Rendet tartó anyukák, mi a titok?

Folyamatosan pakolunk. Illetve a lanyom most mar. Lassan 2 eves e szoktatom ra, hogy igenis elkell maga utan pakolnia, mert senki nem fog.
Egesz jol megertette. Mondjuk nalunk a jatekok buntetesbe mennek, ha olyat csinal, ami nem megengedett.
En naponta porszivozom, mert kutyank is van es sok por bejon.
A konyhaban mindig rend van, ha tevekenykedem. Nem hagyom ott napokra a mocskos tanyert, stb.
A ruhaknak is a szennyesben a helye, ha levesszuk. Nem a szekrenybe taroljuk.

Azzal kezdeném, hogy nálunk sincs tökéletes rend és patikatisztaság.
Az én titkom, hogy vannak a gyerek számára "nem játszótér" helyiségek. Ilyen a hálószoba, fürdők, wc, folyosó. Amerikai konyhás nappalink van, úgyhogy jó nagy a tér, elég egy helyen robbantani. :)
A hálószobát reggel rendbe dobom, ott elég egy héten 2-3x porszívózni, hiszen csak aludni járunk be, esetleg a tiszta ruhát viszem be.
Fürdőt heti egyszer fertőtlenítek, a csapot többször takarítom, de az kb. két perc a fújós tisztítószerrel. Rögtön áttörlöm a csempét is, nem várom meg, amíg levakarhatatlan vízkő lesz rajta. Wc heti 3x, de igyekszünk magunk után tisztán hagyni, így nincs vele nagy gond.
Minden nap porszívózom a nappali-konyha-előtér részt, közben vadászom a friss pókhálókat is, azokat is rögtön eltüntetem. Néha úgy, mint a reklámban, a porszívóval tolom el az útból a játékokat. :)
Nem tartunk sok játékot a nappaliban, mert az a tapasztalatom, hogy ha sok van, nem tud dönteni, és abból lesz a káosz. A lidl-ben vettem kis tárolódobozokat, három darabos, egyikben a kirakók, másikban a kisautók, harmadikban a konyhafelszerelés van. Néha cserélgetjük a játékokat, vagy a szobájában játszik, ott is van játékos láda. A szabály az, hogy amivel ott játszik, el is kell pakolnia.
Nálam sokszor az ablakpucolás és függönymosás marad el, de nálunk olyan por van (aszfalt nélküli út van előttünk), a tetőablakokat pedig macerás pucolni.
Nagy barátom a fújós flakon, mert megtöltöm tisztítószerrel és mehetek körbe vele a konyhában. A másik nagy barátnőm a higikendő, ha kiborul, leborul, a hűtőben kilöttyen, a mikróban kifröccsen, elég egy-két ilyen kendő és villámgyorsan lehet törölgetni. A harmadik nagy barátnőm a mosogatógép!
Élére állított rend csak akkor van, ha nincs itthon a férj-gyerek páros. :D
Nem szoktam ezen kattogni, elvégre a lakás van értem, nem én érte. Gyerekes családnál természetesnek tartom, hogy elől vannak a játékok, egy-két ruhadarab elől marad, vagy nincs minden azonnal kivasalva.
Élni szeretek és nem takarítani. :) Most is ideültem kávézni, ahelyett, hogy nekiállnék mosogatni.

Huh félbeszakadt. Szóval azt is gyorsan kitakaritom. Pl fürdés után, plusz 5 perc és vizkotelenitek, csapokat kadat lemosom, tükröt torlok, stb. Rendet pedig én is így tartok, h egyszerre nincs az egész lakás borogatva... Nálunk is tabu a konyha, fürdő, wc, és néha a nappaliba sem mehet be. Bőven elég a szobája, a halonk, a folyosó és az etkezo... Ahonnan kijovunk,előtte elramolunk és már Ő is segít, még kell szoknia. Nem tudnék egy kupis lakásban élni.
Nálunk ez mindig így volt szuletesetol kezdve is, pedig hogy mondták, h gyerek és baba mellett nincs rendes lakás... Hát cafoltam és cafolom is. ;-)hajra csak mindig apránként. Most pl ha felkelek gyorsan port torlok míg apa lustalkodik a lanyunkkal az ágyban. :-D a

Tanítsd meg a gyereket rendet rakni:) nekem erre kéne receptúra.
Egész jó aránnyal raknak el mindent maguk után a gyerekek. Szabály, egyszerre egy játékkal játszunk, és ha megunjuk akár egy darabos akár 200, el kell tenni csak utána vesszük elő a következőt akár egy akár 200db:) Így egész tűrhető, amíg nem volt ez a szabály, addig hajjjaj 3napig pakolsz 5percre.(néha 6an játszanak bent, de utána mint az angyalkák pakolna el)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!