Ti hallottátok? Mi a véleményetek? A kismama állt a buszon, amikor vészfékezett!
Ma hallottam a rádióban, hogy egy busz elé kikanyarodott egy kocsi és pár utas megsérült, állítólag egy álló kismama is.Még mondták is a rádióban, hogy miért állt a buszon.
Éppen kocsiban ültem és igaz, hogy nem vagyok kismama, de nagyon kiütötte ez nálam a biztosítékot, a pofám leszakad.
Ti hallottátok? Veletek is ilyen "kedvesek" a buszon, kismamák?
Szerintem ez több, mint szegénységi bizonyítvány...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
velem ennyire voltak "kedvesek" már régebben tettem fel a kérdést de most nincs kedvem még egyszer leírni. :)
Igen, nem ismerjük a körülményeket.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, nekem rossz a tapasztalatom. Kétszer voltam kismama. Nagyon ritkán fordult elő, hogy átadták a helyet, amikor nagy pocakkal voltam. Egyszer a buszvezető addig nem indult el, amíg valaki fel nem állt...elég kellemetlen helyzet volt, de sajnos inkább nekem.:)
Nekem többnyire pozitív tapasztalataim vannak a budapesti tömegközlekedés kapcsán. Amióta látszik a pocakom, mindig volt valaki, aki udvariasan hellyel kínált, vagy előre engedett, hogy üljek le. Bevallom, ilyenkor még én jövök zavarba a kedves gesztus kapcsán. Hálás vagyok az ilyen udvarias embereknek.
Mindazonáltal a hírből sok infót nem tudtunk meg, így véleményt alkotni sem nagyon lehet.
Kedves 1.!
Ugyan tény és aláírom, beteg nem vagyok, "csak" kismama. De a válaszod alapján te még nem élted át ezt a szép állapotot. Ha így lenne, tudnád, hogy ahogyan nő a pocak, a kismamák egyensúlyérzéke rohamosan romlik, ezzel együtt könnyebben esünk el, mert nem tudjuk megtartani az egyensúlyunkat úgy, mint nem várandós hölgytársaink. Nyilván, ha lettél volna babás, tudnád, hogy várandóság természetes velejáróra a rosszullét, szédülés, gyengeségérzés. Ebből olykor ájulás is lehet. Gondolom, azt azért tudod, hogy az esés nem kedvez a babának. (A mamának sem, de a baba a lényegesebb, hiszen ő a védtelen.)
Nyilván, abból is feltételezem, hogy nem voltál még várandós, hogy benned fel sem merül, hogy egy várandós kismama azért fogadja el a helyet, hogy a babájának ne essen baja (mondjuk ne essen el egy hirtelen fékezésnél), nem azért, mert hobbiból szeret ülni.
úgy szeretem, hogy ilyenkor minden "extrém" lehetőséget fel tudnak sorolni az emberek, de a (sajnos) leginkább feltételezhetőre 'senki nem gondol'. Értem itt a védekezést, pl. biztos akkor állt fel, hogy jelezzen; nem látszott a terhesség; babakocsival volt... és társai. Kérem, nem nagyobb eséllyel fordulhatott elő az, hogy az emberek taplók voltak?? Dehogynem...
Kérdező! Az én első reakcióm is ez volt! De miért állt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!