Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni? A szitu a...

Mit lehetne tenni? A szitu a következő:

Figyelt kérdés
Nagyon szupi kis játszótér van kialakítva a panelek között a gyerekeknek,sok fa,sok játék,igazi park,sokan szeretünk oda járni.Sok idős néni is ott trécsel a padon,ami addig nem is lenne gond,De!Macskákat etetnek a játszótér kellős közepén!Nem egy macskát,nem kettőt,legalább 10-15 cica odaszokott már,és nagyon sok közöttük vemhes is,szóval lesznek még többen.(ezek a cicák kóbor állatok,koszosak,betegek)Na szóval tömik őket kajával,és mostmár olyan elviselhetetlen a bűz a macska kakitól,hogy már a homokozóba és a csúzda közelébe sem lehet menni.Hova lehet ez ügyben fordulni,vagy mit tehetnénk mi anyukák,mert féltjük a gyerekeinket a betegségektől.Tudtok tanácsolni valamit?
2013. máj. 22. 05:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Talán a helyi önkormányzathoz mennék, és ott biztos csinálnak valamit. Vagy ha nem, akkor szerintem segítenének annyit, hogy hova fordulj!

Ez szörnyű! Nincs azoknak eszük?

2013. máj. 22. 05:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Első körben biztosan beszélnék a nénikkel, és tájékoztatnám őket arról, hogy az amit csinálnak, 30 ezer forintjukba fog fájni fejenként MINIMUM, ugyanis mindenhol önkormányzati rendelet van róla, hogy játszótéren állatok nem lehetnek... (lehet nem igaz, de ezt ők nem tudják) AZtán szólnék az önkormányzatnak, és ha nem mozognak kellően gyorsan, akkor be is fenyegetném őket. Plusz szólnék z ÁNTSZ-nek, hogy jöjjön.

Sajnálom, hogy így jártatok, én is tapasztaltam ilyet. EGy néni nálunk a galambokat etette így, már be se lehetett menni a házba, mert szó szerint nekünk csapódtak a szemberepülő galambok, lépni is alig tudtunk tőlük.

Akkor beszéltünk a nénivel, ezt a lóvés dolgot mondtuk neki, és hogy van egy felvételünk róla, ahogy eteti őket (ti is felvehetitek nyugodtan), le is szokott róla, azóta egyszer sem etette őket :)

2013. máj. 22. 06:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Amit elsö körben tehetsz, hogy csinálsz egy felhívást egy papíron, hogy ne etessék a macskákat a környéken a következö okok miatt. Ird le hogy betegség egy dolog ami veszélyes, de elég gusztustalan az is mikor a gyerek a macskakakát talál a homokban... esetleg egy rövidebb cikket bemásolhatsz a macska ürülék által hordozott betegségekröl.

Ezt a környékbeli nagy házak bejárati ajtajára, és a játszótér köré ragaszd ki.

Ha 2-3 hét múlva sincs változás, akkor a sintértelepre is beszolhtasz, és ha szerencsétek van befogják a macskákat.

2013. máj. 22. 07:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt kiírni, hogy a játszótér körzetében szigorúan tilos állatott etetni. (ez már egyfajta szólás, figyelmeztetés, mindenkihez eljut) Szólni kell a néniknek is, közben lehet hivatkozni a kiírásra is. (még egy figyelmeztetés, szintén sok emberhez eljut) Szólni kell az önkormányzaton, levélben, e-mailban, személyesen egyaránt. (írják alá a levelet, vegyék át) Az önkormányzatra mehetek már a szülők egy-egy személyben írt felháborodásával, aláírás gyűjtéssel. Lehet a helyi védőnői szolgálatnak is szólni, egészen biztosan valamilyen szinten tudnak segíteni (sürgetik az önkormányzatot, szólnak a közterület felügyeletnek, ÁNTSZ-nek) Nem tudom ez a játszótér kié a házé vagy közterület? Ha a házé akkor nehezebb mert akkor csak a ház járhat el ezzel szemben (már ami a játszótér területét illeti) és kérdés ki az a terület ahova szarnak a macskák (mert azzal kapcsolatban is a tulajdonosnak kell szólni. Ha az önkormányzaté kicsit egyszerűbb mert nekik csak a nyakukra kell járni. Az önkormányzatra bátran vigyétek a gyereket is magatokkal, hagy kapjanak agybajt a gyerek nyüzsitől amíg vártok. (lehet amúgy időpontot kérni és úgy menni) Mire történik valami addigra meg esz titeket a kaki, így páran összegyűlhetnétek és össze szedegethetnétek a kakit. (ezzel is felhívnátok a figyelmet a problémára) Egy kis telepi lakógyűlést is össze hívhatnátok pl. aláírás gyűjtésre, felhívni a figyelmet a problémára. Én éppen első babámat várom, és biztos aláírnék egy ilyen kezdeményezést ami érinti a játszóteret, és sok nagy mama is aki a vendégségbe lévő unokáit vinné oda. Nem tudom van e valami növény, hang, szín vagy valami amitől fél/nem szeret a macska mert esetleg olyat is lehetne ültetni a játszótérre. ÁNTSZ-nek is szólni kell. Lehet a sintéreknek is szólni (vagy amik elviszik a macskát is) , mert hát elvileg ugye kóbor, nyakörv nélküli állat nem sétálgathat az utcán. Közterület felügyeletnek szintén lehet szólni. És ha láttok a játszótéren macskát ijesszétek meg, nem fogja megtanulni mert buta, de hát ha rá jön, nincs ott helye.

A mi telepünkön is amúgy ez a helyzet, amúgy sincs egy normális játszótér, ami van egy hinta egy homokozó azt meg összeszarják a macskák.

2013. máj. 22. 07:04
 5/9 anonim ***** válasza:

A néniknek szóljatok, mert valószínűleg nem is gondolják, hogy ezzel rosszat tesznek. Ha szerncsétek van megértik, ha nem, akkor mehettek az önkormányzathoz.

De a sintérnek szólni?? pff..Nem a macska tehet róla, hogy odaszoktatták...Arról sem tehet hogy homokba végzi a dolgát...Én is undorítónak tartom ezt, de nem ez a megoldás! Meg kell kérni a néniket, hogy ne ott etessék őket.

Meg szerintem a homokozót kéne lefedetni, nem a macskákat kinyíratni. Ha az önkormányzat nem teszi meg, nektek kéne összedobni az árát.

2013. máj. 22. 07:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A néniknek már többször szóltak/szóltunk,de nem törődnek vele,tovább etetik a macskákat.Nem értem őket,volt egy néni aki az egyik kóbor macskát pár napra fel vitte magához a lakásába is...de ez az ő dolga.A homokozó egyébként csak az egyik telekakilt probléma,igen,azt le lehetne fedetni,de mit kezdjünk a fűben lévő meglepikkel...A játszi nem a ház tulajdona,az önkormányzaté.Minden tanácsot átbeszélünk a többi anyukával és megtesszük a megfelelő lépéseket,ha kell szólunk a sintéreknek.Persze még utoljára szólunk a néniknek,hátha észbe kapnak.Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 22. 07:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem a sintéreknek kellene szólni. Kóbor macska/állat sajnos mindig lesz, hála az emberi felelőtlenségnek. Hiába végeztetitek ki a mostani macskákat, ha a nénik majd etetik az utánuk jövőket. Én is az önkormányzatnak szólnék, hiszen ő a tulajdonos.
2013. máj. 22. 07:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha szóltok is a gyepmestereknek, egyrészt nem is valószínű hogy be tudják fogni, hacsak nem nagyon kezesek a macsekok. Másrészt ezeket ha be is fogják, attól még lesz másik kóbor macska, ami odamegy a játszóra... Ez egy örök probléma, az összeset nem tudjátok eltűntetni...

Zavarjátok el őket nyugodtan, meg szedjétek össze a kakit a fűből. (egy alomlapát meg a zacskók nem egy nagy összeg, és ha a gyerek egészsége fontos, gondolom nem nagy áldozat néha összeszedni.) A homokozót meg akkor fedessétek le.

2013. máj. 22. 07:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Az önkormányzat is a sintéreket fogja küldeni.

Ha jobb, akkor állatmenhelyre viszik őket, de valószínűbb, hogy nem.

Nálunk kóbor kutyákból volt már több összeverődött falka, pedig kisváros, családi házas övezet...Mi is az önkormányzatnak szóltunk, a sintért küldik ki, és olyankor minden szabadon lévő állatot befognak, ha van nyakörv rajta, ha nincs.

Ha újra megjelennek a cicák, újra szólni kell.

2013. máj. 22. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!