Ha a szülés előtt 8 órában dolgoztam kérhetem, hogy a GYED lejárta után 6 órásba vegyenek vissza?
Figyelt kérdés
Nyilván kérni kérhetem, de köteles a munkáltató 6 órásba visszavenni, ha én kérem? Lehet hogy butaságot kérdezek, de rémlik, mintha pár éve hoztak volna ilyen szabályt.2013. jún. 20. 11:46
1/5 anonim válasza:
Visszavenni köteles, de nem úgy ahogy te akarod. Ez megállapodás kérdése, mennyire jelent be.
2/5 anonim válasza:
Kérheted, mert ezek a változások a 2 fél megegyezésén múlnak, azaz módosítani kell a munkaszerződést. Ha belemegy, oké, ha nem, nem.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy kérhetem-e, hanem hogy köteles-e belemenni és nem megállapodás kérdése, hogy mennyire jelentenek be, mert annyira jelentenek be amennyit dolgozom.
2013. jún. 20. 14:31
4/5 anonim válasza:
Törvényileg a felét köteles elfogadni, szóval 6 órát nem csak 4 órába. De ha nem tetszik neki akkor egy hónap után elküldhet.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tehát akkor ha én kérem, hogy 4 órában vegyen vissza, akkor abba köteles belemenni. Még meggondolom, eddig 6 órásban gondolkoztam. Olyan helyen dolgozom, ahol nem igazán tudnak elküldeni 1 hónap múlva, csak azért mert nem tetszik nekik, amit kérek, ha törvényileg lehetőségem van rá.
2013. jún. 20. 18:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!