Gyed lejárta után kivenném a szabikat, majd táppénzre mennék. Mi lesz a táppénzem alapja? A gyedem 85 ezer forint körül van.
Továbbra is állítom,hogy nem átkozódtam,nem vagy tisztában a fogalommal, de inkább tényleg úgy vagyok vele,hogy az a szomorú,hogy még nekem kell magyarázkodnom. Bírálnak,mert gyermeket vállalok? Az nem baj? "nem voltak túl jóindulatúak"? Ez nem jó vagy rosszindulat. Sokkal több.
Nehogy már én legyek a hibás!
Köszönöm 12-es,nem lesz rossz kedvem és egy boldog ember vagyok, ennyivel nem tudnak rossz napot okozni,max. egy kicsit bosszantó. :)
11-es neked is köszi!
Egy picit off leszek, de mivel ugyanebben a cipőben járok, úgy gondoltam írok.
A kedves álláskeresők arra nyilván nem is gondolnak, hogy esetlegesen a második terhesség veszélyeztetett?
Kiveszed a szabikat és utána? Hová teszed a gyereket? (Megsúgom, az elemet nem lehet belőle kivenni!)A bölcsik általában ritka esetben vesznek be év közben gyereket. Beadom, beszoktatom...aztán két hónap múlva kiveszem, mert úgyis otthon vagyok?!
Nekem akkor sülne le a pofámról a bőr, ha a gyerekem foglalná a helyet a bölcsiben olyan anyuka gyereke elől, aki viszont kénytelen dolgozni, de nem tud, mert nincs bölcsihely!
Nem a kisgyerekes anyukák miatt nem veszik fel őket dolgozni, hanem mert süt róluk a rosszindulat és az ostobaság!
Kedves kérdező!
Inkább a Gyed/gyes témakörben nézelődj, mostanában sok hasonló kérdés volt.
Na ezért vagytok ti nők.
Még jó h férfi vagyok, de nem baj, biztos azért nincs állásom, mert majd megyek szülni.
Ne magatokból induljatok ki, egyszerűen rosszul vagyok az ilyen nőktől, h elmegy szülni aztán táppénz, de már a szabit is veszi aztán megint táppénz.
Az meg főleg nevetséges kategória, h ő nem átkozódott.
Szánalmas.
Hopsz, véletlenül elküldtem.
Szal gondolom sokan magukra ismertek, ugyan ilyen naplopók voltak mint a kérdező.
Most meg h meg lett jegyezve megy a hiszti.
"Na ezért vagytok ti nők."
Eleve nők vagyunk, nem azzal leszünk azok, hogy szülünk. Nem minden nő szül, mégsem lesz helyzeti előnyben a munkaerőpiacon.
"Még jó h férfi vagyok, de nem baj, biztos azért nincs állásom, mert majd megyek szülni."
Nyilvánvaló, téged nem ezért nem vesznek fel. Simán szar a szakmád, vagy nem tanultál eleget, esetleg más miatt nem felelsz meg. Nem a kisgyerekes vagy terhes nők tehetnek a te sikertelenségedről.
"Ne magatokból induljatok ki, egyszerűen rosszul vagyok az ilyen nőktől, h elmegy szülni aztán táppénz, de már a szabit is veszi aztán megint táppénz."
Az nyilvánvalóan eszedbe sem jut, hogy a cég köteles kiadni a felgyűlt szabadságokat?!
Írd már meg nekem, hogy abban mi az ésszerű, ha az anyuka bejelenti a várandósságot (legyen 12. hét, közben még gyed-en van), kiadják a szabadságot, min. 30-40 nap. Elmegy dolgozni, (már ha közben akad bölcsi, nagyszülő, megfizethető babysitter, mert ugye a nagyobb gyereket sem lehet kikapcsolni), dolgozik kb. 4 hónapot, közben beteg lesz a gyerek, vizsgálatokra kell menni stb. Aztán megint elmegy, mert közeleg a szülés.
A naplopóra pedig csak annyit reagálnék: ha szülni fog a nejed, te is otthon maradhatsz a babával. :) Ha később beteg lesz, te is mehetsz vele táppénzre.
Naplopó! :D Hát ez nagyon jó! :D
Halljátok anyák! Mi mind lopjuk a napot! Egytől egyig!
Ne is törődjetek vele.
Nekem csak az jutott eszembe,hogy komolyan ennyi egoistának mutatkozó,megkeseredett ember van?
Tipikus kádárnépe: mindenki más hibás a szerencsétlen sorsa miatt ( a pedagógusok, az orvosok, a nővérek, a vasutasok, a szülő anyák, stb), csak ő nem:))
Alakítsatok pertársaságokat, mint a devizások, oszt' pereljétek be az anyákat hogy miattuk nincs munkahelyetek. Osztódással nyilván könnyebb szaporodni, GYED-et sem kell fizetni rá. Hajrá.
Tovább nem kell olvasnotok- úgysem értenétek:-P
A szerződés szerinti bér az alapja a táppénznek. Bér 60%-a ( kórházi ellátás esetén 50%), max minimálbér x 2. Jelenleg csak SZJA terheli, ugyanakkor érvényesítheted a családi adókedvezményt ( 2. baba után magzati életkor 91. napjától, megfelelő orvosi igazolást szerezd be hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!