Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rendet tartó anyukák, mi a titok?

Rendet tartó anyukák, mi a titok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék én is mindig rendet látni magam körül, de képtelen vagyok a rendszerességre. Kampányszerűen csinálom a dolgokat. Amikor időm van. Nem vagyok igénytelen, tisztaság van nálunk, csak nincs rend. Tippek?

2013. máj. 24. 22:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%
Én sem tudok mindig rendet tartani, de anyum engem arra tanított, hogy először is a rendet nem rakjuk, hanem fenntartjuk, másodszor is mindennek kell, hogy legyen pontos helye, amit mindenki ismer, harmadszor pedig be kell osztani a házmunkát a hét minden napjára, eldönteni, hogy mit hány naponta szeretnénk megcsinálni. Viszont szerintem 100%-os rendet tartani egy lakásban soha sem lehet, mert ahhoz az kéne, hogy ne lakjon ott senki:)
2013. máj. 25. 07:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Ne izgulj nalunk sincs rend. Hiaba van tisztasag, elpakolok, kislanyom kipakolja az osszes letezo jatekat a nappaliba, h az neki most kell mert jatszik vele. Nagyjabol akkor van rend mikor lefekudt en meg osszepakolok gyorsan. En mar feladtam....
2013. máj. 25. 08:13
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

Folyamatosan pakolunk. Illetve a lanyom most mar. Lassan 2 eves e szoktatom ra, hogy igenis elkell maga utan pakolnia, mert senki nem fog.

Egesz jol megertette. Mondjuk nalunk a jatekok buntetesbe mennek, ha olyat csinal, ami nem megengedett.

En naponta porszivozom, mert kutyank is van es sok por bejon.

A konyhaban mindig rend van, ha tevekenykedem. Nem hagyom ott napokra a mocskos tanyert, stb.

A ruhaknak is a szennyesben a helye, ha levesszuk. Nem a szekrenybe taroljuk.

2013. máj. 25. 08:21
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kezdeném, hogy nálunk sincs tökéletes rend és patikatisztaság.

Az én titkom, hogy vannak a gyerek számára "nem játszótér" helyiségek. Ilyen a hálószoba, fürdők, wc, folyosó. Amerikai konyhás nappalink van, úgyhogy jó nagy a tér, elég egy helyen robbantani. :)

A hálószobát reggel rendbe dobom, ott elég egy héten 2-3x porszívózni, hiszen csak aludni járunk be, esetleg a tiszta ruhát viszem be.

Fürdőt heti egyszer fertőtlenítek, a csapot többször takarítom, de az kb. két perc a fújós tisztítószerrel. Rögtön áttörlöm a csempét is, nem várom meg, amíg levakarhatatlan vízkő lesz rajta. Wc heti 3x, de igyekszünk magunk után tisztán hagyni, így nincs vele nagy gond.

Minden nap porszívózom a nappali-konyha-előtér részt, közben vadászom a friss pókhálókat is, azokat is rögtön eltüntetem. Néha úgy, mint a reklámban, a porszívóval tolom el az útból a játékokat. :)

Nem tartunk sok játékot a nappaliban, mert az a tapasztalatom, hogy ha sok van, nem tud dönteni, és abból lesz a káosz. A lidl-ben vettem kis tárolódobozokat, három darabos, egyikben a kirakók, másikban a kisautók, harmadikban a konyhafelszerelés van. Néha cserélgetjük a játékokat, vagy a szobájában játszik, ott is van játékos láda. A szabály az, hogy amivel ott játszik, el is kell pakolnia.

Nálam sokszor az ablakpucolás és függönymosás marad el, de nálunk olyan por van (aszfalt nélküli út van előttünk), a tetőablakokat pedig macerás pucolni.

Nagy barátom a fújós flakon, mert megtöltöm tisztítószerrel és mehetek körbe vele a konyhában. A másik nagy barátnőm a higikendő, ha kiborul, leborul, a hűtőben kilöttyen, a mikróban kifröccsen, elég egy-két ilyen kendő és villámgyorsan lehet törölgetni. A harmadik nagy barátnőm a mosogatógép!

Élére állított rend csak akkor van, ha nincs itthon a férj-gyerek páros. :D

Nem szoktam ezen kattogni, elvégre a lakás van értem, nem én érte. Gyerekes családnál természetesnek tartom, hogy elől vannak a játékok, egy-két ruhadarab elől marad, vagy nincs minden azonnal kivasalva.

Élni szeretek és nem takarítani. :) Most is ideültem kávézni, ahelyett, hogy nekiállnék mosogatni.

2013. máj. 25. 08:39
 15/21 anonim ***** válasza:
Muszáj folyamatosan rendet,tisztaságot tartani,mindennap különben eldurvul,fiammal összepakoltatom a játékokat amiket nem játszik persze ha sok van szét besegítek,minden este bepakolok a mosogatógépbe felsöprök,rendbe teszem a konyhát, a szobákat a délután folyamán még fiam játszik,vagy az párommal játszanak,nem szeretem a rendetlenséget és a koszt,igaz amíg kisebb volt könnyebb volt,már 2 éves nehezebb így.
2013. máj. 25. 08:47
 16/21 anonim ***** válasza:
lemaradt,csak a saját szobájában,és a nappaliban játszhat a hálószoba,fürdőszoba,konyha,folyosó,előszobában nem.
2013. máj. 25. 08:48
 17/21 anonim ***** válasza:
En is imádom a rendet és ugyan nem túl nagy a lakás, még kutya is van , így én is szinte minden reggel egy 20 perces szintén tartó takaritassal kezdek, azaz gyors porszivozas, felmosas, heti 1x portorles. Ha van szabad 10 percem, vagy épp a wcn ülök, kitakaritom utána a
2013. máj. 25. 15:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Huh félbeszakadt. Szóval azt is gyorsan kitakaritom. Pl fürdés után, plusz 5 perc és vizkotelenitek, csapokat kadat lemosom, tükröt torlok, stb. Rendet pedig én is így tartok, h egyszerre nincs az egész lakás borogatva... Nálunk is tabu a konyha, fürdő, wc, és néha a nappaliba sem mehet be. Bőven elég a szobája, a halonk, a folyosó és az etkezo... Ahonnan kijovunk,előtte elramolunk és már Ő is segít, még kell szoknia. Nem tudnék egy kupis lakásban élni.

Nálunk ez mindig így volt szuletesetol kezdve is, pedig hogy mondták, h gyerek és baba mellett nincs rendes lakás... Hát cafoltam és cafolom is. ;-)hajra csak mindig apránként. Most pl ha felkelek gyorsan port torlok míg apa lustalkodik a lanyunkkal az ágyban. :-D a

2013. máj. 25. 15:36
 19/21 anonim ***** válasza:

Tanítsd meg a gyereket rendet rakni:) nekem erre kéne receptúra.

Egész jó aránnyal raknak el mindent maguk után a gyerekek. Szabály, egyszerre egy játékkal játszunk, és ha megunjuk akár egy darabos akár 200, el kell tenni csak utána vesszük elő a következőt akár egy akár 200db:) Így egész tűrhető, amíg nem volt ez a szabály, addig hajjjaj 3napig pakolsz 5percre.(néha 6an játszanak bent, de utána mint az angyalkák pakolna el)

2013. máj. 25. 18:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is nagyobb részt rend van.Férjem szerint betegesen rendrakó vok.Amit már a agyerkőceim is átvettek.(2 és 4év)Mondhatni az egésznapot átpakolom.Nem bírom elviselni ha vmi nincs ,,élére" állítva.Nálunk is csak gyerekszobába lehet játszani.És ha vmivel nem játszanak,nem ott hagyjuk,hanem azonnal elteszik.Ha belegondolok,de idegesítő lehetek!!
2013. máj. 25. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!