Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, csak én reagálom...

Anyukák, csak én reagálom túl? Csak szerintem veszélyes?

Figyelt kérdés
Patkányok járnak át a mi udvarunkra, saroktelken lakunk és a kertünk végénél két lakatlan ház van, onnan jönnek át éjszaka. Minden reggelre tele van patkány ürülékkel a lépcsőnk, ma reggelre a gyerekek homokozója is. Párom körberakta a telket méreggel, csapdákkal, de félek, 2 kicsi gyerek van (3 és 1 évesek)! Mit csináljak? Milyen betegséget terjesztenek ezek? Anyósom szerint túl reagálom, mert mindenhova bejárnak.
2013. jún. 18. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Valóban elég veszélyes. Én bejelenteném az önkormányzatnál. Nem is csak a kisgyerekek miatt, hanem úgy egészében nem normális a dolog. Mindenképp figyelj oda, hogy a gyerekek véletlen meg ne egyék vagy játéknak ne használják a mérget. (Tapasztalatom szerint ezek feltűnő kis gömböcskék, ami azért vonzhatja őket, de gondolom ilyet nem kell mondani.)És mindeképp figyelj a gyakori kézmosásra, illetve, hogy ne nagyon nyúlkáljanak a szájukba. Hátha az önkormányzat tud lépni valami hatásosat.
2013. jún. 18. 11:22
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
hát én valahogy megállítanám, ha nincs más megoldás akkor méreggel. Viszont figyelj a gyerekekre addig, nehogy a méreghez hozzáférjenek.
2013. jún. 18. 11:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szólj az önkormányzatnak. Ugyanis törvényben van, ha egy ház vagy telek lakatlan, akkor is rendben kell tartani, büntetnek érte ha nem. Ha szólsz az önkormányzatnak, akik kötelesek a tulajdonosokat kiértesíteni, hogy tegyék rendbe a portájukat, hogy így fogalmazzak. Valakihez csak tartoznak azok a házak.
2013. jún. 18. 11:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Persze, ez természetes, hogy a mérgek közelébe sem megyünk. Köszi. Párom szerint ne egyből az Önkormányzathoz menjek, hanem a tulajokhoz, de akkor ki tudja meddig nem történik semmi. A két gyerekkel ki sem merek menni, 5 éve épített gyönyörű családi ház, szépen parkosított udvarral és ki sem merek menni, nehogy bajuk legyen.
2013. jún. 18. 11:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt szerintem sem reagálod túl, a tulajokat hagyd (ha felelősségteljesek lennének, akkor maguktól is valamilyen szinten rendben tartanák), menj az önkormányzathoz.

Az ÁNTSZ nem tudom, hogy illetékes-e ilyen ügyben, egy telefont megér..

2013. jún. 18. 11:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok: Ha ismered a tulajt, akkor mindenképp náluk kezdj, igaza van a párodnak. Feltételezzük a jót az emberekről, én speciel, ha szólnál azonnal tennék valamit az ügyben.
2013. jún. 18. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem a kutya jutott eszembe, ha esetleg van ismerősnél valami kotorék eb, pár nap alatt kiírtja a patkányokat.Persze beszerezhettek állandóra is kutyát.
2013. jún. 18. 12:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Van kutyusunk, csak pont miattuk kell kennelbe tartanunk, mert a kerítés is életveszélyes felőlük, és kiszökik. Beagle kutya, tehát elvileg vadász eb.
2013. jún. 18. 12:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Inkább apport és hajtókutya természetét tekintve.

Egy tacskó vagy egy foxi ne félj, kiirtaná amit ki kell, persze meg kell tanítani neki, hogy nem mehet át és kész. Nem elzárni kell, hanem tanítani és igen, a kutya nagyon is jó átmenti megoldás lenne a gondotokra addig, míg a hatóságok nem lépnek az ügyben.

Az meg ugye nyilvánvaló, hogy nem pikk-pakk lesz, mert kiértesítik a tulajt, felszólítják, határidőt kap stb, utána is futnak még egy hivatalos kört mire egy esetleges irtást megtörténik. De ha pl a tulaj ebbe nem egyezik bele megint húzódik stb.

Pedig a fészkek kiirtása nélkül csak úgymond tüzet lehet oltani, azt megoldani ,hogy hozzátok ne jussanak be vagy ha mégis akkor legalább legyen az az utolsó sétájuk. De a patkányinváziót nem szüntetni meg, mert mindig lesz utánpótlás.

Amúgy hasonló problémával álltak szemben a nagynénémék is, az egész környék szenvedett a patkányhordától, ami az egyik romos házban vígan lebzselt. Megkerestek minden lehetséges szervet, hónapokig semmi nem történt. Aztán egy tűzeset véget vetett az egésznek. Sosem derült ki, ki tette, a fél falut kb gyanúsítani lehetett volna, le is zárták pikk-pakk a nyomozást. A házrom és a szemétkupacos kert kiégett, oltogatták a szomszédok ímmel-ámmal a látszat kedvéért (leginkább csak a saját kerítésük környékét). A patkányok eltűntek, a környék megkönnyebbült...

2013. jún. 18. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!