Hogyan lehet hatásosan kitisztítani a hasított bőr gyerekcipőket?
Ezért nem veszek ilyen cipőt, csak a fényes bőrt, azt lehet nedves ronggyal tisztítani!
Bele rakhatod a mosógépbe, de olyan mint az új, sosem lesz!
A víztől csomósodik a felazíne, fakúl a színe.
Kedves Kérdező,
nekünk is van hasított bőr szandálunk, aminek a külseje és a belseje is bőr.
Nekem az vált be a legjobban, hogy vettem mikroszálas tiszító szivacskendőt (olyan 3 db-os színes kis négyzet alakú, mint a sima takarítós szivacskenők, csak mikroszálas anyagból- egy picit talán drágább, de nem vészes).
A belső részét, ahol a kicsi talpa van, azt bevizezés után valamilyen ruhára való folttiszító spray-vel lefújom (pl. ariel) és hagyom állni 10-15 percig. Nem szabad sokat tenni rá, szerintem nem is jó, ha eláztatod túlságosan, mert az a ragasztásokban tehet kárt.
Aztán ezzel a mikroszálas kendővel súroló mozdulatokkal kitakarítom.
A külső részét, felszínét esetleg körömkefével ugyanígy(amit persze dirket csak a cipőkhöz használok).
Aztán napon, levegőn megszárítani és szép lesz.
Bőrt mosógépbe szerintem nem jó ötlet tenni.
Inkább gyakrabban érdemes végezni a tisztítást, mert akkor nem "kövesedik" bele a kosz, illetve így higiénikus.
A port, homokot először biztos, hogy vízbe rakás előtt alaposan sárkefével leszedném még szárazon.
Remélem, tudtam egy jó ötletet adni, szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!