Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen segélyek igényelhetők?

Milyen segélyek igényelhetők?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki terhes, nem tervezett baba, de megszeretné tartani. a szülei 3 éve meghaltak a bátyjával és a menyasszonyával meg a kislányukkal él. De ők nem engedik hogy abban a házban fenevelje a kicsit, mert vélemyényük szerint nem lesz rá keret! Segitsetek, hogy segithessek! tudni szeretnék minden segélyrről amit a baba után és saját mmaga után igényelhet! köszönöm!

2013. jún. 7. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Szülés után kap egyszeri támogatás olyan 65 000.-

Családi 12 200.-

Gyes 2 évig ha dolgozott és a fizutól függ,hogy mennyi.

Gyed 1 év ez is ettől függ

Önkormányzat is szokott addi valamennyit szülés után ez attól fgg hol lakik

Lehet igényelni ha kevés a pénz önkormányzattól lakásentartási és gyerekvédelmit

Meg gyerektartás apukától

A bátyáék a ház vagy közös?

2013. jún. 7. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:
a Bátyjának a menyasszonyáé. :/ a Gyes alanyi jogon jár , ami 28.000 ft fixen! én így tudom! Én is azt kapok! Köszönm SEGITSÉGED!.
2013. jún. 7. 13:57
 3/8 zabmester ***** válasza:

Az első válaszoló jól írta, csak összecserélte a gyes-t meg a gyed-et.

Na szóval, a barátnődnek van munkaviszonya? Ha van, akkor fizetéstől függően először tgyás, utána gyed, a baba két éves koráig, ha nincs munkaviszony, akkor csak gyes. Illetve mindkét esetben a családi pótlék, ami egyedülálló esetében 13700 forint.

Meg az egyszeri támogatás szülés után, ahogy fentebb is írták.

Más nem nagyon van, ami kimondottan így járna.

Viszont érdemes lenne megbeszélni a bátyjával és a menyasszonyával, hogy ők mennyi jövedelmet várnának el, mennyivel kéne hozzájárulnia a barátnődnek a költségekhez, hátha a számokat látva elhiszik, hogy ez így megoldható. Na meg ott van még azért a gyerektartás is, vagy ha azt nem lehet az apán behajtani, akkor lehet kérni az állam általi megelőlegezését. Illetve, ha a jövedelmi viszonyok olyanok, akkor lakásfenntartási támogatást is lehet kérni, az is segítség lenne.

Na meg azzal is lehetne esetleg hatni a sógornőre, ha a barátnőd megígéri, hogy x idő múlva megy a pici bölcsibe, ő meg (vissza) megy dolgozni.

2013. jún. 8. 10:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos jelenleg nincs munkahelye! most végzett a szakmájával. Gyerektartást be lehet hajtani apukán, illetve behajtani sem kell,mert szerencsére olyan ember aki vállalja a felelősséget! 1 éves kortol mehetne bölcsibe, és már mondta nekik h utána mindenképpen menne dolgozni. Talán meg lehet probálni ha mindent összeszámolunk ez már 60.000 ezer forint ha csak 10.000 gyerektartást számolok!Nem szeretném, hogy olyan döntést hozzon amit egész életében bánna! :( Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 8. 18:22
 5/8 anonim ***** válasza:
1 vagyok! Ha dolgozott volna akkor a gyes is több lenne én így tudom,ezért írtam azt amit! Nem gondoltam,hogy ennyire felelőtlen mint te,hogy munkehely nélkül válaljátok a gyerekeket! Te segítséget kértél én meg már sajnálom,hogy írtamT
2013. jún. 10. 09:56
 6/8 zabmester ***** válasza:
79%
A gyes fix összeg, ennyi. De most azért, mert tévedtél, nem kell megsértődni és másokat felelőtlennek nyilvánítani. Az ő dolguk.
2013. jún. 11. 09:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Felelőtlen lennék ? szerintem nem . a felelőtlen az aki nem törödik a gyerekével, aki helyett mondjuk nagypapa nagymama neveli a gyereket! Dobtam volna inkább el, mint ahogy mások teszik ? csak mert nem akarják nevelni ? / kivétel persze , ha valóban nincs móduk nevelni a gyermeket! /
2013. jún. 12. 19:24
 8/8 A kérdező kommentje:
ZABMESTER! köszönöm :)
2013. jún. 12. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!