Tetszik másnak is a következő nevek? (részletek lennt)
Lány nevekből: Maja, Laura, Csenge, Kitti, Vivien
Fiú: Balázs, Bence, Zsombor, Gergely
Kinek tetszenek ezek a nevek? Ha vkinek nem tetszik azok a nevek amiket felsoroltam mi az oka?
Kinek mi a kedvenc lány/fiú neve?
Köszönöm szépen a válaszokat:)

A Maja számomra közömbös, én nem adnám, de nem is tartom csúnya névnek. A Laura mindig is tetszett. A Csenge nem tetszik, mostanában rengeteg kislányt hívnak Csengének, nekem kicsit olyan nyafka névnek hangzik, legalább is ez jut róla eszembe. A Kitti nem rossz, olyan pattogós, eleven név. A Vivien régen nem tetszett, most már tetszik, nagyon nőies, mégis kicsit vagány is.
A Balázs nem a szívügyem, bár ez is elég semleges nekem, csak annyi Balázs van manapság. Meg a becézései (Balu, Bazsi) nem tetszenek. A Bence nem jön be (amúgy abból is sok van), arról ilyen magának való, kocka gyerek jut eszembe valahogy. A Zsombor egész jó, csak gyerekkoromban ismertem egy Zsombort, aki nagyon szemét gyerek volt, mindenkit megvert, ezért én tuti nem adnám, de amúgy nem rossz, csak azt meg Zsombinak becézik, amiről a zombi jut eszembe. A Gergely kiskoromban a kedvencem volt, az nem rossz, de én ezt sem adnám, ez is semleges. Mondjuk nagyon kevés fiú név van ami nekem tetszik, ezért is voltam nagy gondban, amikor anno megtudtam, hogy fiam lesz :)

én is a Majára szavazok. Fiúnevekből pedig Balázs, Bence,mind2 nagyon szép.
Nekem a kedvenceim a Zoé, Lilla / Dávid, Gábor

Szia!
Nekem egyik név sem tetszik a felsorolásból. A legtöbb tucatnév, 3 (Laura, Vivien, Gergely) pedig olyan emberekhez kötődik az én szememben, akik nem a kedvenceim.
Nálam a favorit nevek:
Villő, Helka, Rege
Botond, Sámuel

Ezeket a neveket nem adnám a gyermekemnek. KIvétel a Gergely, de azt az öcsém lestoppolta :)
Hogy miért nem? Elsősorban mert tucatneveknek tartom őket, az utolsó 3 lánynévtől pedig egyszerűen kiver a víz és feláll a hátamon a szőr. Nem tudom pontosan, hogy mi az oka, de ilyen névvel csak valami beképzelt fruskákat tudok elképzelni (tanítottam, és a gyakorlat alatt épp elég ilyen nevű elkényeztetett kislánnyal találkoztam). A Balázs és a Zsombor nekem teljesen indiferens, a Bencéből meg annyi van már!

Szia!
Lány:
Maja: nekem mindig a méhecske jut eszembe. Tünemény név, de egy felnőtt nőnek, hááát....nem is tudom.
Laura:Szép, de csak jó vezetéknévvel az igazi.
Csenge: ha választanom kellene a felsoroltakból, ezt választanám.
Kitti és Vivien: Nekem olyan közömbös mind a kettő.
Ha kislányt várnék Jázmin Linda lenne a neve, nálam ezek a favoritok.
Fiú:
Balázs: Nagyon szeretem ezt a nevet, a párom testvérének kisfiát így hívják és imádnivaló gyerkőc, csak sajnos már nagyon sok van belőlük.
Bence: toplista vezető a leggyakoribb nevek között, nem adnám, az tuti.
Zsombor: Hát igen, a mi kicsi fiacskánkat így fogják hívni, tehát egyértelműen ez a kedvencem. Ja és nem csak Zsombinak lehet becézni, hanem Zsominak is. De mi Zsombornak szeretnénk csak szólítani. :)
Gergely: nekem tetszik ez is!
Amúgy kedvenc fiú neveim még: Zalán, Zétény, Marcell, Milán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!