Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi eltérés...

Szerintetek mennyi eltérés van a vénás vér és az ujjbegyből vett vér között?

Figyelt kérdés

Cukor terhelésen voltam, amikor magamnak mértem ezek jöttek ki:

Éhgyomri 5,3

1 órával terhelés után 8,4 (de ezt nálunk nem nézik)

2 órával utána pedig 5,9.

Ezek alapján vajon rendben lesz a holnapi eredmény? Vagy számíthatok rá, hogy megint terhességi cukorbetegség alakul ki? Egyáltalán lehet ekkora különbség a digitális cukor mérő és a laborban kapott eredmény között?

Köszönöm!

2013. jún. 12. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:
sajnos a digitális készülékek gyakran csalnak. Ahogy pl a digitális vérnyomásmérők is. De nem biztos hogy gond lesz, feleslges is találgatni, holnap kiderül.
2013. jún. 12. 15:24
 2/5 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán lehet ekkora különbség a digitális cukor mérő és a laborban kapott eredmény között?"

Ezt a részét nem értem a kérdésnek? Milyen "ekkora különbségre" gondolsz? Ez még csak a saját mérésed, nem?

Van eltérés, de elhanyagolható. Az én készülékem egy nagyon picit többet mér mindig, mint a labor.

2013. jún. 12. 15:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Igazad van, 2.!

Arra gondoltam, hogy lehet e akkora különbség a két mérés között, hogy az én mérésem szerint 5,9, a laboros mérés szerint meg 7,8 fölötti érték jön ki.

Nem akarok megint kórházba menni...

2013. jún. 12. 15:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam előfordult már nagyobb eltérés is. Nem várok babát, de cukorgyanús voltam, ezért rendszeresen ellenőrzik.

A terhelésesnél pl. én éhgyomorra 5,3-at mértem (vérvételnél mindig ideges vagyok), levették a vért, amiből az asszisztens csepegtetett egy mérőre, az már 6,1 lett, de az ugyanebből a vérből küldött laborleleten már 6,8 volt. Nem igazán értettem, de mindig azt mondták a vénás a biztosabb, mert mélyebbről és több jön. Ami igaz is, de akkor is fura.

2013. jún. 12. 21:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem mindig többet mér az ujjbegyes mérőm, pl. éhomi 5,8 volt nekem, labori 4,0, 1 óra utána nekem 6,8, laborban 5,8. Szóval lehet, hogy csak az én mérőm ilyen rossz, de nagyon sokat mér. Azért majd írd meg, hogy nálad milyen lett:)
2013. jún. 13. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!