Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet legjobban visszavág...

Hogy lehet legjobban visszavágni annak, akinek a fő érve az, hogy Ő már x gyereket felnevelt?

Figyelt kérdés
Egyáltalán lehet ez érv? Teszem azt büntetésnek a verést használja, a gyerekei nem tudnak feloldódni rokoni látogatás alkalmával, még órák múlva sem... sorolhatnám még. Akkor csak azért, mert az ő gyerekei már általános iskolások, jobban tud nevelni, mint egy első gyerekes anyuka? Tapasztalatot aláírom, de a tudást nem. Mit gondoltok erről?

2013. máj. 24. 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Felnevelte, tényleg? DE HOGYAN?????
2013. máj. 24. 08:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki ezzel érvel, jogos a kérdés, hogy "és hogyan?", vajon a gyerekei mit mondanának, jó anya? Van, aki elsőre jobban ráérez, mint más ötödszörre (se). Dédimék hét gyereket neveltek fel. Állítom egyik sem ép lelkileg. Nem tudnak szeretni, csak a kötelességeiket tudták, tudják meg azt, hogy "mit szólnak mások, ha...". A "felnevelt", és a "hagyta nőni, mint a gombát" között is van különbség a szememben. Attól, hogy valakinek sok gyereke van, még nem biztos, hogy jó anya is.
2013. máj. 24. 08:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Attól még hogy van 2-3-4 gyereke valakinek, még nem kellene feljogosítva éreznie magát arra, hogy beledumáljom a kéretlen tanácsaival máséba.
2013. máj. 24. 08:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem győzöm hangsúlyozni ha mindenki a saját dolgával lenne elfoglalva , legalább fele annyira mint ahogy mások életébe kotmyeleskedik sokkal jobb hely lenne a világ. Az anyai ösztön a tudás és a nevelés nem egyenlő a világra pottyantot gyerekek számával. Ha te tudod magadról, hogy megadsz mindent a gyermekednek, ellátod, gondozod , neveled becsülettel akkor elég ha egyszerüen lesz@rod mit mond az illető , nem kell visszavágni semmivel úgyis a fejedhez vágna más " bölcseséget" ami eszébe jut mert ugye az ilyen semmit nem hagy szó nélkül.
2013. máj. 24. 08:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Maximáliusan egyetértek veled, de visszavágásnak itt szerintem semmi értelme, az ilyen embereknek teljesen más az ön- és világképe.

Én már azt sem értettem soha, hogy egy szülő miért érzi feltétlenül azt, hogy a gyerek tartozik neki bármivel. (Mert én szültelek, én neveltelek, stb-stb) Senki nem kérte/kényszerítette/adta neki feladatba, hogy szüljön... Saját döntés volt, ha jól csinálta, akkor nagyon is jogosan büszke rá... de utóbbi esetben önigazolsra nincs szükség, hisz arra ott van (lenne) 4 boldog, kiegyensúlyozott gyermek, semmi szükség még hajtgatni is, hogy ő csinálta...

2013. máj. 24. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyiktól jöttek az ilyen bemondások, még az elején, amikor megszületett a baba!

Aztán egyszer meguntam és elmagyaráztam, hogy lehet,hogy ők már felneveltek 2-2 gyereket, de azok mások voltak, nem az én fiam! Minden gyerek más, én is más voltam, mint a tesóm, vagy a férjem. Én vagyok egész nap a gyerekemmel, én is ismerem a legjobban, én tudom,hogy pl. hogy szeret elaludni stb.

2013. máj. 24. 09:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy egy iskolás gyerek még nincs „kész”, nincs „felnevelve”. Ráadásul, ha nem is szimpatikusak a gyerekei, akkor miért adnál a tanácsára, miért vennéd alapul a tapasztalatait?

Szerintem próbálj meg elhatárolódni az ilyen okoskodóktól, és ha szükséged van tanácsokra, olyantól kérd, akit hitelesnek tekintesz (pl. akár az anyósodtól, ha a férjedet jó embernek tartod :).

Én azt mondanám, ha valaki ilyen érveléssel próbálna beleszólni a gyereknevelésembe, hogy majd 20 év múlva beszélgessünk a témáról, akkorra látható lesz, kinek vált egészséges értékrendű, normális, boldog ember a gyerekéből.

2013. máj. 24. 11:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt mondom ilyenkor: "De jó, hogy hasonlóan vélekedünk erről... Épp azon vagyok én is, hogy elmondhassam magamról, hogy ÉN neveltem fel a gyerekem, nem más."
2013. máj. 24. 11:33
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2013. máj. 25. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!