Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik szépségversenyre viszik a pici lányukat?
Szia!
Itt jön a klasszikus gyermekpszichológiai szöveg: az anyukák a saját, nemlétező gyönyörű gyermekkorukat és az édes pofiból származó előnyöket nézik elsősorban. Más az, amikor már érettebb egy kislány (12-14) és beíratják modellsuliba vagy ilyesmi, de egy 3-4 éves mit ért meg abból, ami történik vele? És a nagy zokogás a végén anyutól, ha csak a 230. lesz... Érzi, hogy az anyja csalódott, dühös...ÁÁÁ, beteges....most jobb szót tényleg nem tudok írni...
Ezek az anyukák csak ezzel tudnak próbálkozni, hogy a gyerek (és ők is) kitűnjenek a nagy átlagból. Agyuk semmi, idióták. Mind azzal védekezik, amikor erre rákérdeznek, hogy "de hát a gyerek akarja...". Egy fenét. A gyerek ilyet nem akar, mert a gyereknek nem fontos a szépség, nem külsőségek alapján ítél. Csak ezek az anyukák nevelik ezt beléjük, és ezzel azt érik el, hogy később nem képesek meglátni a belső tulajdonságokat.
Az ilyen kislányoknak később, pár év/pár 10 év után mindnek fogjuk látni a melleit "celebként", meg ezekből lesznek a "plázacicák", mert anyuka ezt erősíti bennük.
Mélyen elítélem ezt a fajta viselkedést.
Amiről te beszélsz, azt teljes mértékben elítélem én is. Sőt, én már láttam olyan fotót - amit szintén ebbe a kategóriába sorolok - egy 4-5 éves kislányról, már nem emlékszem, ami nagyon ízléses volt, angyalka volt két szárnnyal, hason fekve, szöszi hajjal, de tök pucéron. Az ilyesmiért sem rajongok, főleg, hogy szerintem a kislány már a határán volt annak a kornak, amikor szégyenli saját meztelenségét. Az a fotó nagyon kiakasztott, pedig - ismétlem - nagyon esztétikus, szép kép volt.
Viszont amit én is megcsinálnék, csak a párom szerintem nem rajongnak érte, amit az egyik rokon anyuka megcsinált, bár neki kislánya volt, nekem edig kisfiam lesz. Csináltatott egy komplett porfóliót a kicsiről, mindenféle aranyos ruhácskákban, mindenféle smink nélkül, abszolut természetesen (nem volt még egy éves a kislány), profi modellügynökséggel, a kislányt így nyilvántartásba vették, és ha kell valamilyen reklámhoz, kiválaszthatják. Azok nagyon szép és kisbabás fotók voltak, nem ilyenek, amilyet ti írtatok. Egy ilyen portfóliót én is csináltatnék a fiamról, ha másért nem, azért, hogy szép, igényes fotóink is legyenek róla, ne csak ilyen amatőr képek, amilyeneket mi, laikusok a szülinapi bulin szoktunk csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!