Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, beszippant az...

Úgy érzem, beszippant az anyaság, mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
Nem vigasztal hogy az első két év erről szól, imádom a gyerekeimet, de engem ez nem köt le és nem elégít ki, az agyam tompul, nem tudok értelmes felnőtt beszélgetést folytatni, nincs más témám, mert velem ezek történnek. Pedig nagyon szeretnék felnőtt, ember lenni. Ti mit tesztek ez ellen?
2013. máj. 29. 15:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Én elvégeztem egy OKj-s tanfolyamot a gyed alatt. Mikor fél éves volt a kisfiam, akkor kezdtem, és két éves korára volt új szakmám és nem bolondultam bele az unalomba otthon. Aztán a két előző diplomám ellenére, ezzel a szakmával sikerült elhelyezkednem. Nem bántam meg, sőt a második babánál is vannak hasonló terveim.

És igen, van, hogy az ember nem ősanya típus, és nem elégíti ki két éven keresztül a baba, de attól még mi is lehetünk jó anyák!

2013. máj. 30. 09:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én is iskolába mentem, mikor a gyerekem egyéves volt, akkor még ingyenes volt a felsőoktatás kismamáknak, így elvégeztem egy posztgraduális képzést. Nagyon jó volt, igazi eminens voltam, imádtam, hogy végre nem csak anyaszerepben vagyok valahol. A nagy lelkesedésem meg is hozta a gyümölcsét, részmunkaidőben dolgozni is kezdtem a sulinak köszönhetően.

Teljesen megértelek, vagyunk olyanok, akik igénylik az egyéb elfoglaltságot. A barátokkal töltöt szabadidő is fontos persze, de szerintem egy rendszeres elfoglaltság még jobbat tesz.

2013. máj. 30. 13:19
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as, alaposan beletrafáltál. Néha ember tervez...aztán fordul egyet a világ.

Nekünk mindkettő tervezett volt, de a másodikat már egyedül szültem és esténként nincs kit várni meleg vacsorával,egy nagyvárosból át kellett költöznünk egy kertvárosba ahol 1 bolt van, még kevesebb az inger mint más "normális" családoknál, pedig úgy terveztem hogy mi is az leszünk. Amint nagyobb lesz a kicsi, előveszem a nyelvkönyveimet és böngészek vmi okj-s dolgot is, most két kézre van két gyerek, szabadidő egyenlő a nullával. Köszi mindenkinek!

2013. máj. 30. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!