Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe került a babakelengyé...

Mennyibe került a babakelengyétek?

Figyelt kérdés

Én olyan 400-450ezer forintra tippelek,de ebben a vizsgálatok és a szülés is benne van!

Kb. így képzelem el:

babakocsi + autósülés: 100forint

kiságy + pelenkázókomód: 40-50ezer forint

vizsgálatok: ~80ezer forint(8ezer/vizsgálat)

szülés: 50ezer forint

légzésfigyelő: ~25-30ezer forint

+ a minden egyéb... sok kicsi sokra megy alapon.

Nektek hogy volt?

2013. jún. 28. 18:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Huhh, micsoda kérdés és micsoda válaszok. Komolyan mondom, hogy nagyon meglepődtem, férjemmel csak ámulunk, elkezdtük mi is összeszámolni. Ezek szerint mi nagyon keveset költöttünk, igaz, kaptunk nagyon sok mindent és nagyon sok mindent használtan vettem, vagy úgy voltam vele, hogy nem kell. Ja, és külföldön élünk, ami azt jelenti, hogy sokszor megkapjuk, hogy nekünk milyen jól megy, stb, milyen jól keresünk - ennek ellenére összesen eddig kb 800 €-t költöttünk, én 300Ft-tal szoktam számolni tehát olyan 240.000 Ft-ot.

Amit vettünk:

játszószőnyeg - használtan, Fisher-Price 25€

pihenőszék - használtan, Bright Starts 40€

játékok (egy Lamaze lepke és egy felhúzhatós zenélő plüss) kb 45€

kisruhák csomagban, használtan (56-os és 62-es méretben) 25€ (kb. 20+18 darab kisruha, bodyk, rugdalózók, vegyesen, mind márkás és kiváló állapotban)

tescóban vásárolt dolgok kb. 100€ (pelenka, melltartóbetét, hőmérő, kisruhák, ilyesmi)

dobozok (ruha tárolására) egy polc a kiságy főlé, kikából, újonnan kb 50€

kombi babakocsi, ABC Design, újonnan 250€ (akciós volt)

kiskád, használtan 4€

takarók kb 15€

pelenkázótáska, kika, új 40€

pelenkázófeltét, kika, új 40€ (nem veszek komódot, felesleges, ezt felteszem a kiságyra és kész, komódra nem is lenne helyünk)

egyéb dolgok, pl hintőpor, fürdető, D-vitamin, ilyesmik: kb 80€

két törölköző, új 15€

amit kaptunk: pár kisruha, kiságy, rácsvédő, matrac, körforgó, ágynemű, néhány kisebb játék, anyagpelenkák, mellszívó, légzésfigyelő - ezeket majd vissza kell adnunk

kétszer fizettem ultrahangra a terhességem elején, 60€

igaz ebben szerencsénk van mert itt nincsen olyan, hogy hálapénz

összesen ez kb. 729€ de azért írtam, hogy 800u-t költöttünk, mert lehet, hogy valami kimaradt vagy még kell venni.

2013. jún. 28. 20:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Kiságyat, hordozót ès nèhány ruhát kapunk. Minden mást újan vettünk.

Babakocsi: 35.000.-

Ruhák: kb. 15-20.000.-

Cumisüveg, egyèb "pipere": max. 10.000.-

Pelenkázólap: 4000.-

Gyógyszertári "kezdôcuccok": kb. 5000.-

Kókuszpólya, plèd: 6000.-

Azt hiszem ennyit vettünk...

2013. jún. 28. 21:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Ja igen: sztk-ba jártam, ügyeletesnèl szültem, szülèsèrt nem fizettem.
2013. jún. 28. 21:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor mi nagyon sokat költöttünk, semmit nem kaptunk, mindent meg kellett vennünk. A doki 120ezer volt a 9hónap és 100ezer a szülés, a vizsgálatok 50ezer. Szülésnél adtunk 10 ezret a nővérkének, és az osztályos nővéreknek 5-5 ezret, a csecsemősöknek 4x 2000Ft-ot.

Babakocsi 170ezer, légzésfigyelő 40 ezer, kiskád+ állvány 25ezer, hinta 50ezer, gyerekülés 55ezer, szekrény, ágy 50 ezer + a babaruhák

Nekünk 1,2millió volt a vége, de a barátnőm férje 2,5milliót költött mire megszületett a kislányuk. Hozzájuk képest mi nagyon keveset költöttünk. :)

Igazmi sok ruhát vettünk ami nagyobb volt.

2013. jún. 28. 21:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Babakocsi: 70e

ágy+matrac: 36e

Ruhák: kb. 30e

Pelenkázó: 20e

Sok mindent kaptunk,így ennyit költöttünk.

Minden más,amit szülés után az elmúlt 9 hónapban vettünk,na az már tuti több,mint 500e... Sok apró dologból összejön

2013. jún. 28. 22:41
 16/17 anonim ***** válasza:

A lányunk születéséig:

kombi kiságy kiváló állapotban 17eft (brendonos)

kókusz matrac 9eft

ágynemű szett 14eft

kis pléd 4eft

ápolási cuccok, cumisüveg, üveg mosó kefe, cumi, pelenka, stb kb 10eft

pár darab ruha durván 10eft

babakocsi 10eft

fürdető állvány és kiskád, hordozó "ingyen" volt, a férjem maszekolt érte egy fél délutánt

Ruhát 2 zsákkal kaptunk még szülés előtt, szülés után 3-mal... Textil pelenkát is kaptunk rengeteget.

2013. jún. 28. 22:56
 17/17 anonim válasza:

mi mázlisták voltunk. megkaptuk az ágyat, kádat, gyerekülést, babakocsit. így "csak" a ruhákat, pelenkát kellett megvennünk. na meg a légzésfigyelőt. azt én fontosnak tartottam. a baba-kalauz.hu oldalról használtam fel a listát, így szerencsére nem vásároltuk túl magunkat :)

legközelebb azért a mosható pelenkán el fogok gondolkodni!

2013. jún. 30. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!