Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kötelező több gyereket...

Miért kötelező több gyereket szülni akarni?

Figyelt kérdés
Tök sok ismerősöm kérdezgeti, hogy mikor lesz már a másfél éves fiamnak tesója. Az csak egy dolog, hogy icipici a lakásunk, és ide nem szülök még egyet, mert így is alig férünk el. Igazából vannak kétségeim, legyen-e mégegy. Ha becsúszna, mindenképpen megtartanánk, mert nem lenne szívem elvetetni, sőt ha belegondolok, hogy esetleg újra terhes vagyok, boldognak érzem magam. De ha tervezni lehet, ezerszer is meggondolom, mert néha így is úgy érzem, bekattanok attól, hogy csak oda mehetek, ahova befér a babakocsi és ahol nem maradok sokáig, mert a pici nem szeret sokat egy helyben lenni :) Értitek, no program egyedül, barátnőkkel, illetve a férjemmel kettesben, mert nincs ki vigyázzon Rá. Én már mennék emberek közé, dolgozni szeretnék, stb. De ha lenne mégegy baba, kezdhetem elölről az otthonülős időszakot. És közben mit lehet mondani, miért nem akarok másikat?? Miért bűn, ha csak az egyetlen babámra és magunkra a férjemmel van energiám? Mert Őt imádjuk, ő a mindenünk, és szerintem jó szülők vagyunk. Mégis úgy érzem, nem felel meg a társadalom elvárásainak, aki önszántából (és nem pl egészségügyi okokból) nem vállal több gyereket.
2009. okt. 8. 08:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

Engem is feszt ezzel piszkálnak, de nem hinném, hogy lesz testvére. Ha becsúszna megtartanám, de eléggé odafigyelek, hogy ne csússzon be.

Mikor a pici 1 hónapos volt új országba költöztünk, van még 2 évem, hogy rendesen beszéljem ezt az igen nehéz nyelvet és nagyon szeretnék elmenni dolgozni. Én úgy érzem, nekem se fér bele egy második, itthon már megkukulok pedig csak 1 éves a kicsi.

Nem kötelező, ha nem akarsz, találj ki valami frappáns választ ha kérdezik. Nekem nehéz (iszonyatos nehéz) szülésem volt, ha valaki kérdezi mikor lesz második, mindig azt válaszolom, ha majd te kihordod és megszülöd.

2009. okt. 8. 10:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek saját magának kell tudni, mennyit tud vállalni a saját körülményeihez képest. Bár ugye tudjuk azt is, hogy akár egy kétszobás lakásban is elélnek 3 meg több gyerkőccel is, de az már kérdés, hogy milyen felnőtt lesz belőlük. (Tisztelet a kivételnek) Nem kell mások kérdésein ennyit rágódni. Szépen válaszolsz nekik, hogy nem terveztek többet és kész.

Aztán lehet, hogy 15 év múlva bolondul meg az ember és akkor akar majd mégegy bébit. Ki tudja????

Nekem van tesóm, én is ezért szeretnék két lurkót, párom 3-at szeretne. Azzal szoktunk vicceskedni, hogy annyi lesz, hogy egy kislány is legyen közte... ha az 5. akkor az 5. :o) Egyébként tényleg ki tudja, hogy mi lesz a helyzet 2-3 esetleg 5-10-20 év múlva.....

2009. okt. 8. 10:04
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

Engem is mindenki a "mikor lesz kis tesó?" kérdéssel nyaggat. Már akkor is, amikor terhes voltam (!) és miután hazajöttünk a kórházból, utána pár nappal megint jöttek, h. húúú, kis tesó kell...Nagyon unom. Ők nem tudják, mit éltem át a szüléssel, nem látnak bele a életünkbe, a anyagi helyzetünkbe...A mi rokonságunkban szinte bűn, hogy nem akarunk több gyereket, de nem érdekel. Nekem, nekünk kell a gyerekünknek mindent megadni, felnevelni szeretetben, eltartani, nem nekik! Én úgy érzem, nem bírnám még egyszer végigcsinálni a szülést és nem is fogom, csak az a baj, hogy aki nem élte át, nem ugyanazt érezte, mint én, az ezt soha nem fogja megérteni.

Mindenkinek a saját joga eldönteni, hány gyereket szeretne, nem szabad a társadalom elvárásainak megfelelni!

2009. okt. 8. 10:06
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

Én meg pont az ellenkezőjét érzem, ha a munkahelyemen elhangzottakra gondolom. Már most mindenki azon aggódik, hogy mi lesz, ha második babát is szeretnék! Itt az lenne a normális, ha fél év után visszajönnél dolgozni, és utána csak a karrieredre koncentrálnál, vagy inkább el sem mennél szülni sosem!

Én szeretnék több gyereket, de ugyanolyan jó anyának és családnak tartom azt, ahol egy gyermeket nevelnek!

2009. okt. 8. 13:24
 15/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat!

vkik jól lepontozták az egy gyerekben gondolkodókat...

2009. okt. 8. 15:12
 16/16 anonim ***** válasza:
87%

Tőlem is állandó kérdezik,holott a kisfiam nincs még 15 hónapos!

Szeretnénk egyszer testvért neki,mert szerintem jó,ha van,de nem vagyok híve a kis korkülönbségnek.

Mindekinek annyi gyereke legyen,amennyit szeretne,hiszen így lesznek boldogak.

2009. okt. 8. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!