Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről?

Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

Gyerek nevel gyereket.

És itt nem a korosztályt nézem, hanem a lelki hozzáállást. Én egy oriásra nőtt gyerek vagyok. Van egy lányom, imádom. Bár tudom mi a felelőség, törődök is vele, de ha meghaladja a képességeimet a dolog akkor menekülök a feladatok elöl. Ilyen például, a betegség. Utálok orvoshoz járni, nem is megyek, de a lányomat ha vinni kell akkor is csak a rossz hangulatom van. Meg sem tudom vígasztalni a gyereket az orvosnál. KÉrdezni nem tudok az orvostól. Ápolás nyűg mint minden gyerek számára, pláne ha még sok ellenkezéssel társul.

Aztán ott van hogy sokat bohóckodom vele. Mivel ezt látja ő is. Ezt még nem tartom bajnak, de ha a fegyelem rovására megy akkor, jön a szigor, ami nálam szélsőséges.

Anyám egyszer megkérdezte na milyen érzés aggodni. Semmilyen nem aggodok a lányomér, de nagyon vérezne a szívem ha valami baja lenne. Durván azt is lehet mondani komoly dolgoknál nincs felelőségérzet, csak menekülés.

Sokan mondanák ilyet erre,hogy minek nekem a gyerek. Én nem magamnak szültem, hanem az életnek, úgy is kezelem a lányomat mint egy külön véleménnyel rendelkező személyt. Még akkor is ha tudom, hogy a gyerek nem tudatosan használja a megtanult szavakat.

2009. okt. 9. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát én is még elég gyerekesnek érzem néha magam 2 éves vagyok. De azért egy kisgyereknek tudni kell határt szabni, mert az élet kegyetlen lesz vele, ha nem tanulja meg az alapokat.
2009. okt. 9. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Érdekes amit írsz és becsüllek az őszinteségedért. Az igazat megvallva, én sem vagyok az az aggódós típus. Mondjuk én azért szoktam aggódni, olyanok miatt, hogy nehogy a gyerek megégesse magát a sütőnél, vagy nehogy egyszer kirántsa a kezét az enyémből és elüsse egy autó, szóval nekem vannak ilyen paráim, de amiről itt sokan írnak, hogy pl. ha a nagymamára bízzák a babájukat akkor nincs egy nyugodt percük, na ilyen nálam sose volt. Ha anyukámmal van a fiam, akkor én teljesen nyugodt vagyok, és csak az jut eszembe, hogy most mennyi mindent tudok csinálni, amit gyerekkel nem. Amikor 2 évesen bölcsibe ment, akkor se aggódtam egy kicsit se, és ez pl. tök jól be is jött, mert a gyerek se vette át az idegességet, hanem az első naptól jókedvűen jár oda.

Én is inkább az a fajta szülő vagyok, aki szeret mókázni, de bizonyos dolgokban következetes vagyok. Szerintem ezt meg kell tanulni.

2009. okt. 9. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:

A véleményem?

Furcsa vagy. De nem vagyunk egyformák :)

2009. okt. 9. 17:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem baj hogy nem vagy az a tipikus felnőtt. Szerintem ti lesztek az a kategória, amikor kamaszkorban az egyik legjobb barátnő az édesanya :) Viszont próbálj mellette állni és támogatni őt akkor is amikor nehézségei vannak, mint pl. a betegség. Fontos hogy tudja hogy számíthat rád a bajban, nem csak az élet napos oldalán állsz mellette. Bár nem tudom mit értesz az alatt hogy nem tudod megvigasztalni, ápolni őt, mert gondolom csak megölelgeted ha sír az orvosnál, főzöl neki teát, beadod az orvosságot, megméred a lázát, adsz "gyógypuszit" ha beüti valamilyét, stb. Érthető hogy ilyenkor nincs rózsás jókedved, ezek nem vidám dolgok. A lényeg hogy lássa a kislányod hogy számíthat rád ilyenkor is. A menekülés reméljük nem úgy valósul meg hogy konkrétan lelépsz vagy nem látod őt el, esetleg undok vagy vele mert beteg "merészelt" lenni. Ha ez nem így van, mindent jól csinálsz. Szerintem :))
2009. okt. 9. 23:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja nem hagyom magára a gyereket ha beteg, ölelgetem vígasztalom, beszélek is hozzá inkább belső késztetés a menekülés, hogy ne keljen már ezzel foglalkozni. Szóval gondolatilag nem tudok ott lenni mindig a lányom mellet, ha valami van akkor azzal kezdek el foglalkozni. Vagyis ebben az esetben könnyen elterelhető a figyelmem.
2009. okt. 10. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!