Mi a helyzet akkor, ha az apa akar apasági nyilatkozatot tenni, de én nem szeretném már ha a gyermekem az apja vezetéknevét kapná?
Azt szeretném, hogy az enyémet kapja. Az apa egy erőszakos, brutális személy, nem egyszer eljárt már a keze, és még egy csomó rossz tulajdonsága van. Lényegében egy rabszolgája voltam, azt csinált velem amit akart. De eszes és ezt sehogy sem tudom bizonyítani hivatalos úton. Viszont mikor terhes lettem, őt egyáltalán nem érdekelte, így sikerült erőt venni magamon és megszabadulnom tőle. Nem érdekelte semmi, nem fizetett semmit, csak a rokonaimra és a barátaimra számíthattam. Viszont véletlenül megtudta, hogy nagy valószínűséggel fiú lesz, ezért most akarja, hogy a vezetéknevét megkapja. Persze kötelezettségeket továbbra sem akar vállalni, de nem is bánom, csak hagyjon békén.
Az érdekelne, hogy ha én nem megyek el vele együtt apasági nyilatkozatot tenni szülés előtt, akkor tehet-e ő valamit? Azt szeretném, hogy az én nevemet kapja a baba, semmi köze ne legyen az apjához. Ez megoldható valahogy? Mi a menete az apasági nyilatkozatnak? Mennyi időt vesz igénybe a hivatalos út? Segítsetek kérlek!
Apasági vélemény megállapítását utolag kérheti a bíróságon. Ettől nem kerül a nevére de jogilag pont annyira lesz a gyereke mint neked, így a láthatáshoz is joga lesz.
Ja és a vesztes fél fizeti a DNS tesztet, szóval ha az övé akkor te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!