Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj az, hogy én nem...

Miért baj az, hogy én nem szeretnék a gyermekemnek testvért?

Figyelt kérdés

Mindenki csodálkozik, mikor az (általam nagyon utált) kérdésükre, vagyis, hogy "és mikor jön a kistesó?" azt válaszolom, hogy nem tervezünk második babát.

Én így érzem magam teljesnek...

2013. jún. 21. 14:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ha neked így jó, akkor ne hagyd magad rábeszélni, amúgy azért hiszik hogy nem jó, mert ha a gyereknek van tesója, akkor máshogy fog szocializálódni, és mindenki azt hiszi, hogy akkor nem lesz smucig... bár ismerek olyan embert akinek nem volt tesója, ezért mindenkivel tök kedves volt és segítőkész... meg irigyet is láttam, akinek volt két tesója... ez igaziból a te nevelésedtől függ.
2013. jún. 21. 14:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj :)
2013. jún. 21. 14:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel az egvilagon semmi gond. En szemely szerint ugy gondolom, hogy amennyiben az ember tisztaban van a sajat kapacitasaval es azzal, hogy mit bir el, helyesen cselekszik. Akkar egy vagy tobb gyerekrol legyen szo. A kapacsitas alatt lehet erteni az anyagiakat, idot, eletkort, energiat, helyet... Nem vagyunk egyformak es sajnos ezt sokaknak nehez megerteni. Pedig mennyivel jobb lenne ha mindenki a sajat utjat jarna es a sajat eletet elne. Ugy csinald ahogy nektek jo mert nektek kell elni a kovetkezmenyekkel es senki masnak.
2013. jún. 21. 14:30
 4/12 anonim ***** válasza:
nincs ezzel semmi baj. Ez csakis a ti döntésetek és senkinek semmi köze hozzá. Aki ezen fenn akad az szerintem nem egy intelligens valaki. Biztos jönnek majd itt is a több gyerek pártiak hogy rossz lesz a gyereknek stb. Én azt tudom én egyke vagyok, annó kiskoromban néha mondtam hogy kéne tesó csak mert másnak is volt, de ugy iagzán sosem hiányzott, eleve azt sem tudom miylen mivel sosem hvolt erre azt szoktam mondani amikor azt kérdezték hogy nem hiányzik-e? Hogy annak aki sosem próbálta a drogot annak sem hiányzik mivel nem tudja milyen... Van több egyke barátnőm közülük csak egy gondolja ugy hogy neki hiányzik. Mai napigg néha emlegeti ha szóba kerül vagy ha ez a hány gyereket tervezel téma van.
2013. jún. 21. 14:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig magyarázkodni kell, akkor is ha nem akarsz kistesót, akkor is ha akarsz. Ez az élet rendje, senkinek nem jó semmi soha.

A legjobb válasz az, hogy MÉG NEM TUDJUK, HOGY LESZ-E, ez mindenkit kielégít.

2013. jún. 21. 14:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj, ezt mindenki maga érzi. Mi sem szeretnénk 2. gyereket. Nekem sincs testvérem és nem voltam és nem is vagyok sem elkényeztetett, sem önző, sem magányos. Ezeket szokták ugyanis legtöbbször felhozni érvként.
2013. jún. 21. 14:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Mert az embernek kell egy testvér,akire bármikor számithat,kell gyerekként egy játszótárs,kell hogy normális ember legyen belőle,egyáltalán ember legyen belőle,mert egyként nem is ember,meg te se vagy az,mert ilyen szörnyűséget akarsz,hogy csak egy gyereket szülsz.

Dehogy baj,ha egyet szeretnétek,hát egy legyen,nekünk is egy van,nem is lesz több,őt felneveljük szépen,többre se energiánk,se pénzünk,se türelmünk,így hármasban kerek az élet.

Én az ilyen kérdést le szoktam annyival tudni,hogy majd ha fizeti a második gyerek kiadásait,és vigyáz rá amikor nekem már az elsőtől is zsong a fejem,akkor szóljon,csinálunk másodikat is.

Vagy ha rövidebben: tökéleteset csak egyszer lehet alkotni,ő meg már itt szaladgál.

2013. jún. 21. 14:34
 8/12 anonim ***** válasza:
30%
ugyan egy ilyen válasz után nem kérdeznélek többet meg erről a témáról, de nekem is furcsa, ha vki csak egy gyereket akar. Saját döntése mindenkinek, de nem tudok elvonatkoztatni attól, én mennyire vágytam egy tesóra
2013. jún. 21. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Ó mindenért magyarázatot várnak,én általában 2 mondatban elintézem az ilyen kérdésekre a választ.Kisfiam 2 éves,ez valami bűvös kor lehet,mert folyton kérdezik: "És jön a második? vagy Mikor jön a tesó? Ilyenkor elmondom majd a későbbiekben kb 3-4 év múlva szeretnénk csak 2. gyereket addig biztosan nem.persze jönnek a következő kérdések és a jóslások,"ó szegény gyerekek sok lesz a korkülönbség", "túl kényelmes vagy", "nem lesznek jó tesók","majd meggondolod még magad".Tudod az ilyenekkel nem kell foglalkozni,sok ember szeret a másik életén csámcsogni,mindenki úgy éljen ahogy akar,és annyi gyereke legyen amennyit akar,néha felmerül bennem lehet nem csinálom ezt a csecsemős korszakot még egyszer végig mert az első időszak bizony nekem rémálom volt.
2013. jún. 21. 14:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem értem az ilyen embereket. Valamivel mindig gondjuk van. Neked az egy gyerek miatt, nekem meg a 4 miatt. Nem értem mi köze van hozzá bárkinek is, hogy az ember hány babát szeretne. Mindenki annyit vállaljon, amennyit ő és a párja szeretnének, se többet, se kevesebbet.
2013. jún. 21. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!