Másnál is ilyen a 1,5 éves gyerek a tesó születése után, vagy nálunk bejátszik, hogy féltestvérek?
Még mielőtt valaki azt mondaná milyen gyorsan lett új nő, új gyerek, hozzátenném, hogy párommal mi együtt vagyunk lassan 10 éve, egy fél éves szünet volt közöttünk különböző okok miatt, ekkor ejtett teherbe egy nőt, majd kibékültünk (akkor ők már nem voltak együtt, futókapcsolat volt).
A lényeg, hogy jött egy közös gyerek is. Ő 2 hónapos. A "nagy" pedig 19 hónapos. 4-5 hónapja van nálunk úgy, hogy éjjelre is, kbheti egyszer előtte csak napközben, de akkor is szinte 2naponta (most is bár inkább 2-3 naponta) szóval igencsak "összenőttünk", nem vagyok neki véletlen sem idegen. Eddig úgy éreztem nagyon szeret, ragaszkodik hozzám (én is őt). Mióta megszületett a kis közös azóta viszont néha olyan távolságtartó. Nem értem miért. Ha itt alszik akkor még sikerül is "megpuhítani", ugyanúgy bújik mint azelőtt, de egyébként néha levegőnek néz. Ami nagyon bánt, mert közben én meg szeretném ha nem változna semmit a kapcsolatunk. A kicsi nem nagyon érdekli, de gondolom ez azért van mert még nem tud vele mit csinálni. Azért oda-odamegy, megöleli, megpuszilja, vagy "beszélgetnek" Féltékenységet a baba felé nem látok. Az apját is ugyanúgy imádja mint eddig, csak velem ilyen. Az persze hozzátartozik, hogy nyilván kevesebb időm van rá, de azért igyekszem megtartani a régi szokásainkat és játszani vele. Az anyukája egyébként azt mondta, hogy az otthoni viselkedéséből nem vett észre változást, és ugyanolyan lelkesen jön hozzánk.
nálunk nincs tesó és együtt vagyunk apával.
a fiam kb. 2 éves koráig meg volt őrülve az apjáért, ha itthon volt, csak vele foglalkozhatott, én meg le voltam ejtve (nyilván uncsi voltam már neki).
aztán 2 éves kora körül megváltozott ez, csak anya, mindig, mindenkor. csak én fürdthetem, csak én adhatok neki inni, csak vele akar sétálni, ha apja leül játszani vele akkor is könyörög, hogy én is menjek.
ilyenek a gyerekek, lehet, hogy nálatok is csupán erről van szó, hogy most apa a világ közepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!