Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzik sokan bántónak,...

Miért érzik sokan bántónak, tolakodásnak, ha megkérdezik tőlük, hogy tervezték-e a babát?

Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
mert magánügy. Tőlünk még állandóan megkérdezték azt is, hol "sikerült"...
2013. jún. 25. 16:49
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, talán ez magánügy. Tőlünk azt kérdezték, amikor a második született: "Hát ezt meg hogy csináltátok?" erre én, :"Ahogy az elsőt..." -ez mondjuk tényleg fura volt. De a terveztük-e kérdésen én sosem akadtam ki, csevegős dolognak tartom, hogy mégis kérdezzenek valamit, a mikorra várom, fiú/lány, stb. kérdéseken kívül.
2013. jún. 25. 17:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Én kicsit olyan "pletykakészítőnek" tartom ezt a kérdést.

Ha azt mondom nem terveztük, akkor "képzeljétek, azt mondják becsúszott a baba" vagy "olyan nincs is,hogy becsúszik" és hasonlók,

ha pedig azt mondom, hogy igen, akkor meg "néézd, gyereket akarnak, pedig még nincs meg ez meg ez meg ez az életükben vagy mert még csak/már ennyi meg ennyi idősek" és sorolhatnám.

Szerintem ez magánügy. :)

2013. jún. 25. 17:32
 14/20 A kérdező kommentje:
a kérdést azért tettem fel, mert mi sem terveztük a babát, úgymond besikerült. Először nagyon nem örültem neki-bár az ab. nem merült fel soha. De azóta sem titok senki előtt, hogy csak a véletlen műve a baba. És nem érzem cikinek. Ha nagyobb lesz a gyerkőc, és megkérdezi, el fogom neki mondani. De talán egyedül vagyok vele. Szóval én, aki benne vagyok, nem érzem bántónak, pedig tőlem sokan megkérdezték, ugyanis soha nem voltam egy gyerekbarát típus.
2013. jún. 25. 17:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Engem nem az zavar,mert oké kérdezzék de utána nem kommentálják,pl mikor válaszoltam,hogy nem terveztük(20 voltam) rögtön kérdezték miért nem vetetem el,na ez már zavar ehhez már tényleg nincs közük,mit csinálok a gyerekemmel
2013. jún. 25. 19:24
 16/20 petera6 ***** válasza:

Kérdező: Szerintem sincs abban semmi, hogy nem terveztétek kifejezetten. A lényeg, hogy végül jó szülei lesztek, szerintem sem kell túldramatizálni.

Viszont elgondolkodtam azon, amit írtál. Hogy majd elmondod a gyereknek. Lehet ezzel egyedül vagyok, de abszolút nem érdekel, hogy engem terveztek e :D Úgy értem, ettől nem szeretem jobban vagy kevésbé a szüleimet (akiket amúgy tejes mértékig szeretek). Az igazság, hogy engem a tesóm és az apukám szerettek volna nagyon. Anyukámnak volt egy első, sikertelen terhessége, a bátyámmal pedig veszélyeztetett volt, nehéz terhesség, nehéz szüléssel. Megértem, hogy "nem vágyott rám". Most, hogy én is terhes vagyok végül is érdekes tudni, hogy hogy érzett ő, de semmi extra következtetést nem vonok le :) Szóval érdekes, hogy ugyan nem is érdekel, hogy terveztek e, de jó tudni a sztorit így, hogy már tudom, hogy rendben felnevetlek :) Na, ezért gondolkodtatott el, hogy majd alkalomadtán te is el fogod mesélni a gyerekednek.

2013. jún. 26. 06:11
 17/20 Ananke ***** válasza:
Mert senkinek semmi köze hozzá!Én soha senkitől nem kérdeztem.De engem nagyon zavar amikor megkérdezik.
2013. jún. 26. 12:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi sem terveztük a 4. babót,ezt nem is titkoltam soha,bátran vállalom,szeretve van Ő is. Nálunk inkább azt feltételezik,hogy direkt egy másik neműre hajtottunk. Nem szeretem ha feltételezgetnek. Gondolom ezzel mások is így vannak!

De vannak olyan emberek,akik bár nem csinálnak ügyet abból,hogy tervezett vagy nem tervezett a gyerek,mégis nem kürtölik szét,hogy mi van,és úgy gondolják,hogy semmi közük nincs hozzá. Ennyi erővel tényleg meg lehetne kérdezni,hogy szoktatok e szeretkezni a Pároddal,vagy elég nagynak tartod e a szerszámát- kb ugyan az a kettő. Mit éreznél,mit gondolnál,mit válaszolnál ha feltennék ezeket a kérdéseket?

2013. jún. 26. 14:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Én is potya gyerek vagyok,negyedikként jöttem. Anyuék jól bepiálva,még ovis koromba mondták el,hogy "téged nem akartunk,de jöttél. Ne értsd félre,nem úgy nem akartunk,mert szeretünk"

A szavak megmaradtak bennem. Szeretetben nőttem fel és szerintem ez a lényeg!

Nem érzem,hogy el kellene mondanom majd a Fiamnak,hogy Ő nem várt meghívóra. Ha úgy hozza az élet (valamelyik gyerekem abba a helyzetbe kerül) mondom el,addig nem tartom fontosnak ezt az infót megosztani egyikükkel sem.

2013. jún. 26. 14:28
 20/20 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam, hogy HA majd megkérdezi, elmesélem neki, hogy nem terveztük, de aztán már nagyon akartuk, és szeretjük. Valahol én nem érzem egyenrangúnak a "terveztétek-e" kérdést a "hol, milyen pózban, hányszor d.gtok?"-kal. Én olyan emberektől szívesen megkérdezném, hogy tervezték-e a gyereket, akiket eddig nem kifejezetten voltak gyerekbarátok. De nem teszem, pont azért, mert rengetegen veszik sértésnek. Pedig ha már megtartják, és kiderült, nyilván örülnek neki, és vágynak már rá. Akkor ebben mi a ciki?

Köszi mindenkinek a választ.

2013. jún. 26. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!