Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem ciki a császár és a tápszer?!

Nem ciki a császár és a tápszer?!

Figyelt kérdés
[link]

2013. jún. 25. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Csak, ha divatból császároztatsz, és azért van tápszer anyatej helyett, mert félsz, hogy megereszkedik a melled a szoptatástól.

De ez is mindenkinek szíve-joga.

2013. jún. 26. 00:05
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

A császár nem divat.

Egy előző kérdésnél bővebben kifejtettem, most nem fogom. A lényeg, hogy a császár elvileg anyukára veszélyesebb. Meg kell nézni a statisztikát, hány baba hal meg császár, s hány természetes szülés közben. Ennyi. Az meg, hogy a császárosak nem olyan életrevalóak (mondjuk nem tudom, honnan szedik...)... hát inkább legyen egy nyuszi gyerekem a császár miatt, mint egy halott, mert nem tudott megszületni.

A császárnak a babára nézve kevesebb a kockázata (és itt nem a NEM BIZONYÍTOTT fejlődési ELMÉLETEKre gondolok, hanem a fizikai TÉNYekre), én meg a legjobbat akarom a gyerekemnek.

Az,hogy valaki a szépsége miatt nem szoptat... valahol meg is lehet érteni. De teje ígyis-úgyis lesz...

Mondjuk ha lehet, én inkább a szoptatásra, mint a tápszerre szavazok. Aki külcsíny miatt csinálja, az lehet ciki, ha viszont nincs teje, akkor ez van...

Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá.

2013. jún. 26. 00:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Na nekem mind a kettő jelen van :D

CSászárom lett mert a lányomra tekeredett a köldökzsinór az utolsó pillanatban jött a világra 36 hetesen!

Tejem volt 2 hónapig az első naptól h megszületett szépen szopott meg is indult gyönyörűen a tejem. Aztán elapadt. Szerintem én voltam a béna nagyon be akartam tartani a 3-4 órás etetést amit erőltetnek. Legközelebb nem fogom. Amikor akar teszem a cicire.

Cikinek nem érzem cikinek végképp. Mindnekinek saját dolga de mivel így alakult ez van :)

Am örülök h egészséges és boldog babám van :)

5 hós a lányom :)

2013. jún. 26. 08:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem ciki egyik sem ha nincs más választás. Szerintem azért beszélnek ennyit a természetes szülésről, mert túl sok a császár mostanában (főleg külföldön).

A tápszer kérdésről meg annyit, hogy én mindent megtettem, hogy tudjak szoptatni, de 3 hónapos korában a babám úgy döntött, hogy köszöni szépen, neki elég volt ennyi, és csak cumisüvegből volt hajlandó elfogadni. Nagy kudarcnak élem meg, hogy nem volt elég tejem, hiába tettem meg mindent. Ez van. Nem ciki, de a kudarcélményen még nem tettem túl magam.:(

2013. jún. 26. 08:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Miert lenne ciki? Inkább egy halva vagy sérülten született gyerek meg éhező csecsemő?
2013. jún. 26. 08:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs velük baj,sokkal kockázatosabba császár szóval ha valaki lustaságból akar császárt többet kockáztat az Ő dolga.A tápszer meg egy étel a babáknak,ahogy az anyatej is,szóval mindenkinek joga van eldönteni,hogy szoptat vagy nem,illetve ugye ha nincs teje akkor nincs választása.Természetes úton szültem a szoptatás meg egy rémálom volt az első perctől kezdve fiam nem akart,nekem fájt,emlőgyulladás sebes mellek,nem volt elég tejem nekem megváltás volt amikor elapadt és tápszert adhattam a fiamnak ez van,nálam nem az volt a lényeg megereszkedik a mellem vagy sem.
2013. jún. 26. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetes úton szültem, nagyon nehéz szüléssel, máig bennem van, hogy mekkora baj is lehetett volna. "Csak" kisebb probléma lett, de fene tudja teljesen korrigálható-e. Majdnem 1,5 évig szoptattam, mellgyulladástól elkezdve minden előjött, egészen addig, hogy szó szerint semmi mást nem akart enni és inni sem a fiam, baromi nehéz volt.

Úgyhogy egyáltalán nem ciki sem a császár, sem a tápszer.

Nekem nem a szülés és a gyereketetés volt a célom, hanem egy egészséges, jól táplált boldog gyerek.

2013. jún. 26. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek nem rég született meg a második babája császárral és születésétől tápszert kap. Ettől még boldog, gyönyörű család, a kislány álomszép, és az anyukája imádja.
2013. jún. 26. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!