Anyukák, csak én reagálom túl? Csak szerintem veszélyes?
Ezt szerintem sem reagálod túl, a tulajokat hagyd (ha felelősségteljesek lennének, akkor maguktól is valamilyen szinten rendben tartanák), menj az önkormányzathoz.
Az ÁNTSZ nem tudom, hogy illetékes-e ilyen ügyben, egy telefont megér..
Inkább apport és hajtókutya természetét tekintve.
Egy tacskó vagy egy foxi ne félj, kiirtaná amit ki kell, persze meg kell tanítani neki, hogy nem mehet át és kész. Nem elzárni kell, hanem tanítani és igen, a kutya nagyon is jó átmenti megoldás lenne a gondotokra addig, míg a hatóságok nem lépnek az ügyben.
Az meg ugye nyilvánvaló, hogy nem pikk-pakk lesz, mert kiértesítik a tulajt, felszólítják, határidőt kap stb, utána is futnak még egy hivatalos kört mire egy esetleges irtást megtörténik. De ha pl a tulaj ebbe nem egyezik bele megint húzódik stb.
Pedig a fészkek kiirtása nélkül csak úgymond tüzet lehet oltani, azt megoldani ,hogy hozzátok ne jussanak be vagy ha mégis akkor legalább legyen az az utolsó sétájuk. De a patkányinváziót nem szüntetni meg, mert mindig lesz utánpótlás.
Amúgy hasonló problémával álltak szemben a nagynénémék is, az egész környék szenvedett a patkányhordától, ami az egyik romos házban vígan lebzselt. Megkerestek minden lehetséges szervet, hónapokig semmi nem történt. Aztán egy tűzeset véget vetett az egésznek. Sosem derült ki, ki tette, a fél falut kb gyanúsítani lehetett volna, le is zárták pikk-pakk a nyomozást. A házrom és a szemétkupacos kert kiégett, oltogatták a szomszédok ímmel-ámmal a látszat kedvéért (leginkább csak a saját kerítésük környékét). A patkányok eltűntek, a környék megkönnyebbült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!