Kismama lettem ennek örülök is de 2 honapja leépités volt és elküldtek. Most mi lesz csak a gyest kapom majd jövöre ha megszületik a kicsi?
GYED- gyermekgondozási díj:
A GYED-del kapcsolatban elmondható, hogy az igénylés gördülékenyebb lefolyásán kívül semmiféle változást nem hoz a 2013-as esztendő. Tehát a GYED- re való jogosultság feltétele, hogy az igénylést megelőző két évből legalább 365 napig biztosított legyen az édesanya. Ebbe a 365 napba beleszámíthat az egy évnél hosszabb ideig, nappali tagozaton végzett közép-és vagy felsőfokú tanulmányokból 180 naptári nap. De a tanulmányok mellett minimum 180 nap munkaviszonnyal is rendelkezni kell. A GYED a gyermek 2. életévig adható, a jogosultság időtartamát a szülést megelőző munkaviszony hossza határozza meg. Összege az átlagkeresettől függ, azaz a naptári napi átlagkereset 70%-a, de a maximum bruttó 130.200 Ft helyett idén a minimálbér emelkedése miatt elérheti a maximum 137.200 Ft-ot is. 2012 óta a GYED-ből magasabb járulékot vonnak, így az jár jól, aki előtte többet keresett. A minimálbér 98.000 Ft-ra történő növekedése miatt 2013. január 15-ig felülvizsgálják a GYED összegét azoknál a kismamáknál, akiknél az ellátás alapja meghaladta a 186.000 Ft-ot, és a további folyósítási összeget ehhez mérten állapítják meg.
Mikor elküldtek előtte 15 évig egy munkahelyen voltam sajnos leépités volt és én is belekerültem..((
Sajnos az összes anyukát akinek kis gyermeke volt elküldték 3 éves a gyermekem...
Ez van elvetetni nem fogom de igy nagyon össze kell huzni a nadrágszijat...
Köszönöm szépen!
Várjunkcsak az előző 2 évből 365 nap??
Dehát az megvan....
csak szüléskor nem leszek munkaviszonyban mert ki venne fel egy kismamát?.-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!