Hány fokos láznál kell lázcsillapítást alkalmazni?
Elvileg a legújabb álláspont szerint 38,5 felett kell.
De! Nem csak a láz lehet baj, hanem pl. erős végtagfájdalom, és hát a fájdalmat is csillapítják a gyógyszerek (a Nurofen is!)
Így én mérlegelni szoktam, mennyire van rosszul, és ha kell, adok alacsonyabb láznál is.
(Én is beveszek valamit, ha rosszul vagyok)
38 fok fölött kell lázat csillapítani. 37.5-37C csak hőemelkedésről beszélünk, nem kell semmit tenni csak figyelni. 38C kell a gyógyszer vagy hűtőfürdő. 38.5C gyógyszer és hűtőfürdő.
hűtőfürdő: annyi fokos vízbe beülteted ahány fokos a láza és lassan 10-15 perc alatt szinte jéghidegre hűtöd. Nem baj ha vacog, nem fog megfázni. És nehogy ez után ismét gyorsan meleg vízbe tegyed mert akkor tuti a lázgörcs. (hallottam ilyet anyukától, ő csak jót akart én meg azt hittem a fejemet a falba verem) Lehet borogatni is, állott vizes rongyokkal karra és lábra esetleg homlokra, vesét és alhasat elkerülve. (megfázhat) A lázcsillapítót 4 óránként lehet adni (39C fokosláznál 3 óránként) és váltogatni kell a lázcsillapítót (hatóanyagot)
Tilos jéghidegre hűteni a hűtőfürdőt!!!
36°alá nem szabad.
37.7-től az orvosom szerint.::)
Jól csináltad.;)
Én Pesten az Országos Kardiológiai Intézetben dolgozom, igaz nem gyerekekkel hanem felnőttekkel, de én se tanultam ilyet és nem is hallottam soha hogy jéghidegre kellene hűteni a hűtőfürdő vizét..
Nyugodtan lehet 37,7-től lázat csillapítani, nem kell megvárni amíg annyira belázasodik, hogy szenved tőle. De ha 38°C-tól csillapítasz az is jó, attól is függ mennyire bírja a lázat. Van aki már 37,5-től kidől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!