Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lakáshitelesek! "Megengedhetit...

Lakáshitelesek! "Megengedhetitek" magatoknak, hogy a gyermeketekkel a 3. évében is otthon maradjatok, amikor már csak GYES-t kaptok?

Figyelt kérdés
Vegyük azt, hogy apa fizetéséből kifizetjük a hitelt + a fix rezsiket, vajon a gyes + a családi pótlék elég kosztolni egy hónapban? Bevállalnátok így egy évet?
2009. okt. 5. 15:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ha a másfél hónap alatt teherbe esnél, akkor már nyert ügyed lenne, mert akkor vedd ki az eddigi szabijaidat, utaána meg menj táppénzre és így jobban jársz. a gyest meg ne te igényeld.

de azért ennek kérdezz utána, mert én is itt hallottam.

2009. okt. 5. 17:43
 12/19 anonim ***** válasza:

Én 3 évig tervezem itthonmaradni.

Apa fizujából megy a lakáshitel, meg a fix rezsik, és marad kb max 20e, ehhez jön a gyes+csp. Ez marad kajára. Meg a 9000 ft-nyi kajajegy.

Mi nagyon jól megtanultunk a kaján spórolni, csak ami épp szükséges, az van itthon, nincs joghurtok, müzlik, ketchup-ok, tejporok, stb tömkelege, ami az eredeti lakáshitelösszegnél még megvolt, de valamit valamiért. És a tesót is vállaljuk, mert én a gyerkőc előtt egyáltalán nem dolgoztam, hanem tanultam, úgyhogy pénzben vesztenivalónk nincs...

2009. okt. 5. 18:05
 13/19 anonim ***** válasza:
49%
Biztos nem 90-100ezer forintot keres a férjük...
2009. okt. 5. 18:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem jövünk ki(pedig a párom nem keres rosszul),én is megyek vissza dolgozni.Mi sem költünk egyáltalán felesleges dolgokra,turiból öltözködünk, kaja szempontból,kb.60 e költünk hármunkra,úgy hogy a gyerenek ált.főzök,tápszert nem kap,tejpépet eszik 1 éves.Műzlit,édességet ritkán veszünk,a gyerektől meg a páromtól nem vonom meg a joghurtot,egészséges.Nem iszunk ,nem dohányzunk.

A gyedemből(maxot kapok) 55 a lakáshitel,a rezsi (100 mobillal) autóhitelünk is van(70) ill. félig felújjított házunk,amit akkor keztünk el amikor abbahagytam a gyógyszert nem gondoltuk,hogy elsőre sikerül.Gondoltuk,kb. fél év míg terhes leszek és még 9 hónap mire megszületik,tehát min.1 évet tudtam volna dolgozni és akkor majdnem készlennénk a házzal,de nem így lett:-)

Így is hónapról-hónapra élünk,ha csak gyes-t kapnék éhenhalnánk.Szórakozni(mozi,színház)azt sem tudom mikor voltunk utoljára.

És tényleg mindíg jön valami amiért + fizetni kellpl.ebben a hónapban kutya oltás,nov.-ben meg lejár a jogsim

Szerintem nem elég gyes+ családi kajára.

2009. okt. 5. 18:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs hitelem, mégsem tudtam volna a 3. évben itthon maradni. Igaz, hogy mi csak ketten vagyunk a fiammal, gyes-ből meg csp-ből még a lakbér sem jön ki.
2009. okt. 5. 20:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, több kérédsetekre is tudok válaszolni.

Gyes+csp nálunk 100.000. MErt 3 gyerek van, ikrek után gyes. Úgyhogy az nem annyi, mint nektek általában, szóval nem mindenkinek csak 40.000 a gyes+csp, csak ezt akartam jelezni.

És mi simán vállaltunk 2.,3. gyereket, mivel a férj (ahogy jól mondtátok) nem 100.000-etm keres (én se, csak én most nem dolgozok). Közben építkeztünk, így lakáshitel is van (100.000).

Szóval van, aki normálisan keres és azért.

2009. okt. 6. 07:30
 17/19 A kérdező kommentje:

Ha én is visszamegyek dolgozni nem lesz probléma a megélhetéssel, ezért nagyon nehéz szívvel mondanánk le arról, hogy legyen egy második gyermekünk csak azért, mert jelen gazdasági helyzetben a hitelünk 75.000 helyett 100.000 és nem sikerült a gyed alatt teherbe esnem....

Köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 6. 08:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Én itthon maradtam a harmadik évre, úgy gondoltuk, hogy majd összehúzzuk a nadrágszíjjat, de nem jött össze. Minden hónapban 20-30 ezer minusszal zártunk, a számlánkon mínuszban vagyunk már vagy 300000Ft-tal! :((

Most visszamegyek dolgozni, hogy egyenesbe jöjjünk és közben terhes lettem (becsúszott), de nem bánjuk!

Szóval szerintem aki ki tud jönni kb. 100000Ft-ból (apa fizu) + a gyes és csp. és hitelei is vannak az nagy életművész!! Vagy támogatják a szülők!

Nekünk sehogy nem jött össze!

9h kismami

2009. okt. 6. 09:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Én is itthon voltam gyes-en a kisfiammal.Apa dolgozott 2 helyen egymás után...

Fizuja kb 110 plusz lóvé 40 körül.

én gyedem 60 körül volt,de a gyes már csak 28 lett,nagy érvágás volt.(kiadásaink:hitel 65,biztosítások 25,kaja kb 50,tehát nem sok marad,mióta gyes-t kaptam!!!!!!!!!!!!!)

Ha lett volna bölcsi,nehéz szívvel,de visszamentem volna dolgozni,de falun nem tudtam elhelyezni a gyereket.Nem volt más választásom,mint itthon maradni,persze szerettem is volna...

Amikor lejárt a gyesem,visszavettek 1 hónapra utána elküldtek,gyorsan hamar kellett találnom egy helyet ahová bejelentettek.Szerencsém volt.

Most várjuk a második babát,mert úgy gondoltuk,hogy sosem lesz jobb anyagi helyzet,amikor nyugodtabban be lehet vállalni.Férjem most is 2 helyen dolgozik,én táppénzen vagyok,szóval nagyjából ugyanannyi a pénzünk.

Kapunk ruhákat,és vasárnaponként ebédelni megyünk a nagyszülőkhöz,ennyi a külső segítségünk.Vergődünk valahogy,és reménykedünk,hogy a párom talál Ausztriában jobban fizető állást...

2009. okt. 6. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!