Szerintetek mennyi eltérés van a vénás vér és az ujjbegyből vett vér között?
Cukor terhelésen voltam, amikor magamnak mértem ezek jöttek ki:
Éhgyomri 5,3
1 órával terhelés után 8,4 (de ezt nálunk nem nézik)
2 órával utána pedig 5,9.
Ezek alapján vajon rendben lesz a holnapi eredmény? Vagy számíthatok rá, hogy megint terhességi cukorbetegség alakul ki? Egyáltalán lehet ekkora különbség a digitális cukor mérő és a laborban kapott eredmény között?
Köszönöm!
"Egyáltalán lehet ekkora különbség a digitális cukor mérő és a laborban kapott eredmény között?"
Ezt a részét nem értem a kérdésnek? Milyen "ekkora különbségre" gondolsz? Ez még csak a saját mérésed, nem?
Van eltérés, de elhanyagolható. Az én készülékem egy nagyon picit többet mér mindig, mint a labor.
Igazad van, 2.!
Arra gondoltam, hogy lehet e akkora különbség a két mérés között, hogy az én mérésem szerint 5,9, a laboros mérés szerint meg 7,8 fölötti érték jön ki.
Nem akarok megint kórházba menni...
Nálam előfordult már nagyobb eltérés is. Nem várok babát, de cukorgyanús voltam, ezért rendszeresen ellenőrzik.
A terhelésesnél pl. én éhgyomorra 5,3-at mértem (vérvételnél mindig ideges vagyok), levették a vért, amiből az asszisztens csepegtetett egy mérőre, az már 6,1 lett, de az ugyanebből a vérből küldött laborleleten már 6,8 volt. Nem igazán értettem, de mindig azt mondták a vénás a biztosabb, mert mélyebbről és több jön. Ami igaz is, de akkor is fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!