Miért nem hallgatunk többször az ösztöneinkre?
Többesben írtam. Direkt. Én is ide tartozom. De érdekelne a véleményetek.
Sokszor látok itt olyan kérdéseket, vagy problémákat, amelyekre tök egyszerű lenne a megoldás, nem lenne idegeskedés, ha az anya/apa az ösztöneire hallgatna és nem valamiféle elvárásnak, vagy szabálynak szeretne megfelelni.
Értem ezalatt a hozzátáplálást, altatást, bármit végül is.
Minden gyerek más. Még egy családon belül is előfordul két vagy több totál különböző temperamentumú gyerek.
Ti ragaszkodtok a könyvekhez, szabályokhoz?- miért? Miért nem? Milyen szabályokat követtek a gyereknevelésben?
Esetleg biztonságot ad?
Én együtt alszom a lányommal, mert neki ez a jó (éjjel csak egyszer kel, ha kiságyban van 5-6szor), meg nekem is könnyebb a szopi éjjel, most 10 hónapos. Vagy egy másik, hogy igény szerint szoptattam, figyeltem,mikor éhes. Nem néztem mikor ehet olyat,mai nem allergén, ha megkívánta, megkóstolhatta. Egy szabály nagyon fontos nálunk,a napirend, amit nyilván a gyerek alakít, formál és én próbálom betartani.
Csak egy kérdés,ha van kedved, válaszolj rá, mert érdekel, ti hogy éltek.
No hát, én az ősanya, mindig az ösztöneimre hallgatok, hallgattam.
Egyedül a h.táplálásnál az ételek sorrendjét tartottam be nagyjából, de azt sem teljesen. (egik 5,5 hónaposan kikapta a banánt a kezemből, lányom 6 hónaposan szépen ette amit kanállal adtam, másik fiam 7,5 hónaposan evett és csak egyedól, kézzel...)
Felvettem ha sírtak, együtt aludtunk, szoptattam, ha kérték, hordoztam akár egész nap. Rengeteg negatív véleményt kaptam ezek miatt az ismerősöktől, de lesz@rom. Mindhárom gyerekem értelmes, szépen fejlett....
Én fiatal anyának számítok szerintem a magam 22 évével!
Én a kezdetektől magamra hallgatok,az ösztöneimre, a megérzéseimre. Nyilván vannak dolgok,amikben bizonytalan voltam,ezért utána jártam és járok is,és édesanyámra hagyatkozok sokszor. Én 3.5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, 4 hónaposan hozzá tápláltam. Volt egy pár dolog az ételek kapcsán amiket elvileg nem lehetett volna,de úgy gondoltam,nem lesz semmi baj,nem is lett. És nem tartottam be az egyik nap egy kanállal,másik nap 2 kanállal stb dolgot sem, mindenből annyit adtam amennyit elfogadott,és jólesett neki. Igény szerint szoptattam, sokáig velem aludt,cicin, aztán egyik napról a másikra már nem kellett neki se anya se cici, egyedül alszik el a kiságyában. Gyakorlatilag szinte mindenben az ösztöneimre hallgatok. Nálunk is a napirend az ami fontos,ezt a gyermekem maga alakította ki,nem erőltettem, de nincs pl az evés percre pontosan,így ha valami miatt csúszik mondjuk az ebéd,akkor nincs egyből sírás,hanem kivárja. Nyilván nem éheztetem. :) Mindent megeszik,amit elé rakok,kiegyensúlyozott boldog baba. Nincs se könyv se szabály...
Mert sok gyerekorvos, védőnő is azt mondja, hogy tanítsuk meg pár hetesen egyedül elaludni, ne adjunk igény szerint cicit stb.
Én ösztönből csinálom a dolgokat, táplálás az, ami "nagykönyv". Betartottam az ajánlásokat, egészségesen etetek stb. És így gondolom azt, hogy megfelelően szolgálom az igényeiket, egészségüket.
Van egy 12 éves, egy 2 éves, és egy 5 hónapos ikerpárom.
Én úgy csinálom, ahogy jónak látom, tapasztalatom már van benne, és a 12 éves is életben maradt:)
Én az ikreknél bekeményítettem, voltak éjszakák, ha nem az egyik sírt, akkor a másik...És hallgattam a gyerekorvosra, hogy ne szoktassam őket kézbe... És egyik nap mondtam, oké, sírjatok... Volt kis sírás, nem vészes, 3. napon 10 perc csend után este elaludtak.
Hozzátáplálással nem vártam ki a 2 hét 1 íz, hanem ha ment nekik, akkor gyorsabban haladtunk, ha elakadtak, akkor váltottunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!