Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről a névről?

Ti mit gondoltok erről a névről?

Figyelt kérdés
Mikor a párommal összeismerkedtünk, már tudtuk, hogy ha egyszer kislányunk lesz, akkor biztosan Nórának fogják hívni. 2 hete tudjuk, hogy a pocakban lakó kisfiunk mégsem fiú, hanem kislány. A problémánk igazából az, hogy a hugomnak nemrég született kislánya és az Eleonóra nevet viseli, így a Nóra automatikusan kiesett. Valami nagyon hasonló nevet szerettünk volna mégis adni ennek a pici lánynak és így bukkantunk a Zóra névre. Nekem nagyon tetszik, sőt már jobban, mint a Nóra. Egy hete Zórikának hívjuk és úgy érzem, nagyon tetszik neki ez a név. A páromnak viszont fenntartásai vannak ezzel kapcsolatban. Mivel nem olyan mindennapi és megszokott, mint a Nóra, fél, hogy bántani fogják a lányunkat a neve miatt. Ti mit gondoltok erről? A válaszokat előre is köszönjük!
2013. jún. 27. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a neve miatt csúfolnák, a Zóra nem vészes név, nem is túl gyakori nem is túl ritka, rövid és tömör. Ha tetszik nektek, akkor nyugodtan adjátok, nem kiszúrós név.
2013. jún. 27. 11:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Zorka nem tetszik jobban?,A Zóra hülyén hangzik
2013. jún. 27. 11:26
 13/18 anonim ***** válasza:
Elárulom, ha mindenáron csúfolni akarják majd, akkor mindegy lesz a neve. Általánosban 3 Dani volt az osztályban, érdekes módon az egyiket csúfolták a neve miatt, a másik kettőt nem. Ha nektek ez tetszik, akkor hajrá.
2013. jún. 27. 11:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem rossz.

Nekem a Zóra jobban tetszik mint a Nóra.

Nóra ne is legyen, manapság már mindenkit Nórának hívnak.

2013. jún. 27. 14:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Nővérem legkisebb lánya Zóra, nekem nagyon tetszik, bár először fura volt, de mára már megszoktam. 7 éves a kis táncbajnokunk :)

Senki nem csúfolta még a neve miatt!

2013. jún. 27. 14:29
 16/18 anonim válasza:

A picit fura Zóra nem egy vészes név szerintem:) határozottan jobban tetszik a Zoénál

de ha már Nóra volt a kiszemelt akkor mondjuk Dóra?Teodóra?Dorina?

nekem a Norina név tetszik már évek óta:)

a gyerekek ha csúfolni akarnak valakit akkor úgyis találnak rá okot ha nem a neve miatt akkor más miatt

2013. jún. 27. 20:01
 17/18 A kérdező kommentje:
Először is köszönjük a gyors válaszokat! Igazából a Flóra nekem nem tetszik mert egy nagyon visszataszító természetű lányt ismertem Flóra névvel. Dorina is van a közeli rokonságban, így a Dóra is kiesett. A Zorka tetszik, de csak mint becenév. Én már hozzászoktam, hogy kis Zórink lesz, és a lányunknak is jobban tetszik, mint az Olivér, de a páromat még kicsit győzködni kell.
2013. jún. 27. 21:41
 18/18 anonim ***** válasza:

Tényleg különleges, kicsit fura.

Biztos csúfolni fogják, de ez így van akkor is, ha valakinek átlagos neve van, meg akkor is, ha nem.

Tutira szívatni fogják majd a "hé Zóra, jössz a zórára?"

Remélem érted mire célzok?

Nyugi, sokan felnőttek már ennél rémesebb névvel is, ha nektek tetszik, miért ne?!

2013. jún. 28. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!