Mire számíthatok? Voltam cukroterhelésen, az éhgyomri cukrom jó lett: 4,8, a terheléses 7, 0 . Ma mennem kell cukorgondozóba
Babát vársz már?
Egy egyszerű szénhidrát szegény diéta lesz. napi 160gram szénhidrát kb. (ha nem vagy vészes akkor 175 is lehet)
Az én minta étrendem: Reggeli 2 szelet rozsos toast kenyér 2 pulykamell sonka paradicsom, vaj , uborka főtt tojás.
tízórai kefír és 2 szelet zabfalatok (kókuszos)
ebéd sült hal,csirke, vagy bármilyen hús vagy gomba vagy töltött zöldségek stb. fűszervajjal és párolt barna rizs
uzsonna gyümi vagy joghurt
vacsora abonett körözöttel vagy ugyanaz ami az ebéd volt (ha zsírszegény)
1 hétig figyelni kell a cukrod diéta mellett aztán konzultáció ahol eldől hogy kell e lőnöd magad inzulinnal ha igen hányszor és hány egységgel...
a lényeg hogy babával lehetőleg 6 körül tartsd a cukrot afelett ne legyen!
Semmi rosszra. Ez még nem olyan magas, beállítanak egy megfelelő ch diétát. Segíteni fognak, hogy mit ehetsz, mit nem, mikor mennyit. Nem nehéz, gyorsan belejössz!
Érdemes otthonra is beszerezned egy vércukormérő készüléket.
Ezután gyakrabban kell majd vérvételre menned és ellenőrzésre a cukorgondozóba.
hallottam már én is ilyeneket, Tesómat (ő babát vár) 6 fölé nem mehet a cukra amúgy 7,9ig 8,2ig megy fel neki. Én ir-es voltam és tartom még mindig a diétát.
De olvastam itt érdekességeket hogy kinek mi volt az érték és volt aki 5 egész akármennyinél már diétázott
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!