagy nézz szét turkálóban, és mindenkinek vegyél egy pulóvert.

Ha ilyen sok gyereket nevelsz, tutira kaphatsz az önkormányzattól is karácsonyra segítséget!

2009. okt. 19. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Írdmeg a nemüket és az életkorukat! Úgy talán könnyebb lesz kitalálni valamit! :o)
2009. okt. 19. 19:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Mivel férjem és én is dolgozok(most nem, gyeden vagyok)így nem kaphatunk sehol segítséget.Hivatalosan nem nálam vannak a keresztgyerekeim.Tehát a +2 főt és a kiadásokat nem nézik.

10/F, 4/F,5/F, 6/L 1/L a nemük és koruk.

2009. okt. 19. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyit bír a "keret". Társasjáték esetleg? Azzal mindenki játszhat, csak a kicsi nem, de ő meg kaphat vmi formabedobóst vagy ilyesmit. (teszvesz, vatera)

Vegyél piros plüss anyagot, meg egy kis vatelint, mkinek varrj 1 szívpárnát, színes hímzőfonallal hímezd bele a nevüket.

Kicsiknek zokniból lehet kukacot csinálni, gombból orrot, szemet, fonallal szájat.

Rossz harisnyából egeret (farka a harisnya vége, összefonva).

Sógyurma bábuk, ha jó a kézügyességed.

Kicsinek pöttyös labda.

Hobbi boltokban szokott lenni maci/angyalka/télapó figura "alkatrész", magadnak kell összeállítani, aranyos és nem drága.

Hímzőfonalból csomózásos karkötő (kár, hogy nem tudom megmutatni!).

Polár anyagból sál (kevés anyag kell hozzá), végére hímzett figurás "folt", másik végére kezdőbetűket hímezhetsz (fiúknak pl. zöld, lányoknak piros pl. Így elég "karácsonyi").

Ha jut még eszembe vmi, majd leírom.

2009. okt. 19. 21:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Mindenképp valami kézelfoghatót akarok nekik adni!
2009. okt. 19. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Még eszembe jutott:

Szintén kreatív boltban lehet kapni üvegfestéket, vagy filcet. Tesco-ban veszel sima üvegpoharat/fehér bögrét, és mkinek ráírod a nevét és/vagy rajzolsz rá. Pl. mókásan őket rajzolhatod le, biztos mindegyik gyereknek van vmi sajátossága (copf, szeplő, 1 kedvenc játék, felálló haj, nagy szempilla,...).

Szintén lehet kapni vasalható mintákat. Veszel mkinek sima fehér pólót, rávasalsz mintát. Meg lehet kapni textilfilcet, szintén neveket (vagy mást) ráírni.

Párkeresős társas:

1 ív karton

2 db egyforma mesés újság (micimackó, meg egyebek...)

olló

vonalzó

papírragasztó

Egyforma négyzeteket kivágsz a kartonból, egyforma formákat szintén kivágsz az újságból.

Ráragasztod őket a kartonokra.

Cipősdobozt vagy más dobozt színes papírral bevonsz, tartónak.

A játékot biztos ismered. Az egész család játszhat, aki megtalálja a legtöbb párt, az nyert.

Arra vigyázz, hogy a kartonos rész ne legyen ragasztós, egyformának kell lennie, hogy ne tudjanak csalni!

Ha még eszembe jut vmi, jelentkezem!

2009. okt. 19. 22:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!!!

Ezek tényleg jó ötletek és kevés pénzből ki lehet hozni!

2009. okt. 20. 08:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy mennyi pénzt tudsz szánni rájuk.

Van háziállatotok?

Nem undorodsz a rágcsálóktól?

Mert még ezt lehetne:

1 terrárium (1-3000 Ft)

1 cs. forgács (kb. 300 Ft)

1 cs. eleség (kb. 350-500 Ft)

1 dzsungáriai törpehörcsök, vagy aranyhörcsög (4-600 Ft)

Alma, répa, egyéb meg mindig akad, ha főzöl.

Nem esznek sokat, meglepően tiszta állatok.

A gyerkőcök megtanulják, hogyan kell gondoskodni vkiről/vmiről.

Hetente egyszer közösen kitakarítjátok (ez lenne a nagyobbak dolga, persze segítséggel), a kisebbek meg etethetnék minden nap.

1 cs. forgács, 1 cs. eleség elég 1 hónapra.

Nekem óvodás korom óta volt mindig "pockom", az utolsó nyáron pusztult el (max. 2-3 évig élnek). Kislányom (1 éves) imádta nézegetni, ahogy motoszkált.

Itt egy link az árakról:

[link]

Van vmi, amihez kedved volna azok közül, amit írtam?

Lehet, hogy lesz még ötletem, mert még mindig agyalok, majd jelentkezem!

2009. okt. 20. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!