Jo napot a kisfiammal ket nyelven beszelünk es meg nem bszel. Most 15 honapos. Szeretnem kerdezni hogy ez normalis e?
Teljesen normális. Mi a kisfiammal "csak" 1 nyelven beszéltünk, mégis 2 évesen kezdett beszélni.
A kétnyelvű babáknál azt mondják, előfordulhat, hogy még később kezdenek beszélni.
Egyáltalán nem mond semmit? Szavakat sem?
Az én lányom 2évesen kezdett el beszélni, addig csak annyit mondott, hogy. Anya, Apa, Mama, cica. Aztán 2évesen mondatokban kezdett beszélni, addig megfigyelt gondolom.
2nyelvet megtanulni amúgy sem könnyű. Én szerintem normális.
Unokahúgom 3 nyelvű, 2 hónap múlva lesz 3 éves, és egyelőre legszívesebben a saját babanyelvén társalog. Egyik nyelven sem szeretnek normálisan megszólalni. 1-1 egyszerűbb szó megy, de sok azért neki, hogy 1 dologra ilyen mennyiségű lehetőség kínálkozik :)
Szerintem 15 hónaposan még az ég világon semmiről nincs lekésve. Majd megszólal ő is!
2,5 éves a lányom és kb 20 szót mond abból kb a fele érthető mások által is
szal nincs lemaradva :-)
az uncsitesó 3 évesen kezdett el , mikor oviba került addig csak gagyogott, most 11 éves kitűnő tanuló :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!