Miért baj az, hogy én nem szeretnék a gyermekemnek testvért?
Mindenki csodálkozik, mikor az (általam nagyon utált) kérdésükre, vagyis, hogy "és mikor jön a kistesó?" azt válaszolom, hogy nem tervezünk második babát.
Én így érzem magam teljesnek...
Mindig magyarázkodni kell, akkor is ha nem akarsz kistesót, akkor is ha akarsz. Ez az élet rendje, senkinek nem jó semmi soha.
A legjobb válasz az, hogy MÉG NEM TUDJUK, HOGY LESZ-E, ez mindenkit kielégít.
Mert az embernek kell egy testvér,akire bármikor számithat,kell gyerekként egy játszótárs,kell hogy normális ember legyen belőle,egyáltalán ember legyen belőle,mert egyként nem is ember,meg te se vagy az,mert ilyen szörnyűséget akarsz,hogy csak egy gyereket szülsz.
Dehogy baj,ha egyet szeretnétek,hát egy legyen,nekünk is egy van,nem is lesz több,őt felneveljük szépen,többre se energiánk,se pénzünk,se türelmünk,így hármasban kerek az élet.
Én az ilyen kérdést le szoktam annyival tudni,hogy majd ha fizeti a második gyerek kiadásait,és vigyáz rá amikor nekem már az elsőtől is zsong a fejem,akkor szóljon,csinálunk másodikat is.
Vagy ha rövidebben: tökéleteset csak egyszer lehet alkotni,ő meg már itt szaladgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!