Lakáshitelesek! "Megengedhetitek" magatoknak, hogy a gyermeketekkel a 3. évében is otthon maradjatok, amikor már csak GYES-t kaptok?
ha a másfél hónap alatt teherbe esnél, akkor már nyert ügyed lenne, mert akkor vedd ki az eddigi szabijaidat, utaána meg menj táppénzre és így jobban jársz. a gyest meg ne te igényeld.
de azért ennek kérdezz utána, mert én is itt hallottam.
Én 3 évig tervezem itthonmaradni.
Apa fizujából megy a lakáshitel, meg a fix rezsik, és marad kb max 20e, ehhez jön a gyes+csp. Ez marad kajára. Meg a 9000 ft-nyi kajajegy.
Mi nagyon jól megtanultunk a kaján spórolni, csak ami épp szükséges, az van itthon, nincs joghurtok, müzlik, ketchup-ok, tejporok, stb tömkelege, ami az eredeti lakáshitelösszegnél még megvolt, de valamit valamiért. És a tesót is vállaljuk, mert én a gyerkőc előtt egyáltalán nem dolgoztam, hanem tanultam, úgyhogy pénzben vesztenivalónk nincs...
Mi sem jövünk ki(pedig a párom nem keres rosszul),én is megyek vissza dolgozni.Mi sem költünk egyáltalán felesleges dolgokra,turiból öltözködünk, kaja szempontból,kb.60 e költünk hármunkra,úgy hogy a gyerenek ált.főzök,tápszert nem kap,tejpépet eszik 1 éves.Műzlit,édességet ritkán veszünk,a gyerektől meg a páromtól nem vonom meg a joghurtot,egészséges.Nem iszunk ,nem dohányzunk.
A gyedemből(maxot kapok) 55 a lakáshitel,a rezsi (100 mobillal) autóhitelünk is van(70) ill. félig felújjított házunk,amit akkor keztünk el amikor abbahagytam a gyógyszert nem gondoltuk,hogy elsőre sikerül.Gondoltuk,kb. fél év míg terhes leszek és még 9 hónap mire megszületik,tehát min.1 évet tudtam volna dolgozni és akkor majdnem készlennénk a házzal,de nem így lett:-)
Így is hónapról-hónapra élünk,ha csak gyes-t kapnék éhenhalnánk.Szórakozni(mozi,színház)azt sem tudom mikor voltunk utoljára.
És tényleg mindíg jön valami amiért + fizetni kellpl.ebben a hónapban kutya oltás,nov.-ben meg lejár a jogsim
Szerintem nem elég gyes+ családi kajára.
Na, több kérédsetekre is tudok válaszolni.
Gyes+csp nálunk 100.000. MErt 3 gyerek van, ikrek után gyes. Úgyhogy az nem annyi, mint nektek általában, szóval nem mindenkinek csak 40.000 a gyes+csp, csak ezt akartam jelezni.
És mi simán vállaltunk 2.,3. gyereket, mivel a férj (ahogy jól mondtátok) nem 100.000-etm keres (én se, csak én most nem dolgozok). Közben építkeztünk, így lakáshitel is van (100.000).
Szóval van, aki normálisan keres és azért.
Ha én is visszamegyek dolgozni nem lesz probléma a megélhetéssel, ezért nagyon nehéz szívvel mondanánk le arról, hogy legyen egy második gyermekünk csak azért, mert jelen gazdasági helyzetben a hitelünk 75.000 helyett 100.000 és nem sikerült a gyed alatt teherbe esnem....
Köszönöm a válaszokat!
Én itthon maradtam a harmadik évre, úgy gondoltuk, hogy majd összehúzzuk a nadrágszíjjat, de nem jött össze. Minden hónapban 20-30 ezer minusszal zártunk, a számlánkon mínuszban vagyunk már vagy 300000Ft-tal! :((
Most visszamegyek dolgozni, hogy egyenesbe jöjjünk és közben terhes lettem (becsúszott), de nem bánjuk!
Szóval szerintem aki ki tud jönni kb. 100000Ft-ból (apa fizu) + a gyes és csp. és hitelei is vannak az nagy életművész!! Vagy támogatják a szülők!
Nekünk sehogy nem jött össze!
9h kismami
Én is itthon voltam gyes-en a kisfiammal.Apa dolgozott 2 helyen egymás után...
Fizuja kb 110 plusz lóvé 40 körül.
én gyedem 60 körül volt,de a gyes már csak 28 lett,nagy érvágás volt.(kiadásaink:hitel 65,biztosítások 25,kaja kb 50,tehát nem sok marad,mióta gyes-t kaptam!!!!!!!!!!!!!)
Ha lett volna bölcsi,nehéz szívvel,de visszamentem volna dolgozni,de falun nem tudtam elhelyezni a gyereket.Nem volt más választásom,mint itthon maradni,persze szerettem is volna...
Amikor lejárt a gyesem,visszavettek 1 hónapra utána elküldtek,gyorsan hamar kellett találnom egy helyet ahová bejelentettek.Szerencsém volt.
Most várjuk a második babát,mert úgy gondoltuk,hogy sosem lesz jobb anyagi helyzet,amikor nyugodtabban be lehet vállalni.Férjem most is 2 helyen dolgozik,én táppénzen vagyok,szóval nagyjából ugyanannyi a pénzünk.
Kapunk ruhákat,és vasárnaponként ebédelni megyünk a nagyszülőkhöz,ennyi a külső segítségünk.Vergődünk valahogy,és reménykedünk,hogy a párom talál Ausztriában jobban fizető állást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!