Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eladta az osszes kolcsinadott...

Eladta az osszes kolcsinadott dolgot?

Figyelt kérdés

Teljesen kivagyok bukva. Kolcsonadtunk szinte mindent a lanyunk utan egy ismeros parnak.

Vegig kolcsonadasrol volt szo, nem pedig "tietek, vigyetek!" felajanlasrol.

5 eves a lanyom es ujra babat varunk. Tegnap mondtam a par holgy tagjanak telefonba, hogy hetvegen atmennenk a holmikert es elhoznank oket par fuvarban.

Kisagytol az utolso babazokniig mindent megkaptak.

Elakadt a szava es kozolte, hogy ok mindent eladtak, mert azt hittek, hogy nekunk nem lesz mar ra szuksegunk. Raadasul kellett nekik a penz is a gyermekuk ifjusagi agyara, sport babakocsijara, stb.

Na most az ertek, amit megkaotak tolunk, az kb. 500-700ezer forint, ha nem tobb. Persze ez a termekek uj ara, hasznaltan ugye megis kvesebbet er.

De azer egy 35 ezres elektromos mellszivo es egy 250ezres babakocsi +hozza 45ezerert egy hordozo.. Azert ne keruljon mar osszesen 100ezerbe.

A ferjem total kivan akadva (szerintem jogosan), en meg keresem a megoldast, hogy hogyan kapjuk vissza a "penzunket".

Nem gondoltam volna, hogy kolcsonadasi szerzodest kell irnom tetelesen! Bar valaki erre egyaltalan gondol?

A neveben is benne van a szandek: KOLCSON !!!

2013. jún. 5. 06:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Miért ne szoktak volna? En is odaadtam a kis agyat, babakocsit, pelenkazot, hordozót, mindent ajándékba. Mar nem ajartunk tobb gyereket. Eladni nem akartam - hosszadalmas lett volna, igy egyszerűbb volt.
2013. jún. 5. 08:08
 12/24 anonim ***** válasza:

Van pár kölcsön adott dolog -nem babaholmi-, amit sosem kaptam vissza, és azon kell agyalnom, hogyan pótolom. Eltolódott a visszaadás határideje, én nem szóltam, a dolog annyiban maradt. Ez már egy irányadó a jövőre nézve.

A babának most majdnem mindent veszünk, amit kaptunk, arra többször rákérdeztem, hogy adjam-e vissza. Minimális tétel, lehet így is visszaadom.

Valaki írta előttem, hogy ekkora értéket el sem fogadott volna kölcsönbe. Én sem.

Sajnos ez most elég nagy lecke nektek, ha a jó szó nem hat, akkor valószínűleg semmi. Hátha legalább kompenzálnák a dolgot, akkor is jobban festene az ügy.

2013. jún. 5. 08:13
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

Igaza van a 6-os nak.

Én is még egy bodyt is úgy adok oda a barátnőmnek, hogy egyértelműen hozzáfűzöm, hogy vissza kell-e adnia vagy sem.

Soha nem volt még problémánk, pedig már több gyerekünk is van és rengeteg felé továbbadjuk a cuccokat.

Itt alapvető kommunikációs problémákat vélek felfedezni kedves kérdező.

2013. jún. 5. 08:18
 14/24 A kérdező kommentje:

Egyertelmuen kolcsonrol volt szo, mivel ajandeknak el se fogadtak volna. Ezt akkor le is tisztaztuk, hogy nem ajandekozzuk el, mert majd a hugomnak is szuksege lesz ra. Nyilvan az ember ilyenre korultekintoen figyel.

Emelle hozzafuztem, hogy vigyazzanak a nagyobb ertekekre. Foleg a babakocsira es az elektromos dolgokra.

A gyerekruha azt gondolom ehhez apro tetel..szoval az nem is igazan erdekel.

A hugom akkor lett terhes, amikor az o gyermekuk 1 ev korul volt. Arra emlekszem, hogy mar jart.

A babakocsit hasznaltak meg nagyban, de a mellszivot, legzesfigyeloz mar nem "eletszeruen".

Akkor osszecsomagolta oket es mondta, hogy majd a hugom meet erte. Sajnos 28.hetben elhalt a magzat, nem lehetett megmenteni.

Nem igazan foglalkoztam azzal, hogy elhozzam az ismerostol a mar nem hasznalt dolgokat. Fel evig apoltuk a hugom lelket.

En sosem mertem volna eladni vagy elajandekozni a mastol kapott dolgokat. Foleg akkor nem, ha kifejezetten kolcsonbe volt.

A penzt nem tudjak visszaadni, mert most is ho.aprol honapra elnek, es akkor is ez volt a helyzet.

Pont ezert segitettunk nekik, hogy legalabb a gyereknek meglegyen mindene. De ez szegyen, amit tettek.

Nem mondtak semmit, hogx mivel karpotolnak. A csajszi csak hbeget-habogot..

2013. jún. 5. 08:35
 15/24 anonim ***** válasza:

Így már mindjárt más.

Húúú, de kiosztanám őket...

2013. jún. 5. 08:41
 16/24 anonim ***** válasza:

Ha egyben nem is tudják kifizetni, fizessenek havonta egy bizonyos összeget.

Számold ki mennyit ért az egész cucc, írd le, egyezetek meg egy havi összegben, írjátok alá a papírt, jól tedd el, és fizessenek havonta.

2013. jún. 5. 08:42
 17/24 anonim ***** válasza:

Azért ez nagy bunkóság, főleg hogy egyértelműen megmondtátok, hogy ezek még kellenek nektek. Az a minimum, hogy fizessenek, hiszen most nektek mindent újonnan kell megvenni.

Ők felajánlottak valamit, vagy csak mondták, hogy sorry, így jártatok?

2013. jún. 5. 10:05
 18/24 anonim ***** válasza:

Mi is így jártunk, bár nem ilyen nagy értékben.

Minden cuccunkat odaadtuk egy rokonnak, azóta se láttunk belőle semmit.

Mindent újra kellett vennünk a kicsinek, de a nagy kinőtt dolgait azóta inkább megtartjuk vagy eladjuk, mint hogy bárkinek is kölcsön adnánk.

A szomszéd szokott nekünk hozni ruhákat, de eddig kivétel nélkül mindet vissza is adtam kimosva, amint kinőtte a fiam.

Szerintem ez lenne a normális.

2013. jún. 5. 11:08
 19/24 anonim ***** válasza:
Ilyet! Igaz nálunk volt a családban is ilyen! Anyukám odadott mindent a hugának de semmi nem jött vissza ő mindent elajándékozott! Na én semmit senkinek! Vagy eladom vagy megmarad! Igaz mi mindent de szó szerint mindent a bátyáméktól kaptunk! De ahogy nem kellett vittem is vissza! Szerintem ezt már fujhatod! Hisz ha nem volt pénzük ezért adták el neked sem fogják kifizetni! Szerintem! De azért próbálkozhatsz! Hátha
2013. jún. 5. 11:33
 20/24 anonim ***** válasza:
hihetetlen milyen emberek vannak... ezt mégis hogy gondolták? milyen jogon? még ha csak követem a gondolatmenetüket, hogy nektek már nem lesz rá szükségeket... akkor is arra lyukadok ki, hogy akkor eladjátok, és az eladásból befolyó pénz természetesen titeket illet, még véletlenül sem őket. hajtsátok be az összeget. ha szép szóval nem megy, én nem nagyon válogatnék az eszközökben. amilyen az adjonisten........
2013. jún. 5. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!