Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok, amikor egy...

Mit csináltok, amikor egy vendég gyerektől nagy hülyeséget tanul el a sajátotok?

Figyelt kérdés
Már nem először van ez a helyzet... Én nem engedném / engedem meg, az enyémnek eszébe se jutott amíg itt nem járt vki, aki megcsinálta, és azóta folyamatosan megy a hiszti, hogy nem szabad.
2013. jún. 10. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ott kezdődik, hogy ami tilos, azt a vendég gyerek sem teheti meg, mert udvariasan rászólok. Pl. könyves szekrényre mászás. Ott helyben leállítom, nem nagyon érdekel, hogy anyuka-apuka mit mond, náluk én is betartom a szabályokat. Az enyémeknek pedig következetesen mondom, hogy ezt nem szabad. Pistike se tehette meg, ő sem... Nálunk kevés szabály van, de ahhoz a párhoz úgy ragaszkodom, mintha kőbe lenne vésve.
2013. jún. 10. 16:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok dolog van, ami miatt lehet szólni. Pl itt nálunk nincs függöny rángatás, kanapé háttámlájára felmászás - ez vonatkozik a vendéggyerekre is. Kedvesen szoktam szólni "Jucika, ne haragudj, de nálunk nem szokás a függönyt rángatni, kérlek te se tedd"

De van egy csomó, amit az oviból hoz haza a nagyom és a pici veszi át: pl a szipogás, ahelyett hogy az orrát fújná ki :( :( Azon kívül, hogy rongyosra beszélem a számat, mást nem tudok tenni, próbálok magyarázni, tiltani, más lehetőséget adni.

A hisztit lesza**rom.

2013. jún. 10. 17:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Konkrét eset: vendég kislány elkezdett a tévén tappancsolni meg nyomkodni. Izginek találta, mert nekik nincs. Rászóltam, az anyukájával egyetemben, de hát már tökmindegy volt. Ezen kaptak vérszemet az enyémek is. (Ha magasabbra tennénk, kitörne a nyakunk, mikor nézzük...)

Kanapén átugráson már túl vagyunk szerencsére.

2013. jún. 10. 17:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben akárhányszor a gyerek hozzányúl a tévéhez, zavarnám büntetésbe, vagy nem adnék neki valami kedvenc kaját, csokit vagy ilyesmit.

Ha már nagyobbacska és még mindig nem ért a szóból, jelzés értékkel a kezére csapnék.

Mielőtt bárki lepontozna, nem agyon verném a gyereket, tényleg csak jelzés értékkel.

2013. jún. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!