Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eladta az osszes kolcsinadott...

Eladta az osszes kolcsinadott dolgot?

Figyelt kérdés

Teljesen kivagyok bukva. Kolcsonadtunk szinte mindent a lanyunk utan egy ismeros parnak.

Vegig kolcsonadasrol volt szo, nem pedig "tietek, vigyetek!" felajanlasrol.

5 eves a lanyom es ujra babat varunk. Tegnap mondtam a par holgy tagjanak telefonba, hogy hetvegen atmennenk a holmikert es elhoznank oket par fuvarban.

Kisagytol az utolso babazokniig mindent megkaptak.

Elakadt a szava es kozolte, hogy ok mindent eladtak, mert azt hittek, hogy nekunk nem lesz mar ra szuksegunk. Raadasul kellett nekik a penz is a gyermekuk ifjusagi agyara, sport babakocsijara, stb.

Na most az ertek, amit megkaotak tolunk, az kb. 500-700ezer forint, ha nem tobb. Persze ez a termekek uj ara, hasznaltan ugye megis kvesebbet er.

De azer egy 35 ezres elektromos mellszivo es egy 250ezres babakocsi +hozza 45ezerert egy hordozo.. Azert ne keruljon mar osszesen 100ezerbe.

A ferjem total kivan akadva (szerintem jogosan), en meg keresem a megoldast, hogy hogyan kapjuk vissza a "penzunket".

Nem gondoltam volna, hogy kolcsonadasi szerzodest kell irnom tetelesen! Bar valaki erre egyaltalan gondol?

A neveben is benne van a szandek: KOLCSON !!!

2013. jún. 5. 06:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%
Pereljétek be őket.
2013. jún. 5. 07:10
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld!Éppen most adtam oda mindent egy ismerősünknek,mert nálunk nem lesz már másik baba.És pont ez jutott eszembe,hogy a mellszívó,pihenőszék,légzésfigyelő...

A kisruhákat nem is ,de az elektronikus dolgokat utána biztos eladják majd,amit én is megtehettem volna ugyebár.Utólag vagyok okos sajna,csak a jóérzésükben tudok bízni,hogy ha már nem kellenek a dolgok akkor megkérdezik majd hogy visszaadják e. Ha tudtok sajtoljatok ki belőlük pénzt,mert ha Ők is csak úgy továbbadták volna ingyen másnak,az megint más,de hogy a kölcsön adott holmikat eladni megkérdezés nélkül,na az gáááz!!!

2013. jún. 5. 07:14
 3/24 anonim ***** válasza:
Nézd, nem tudod bizonyítani, hogy kölcsön adhatok, nem ajandek volt....Sajnos igy jártál. Mondjuk en ezért nem adnék kölcsön semmit. Vagy ajándékba adom, vagy nem adom, ez a legegyszerűbb. Ajánlottak valami megoldást?
2013. jún. 5. 07:19
 4/24 anonim ***** válasza:
Hát,igen,sajnos nem tudod bizonyítani,hogy csak kölcsön adtad.Mondhatják ők is,hogy kifizették neked,és mivel általatok használt termékekről van szó,így ugyebár nem kell számlát felmutatniuk.A bíróságnak vannak ingyenes tanácsadói napjai,kérdezzétek meg mi a teendő.
2013. jún. 5. 07:29
 5/24 anonim ***** válasza:

Ez nagyon durva! Nekem 7 hós a fiam, a barátnőmé 2,fél éves, szinte mindent amit tőlük kaptam úgy kaptam, hogy kölcsön, kivéve a ruhákat. De ahogy nővi ki a gyerek rakom félre ami tőle van és adom vissza, majd el lesz adva babbőrzén. Nálam ez egyértelmű dolog.

Nem hiszem hogy sok mindent tudsz kezdeni, mert nem tudod bizonyítani, hogy te kölcsönadtad azokat a cuccokat. Nem ordítottad le a fejét mikor közölte hogy mi van???

Szerintem próbáljatok velük megegyezni pénzben, meg hátha vannak olyan ccuccok amiket ő is csak "kölcsönadott" valakinek, és azokat próbáljátok visszaszerezni.

2013. jún. 5. 07:35
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Szerintem nem volt egyértelmű számukra, hogy KÖLCSÖN adjátok nekik.

2. Rákérdezhettek volna az évek alatt, hogy vissza kell-e majd adniuk mindent, vagy csak kölcsön van náluk.

Én bármit adtam, mindig egyértelműen hozzáfűztem, hogy ajándék, vagy visszavárom, nincs ebben semmi.

Vagy ha én kaptam valamit minden esetben egyértelműen megmondták.

A ti esetetekben valami hibádzik. Pl. ha egy ismerősöm odahozna hozzánk többek között egy 250.000Ft-os babakocsit, EL SE FOGADNÁM INGYEN!!!

2013. jún. 5. 07:39
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Na ezt soha nem értettem. Megveszed drága pénzért és MINDET odaadsz? Basszus bennem az van, ha valaki gyereket vállal vegyen meg minden sz@rt mint más.

A barátnőm is hozza ide nekem az összes ruhát a gyerekéről, de alig merem kivenni a dobozokból néhányat, nehogy valami legyen velük, pedig csak otthoni használt ruhák.

Hogy lehet valaki ilyen? Eladja??!!! Hozzátok el a tv-t tőlük :D

2013. jún. 5. 07:42
 8/24 anonim ***** válasza:
17%

Hú, de durva sztori.

Soha nem adok kölcsön semmit és nem is várok el egy kisruhát se kölcsön, sem ajándékba. Minden darabot mi magunk fogunk megvenni a babának, elvégre azért tanultam, dolgoztam, h a gyerekemet ne 20 évesen kölcsönbabakocsira, kölcsönruhákra szüljem.

Sajnálom a kérdezőt, mert semmit se tud tenni, vehet meg mindent újra. A másik meg csak széttárja a karját, h hát ő eladott mindent, mert azt hitte.

Drága tanulópénz volt, de biztos vagyok benne, h az új cuccokat senkinek nem fogod kölcsönadni.

2013. jún. 5. 07:46
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, a jó szándékot bebuktátok.

A helyedben összeállítanék egy listát, kb. abban az értékben, amit eladtak és szépen vegyék meg!

Még ha félre is értették (amit kétlek), legalább megkérdeztek volna benneteket eladás előtt, hogy kéritek-e vissza...

Vagy pénzben, vagy megvásárolt holmikban, de visszakérném.

A tanulság, senkinek ne adj kölcsön semmit. Én sosem adok kölcsön, vagy ajándékba adom, vagy nem adom. Így nincs belőle sem károm, sem bosszúságom.

2013. jún. 5. 07:56
 10/24 anonim ***** válasza:
Ha nem is mondtad volna,hogy kölcsönadjátok,akkor is alap,hogy vissza adom,de minimum megkérdezem,hogy mikor vigyem vissza,eszembe se jutni más holmijait eladni,maximum akkor,ha nekem adta az illető és biztos vagyok benne,hogy neki már nem kell!Én ezért nem adok kölcsön,főleg,hogy nem is a barátnőd volt,én csak egy barátnőmnek adtam kölcsön,de már vissza is hozta,mert tudja,hogy úton a kis tesó,nem is kellett szólnom neki külön,magától visszahozta!Bár szerintem alap,hogy kiságyat,babakocsit meg hasonlókat nem nagyon szoktak csak úgy oda adni az embernek,de úgy látszik az ismerősöd ezt nem tudja,én biztos megpróbálnék valamennyit kérni!Szégyen,hogy ilyen emberek vannak!
2013. jún. 5. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!