Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindenki ennyire vágyik...

Mindenki ennyire vágyik vissza dolgozni? Kezdem azt érezni, hogy vmi ufó vagyok, mert élvezem hogy a gyerekeimmel lehetek és nem, nem vágyom hogy újra dolgozzak.

Figyelt kérdés

A 3.gyerekemmel vagyok itthon gyeden. Novemberben 2 éves lesz és megyek vissza dolgozni szóval nem arról van szó hogy a lábamat akarom lógatni, mert a szükség ugyebár nagy úr, a gyes pedig elég kevés, megélnénk úgy is csak nem jutna jónéhány dologra azt pedig nem szeretnénk.

Tehát a kérdésem az, hogy volt e más is aki kifejezetten irtózott attól a gondolattól hogy újra vissza a taposó malomba és a kicsi gyerek meg a bölcsiben vagy reggeltől zárásig bölcsiben-oviban? (nincsenek nagyszülők nálunk)

Mindenki ennyire fantasztikus munkával bír ahova élmény visszamenni? Nekem a munkám nem olyan amit különösen élveznék dehát azt hittem, nem én vagyok az egyetlen.

Kisgyerekes barátnőimmel ismerősökkel beszélve (és ezen az oldalon is) az jön le hogy már 1-1.5 éves gyereknél alig várják, mikor mehetnek vissza vagy ha 2 gyerek született egymás után akkor pedig főleg saját szavaikkal élve majd megőrülnek otthon. Még olyan is ezt mondja aki amúgy szintén nem szereti a munkáját. Kicsit olyan mintha a gyerekezés otthon valami szenvedős 1-2 év lenne amit muszáj túlélni de amúgy még a rossz munka is jobb mint otthon a gyerekkel?

Én se kedvelem a munkámat, (főleg a munkatársak miatt) de nem válogatok, mai világban örülök hogy van.

De kezdem azt hinni hogy valamiféle nem normális dolog ez hogy én örülök hogy itthon vagyok, egy percet se unatkozok, és nem csak a háztartásról főzés mosásról szólnak a napjaim (nem beszélve arról hogy ezt a dolgozó anyukáknak is meg kell csinálni vmikor).

2013. máj. 21. 12:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én nem élvezem túlzottam ezt a kisgyerekes időszakot. Most jön a 3. egymás után. Lehet erre azt is mondani, hogy akkor nem kellett volna egyáltalán gyereket vállalni... Ezért nem szoktam hangoztatni :). Elvagyok velük, nagyon szeretem őket, de nem ez az életcélom. Viszont gyerek nélkül sem tudtam volna elképzelni. Szeretném, ha már "használhatóak" és önellátóak lennének, erre bátorítom és tanítom is őket. Én csak attól őrülök meg, hogy lebontják a házat, összetörik magukat, hisztiznek, nyávognak. (Erre szokták mondani a gyerektelen ismerősök, hogy ez csak nevelés / szoktatás kérdése). Nekem nehéz feldolgozni, hogy kevesebb időm jut számomra érdekes dolgokra, és saját magamra, a korlátozott anyagi forrásokról nem is beszélve. Szóval igen, én már nagyon vágyom a munkámra és a jó keresetemre. Még a saját férjemtől is utálok függeni, és én is az a fajta vagyok, akinek a "Dödönke egyedül kakil c. sztori nem élete álma" :)) Nem vagyunk egyformák. Emelem a kalapom azok előtt, akik sosem érzik úgy, hogy az imádott gyerkőceik az agyukra mennek, és vki elvihetné őket legalább egy napra.
2013. máj. 21. 13:13
 12/23 A kérdező kommentje:
9 es nem nem azt vártam de azt se, hogy mivel te nem így érzed nem így gondolod -ezért a csirkegyár kategóriába betettél szépen meg a "Döncike egyedül kakál" az életem teljesítménye kategóriába...És kvázi érzékeltetted mekkora hülye vagyok hozzád képest. Nem baj ez, nem gondolkodunk egyformán de kérlek akkor ne válaszolj többet:) Köszi
2013. máj. 21. 13:17
 13/23 A kérdező kommentje:

11 es ki írt ilyet hogy sose érzi úgy hogy a gyereket elvihetné vki egy napra? Én sem így értem hogy élvezem a gyerekekkel töltött időt hogy 100% ban a rózsaszín felhőkön úszom és csak 100% gyönyör minden perce az egésznek, csak annyit mertem írni, hogy nem életem álma hogy inkább a melóhelyen húzzak le 8-10 órákat (ami nem a csirkegyár hangsúlyoznám) . És nem bezzeganyáskodtam hogy csak nekem szabadott vállalni 3-at mert én bezzeg mennyire imádom minden percét a dolognak és mindenki más húzza le magát.

Én úgy érzem, valahogy a kedves válaszolók vhonnan máshonnan érkező sérelmeiket vezetik le most az én kérdésemen...

2013. máj. 21. 13:20
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
9. vagyok,én nem tettelek semmilyen kategóriába,tessék ott a válaszom a 4.,csupán úgy kiakadtál a válaszokon,mint ha bárki rosszat írt volna,én nem beszéltem semmilyen Döncikéről,és nem mondtam,hogy hülye vagy
2013. máj. 21. 13:22
 15/23 anonim ***** válasza:
65%
Én 4 évé várom hogy jöjjön a baba! Nem is fogok dolgozni, soha nem is vágytam nagy karrierre hanem csak arra hogy háztartásbeli legyek és gyerekekét neveljek! A sors fintora hogy pont nekém nem sikerül aki erre vágyott kislány korától! Ha megengedhetjük magunknak így is. lesz! Amerre én lakok sok ilyen család!
2013. máj. 21. 13:22
 16/23 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm, érdekes hogy más sem ért egyet velem mégse ír ilyen stílusban (hogy te azt várod megsimogassák a buksidat stb....) .
2013. máj. 21. 13:25
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozgat lefelé de megtenné hogy abbahagyja..:(
2013. máj. 21. 13:28
 18/23 anonim ***** válasza:
42%

11. vagyok- hát egy cseppet túlpörögted szerintem, és még ezt sem bántásból írom. Mint ahogy semmi egyebet sem úgy szántam.

Nekem annyi sérelmem van, de ez meg tök más téma, hogy miért van max összege a GYED-nek.

Az meg sztem általános érvényű, hogy ha vkinek nincs gyereke, és úgy akarja jobban tudni, azt ki lehet kacagni, el lehet küldeni. Az is sztem teljesen normális dolog, hogy van aki a bébi kort élvezi és szereti, van aki később érzi magát jobban anyukának. Azt gondolom, én is ez utóbbi volnék, aki az első éveket igyekszik túlélni, aztán később mind anyagilag mind lelkileg / szellemileg minél többet adni a gyerekeknek. Ehhez viszont KELL is, hogy megfelelő munkahely legyen, hogy az agyam is pörögjön és meg is fizessenek. Talán így egy kicsit árnyaltabb a kép.

2013. máj. 21. 13:31
 19/23 anonim ***** válasza:
16%
te aztán túlhisztized ezt a kérdést úgy látom....
2013. máj. 21. 13:32
 20/23 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem is azt vártad, hogy valaki ezért megsimogassa a lelked milyen tökéletes vagy. Miért mennének vissza, baromira nem az a jellemző, hogy 1-1,5. éves gyerek mellől rohannak vissza dolgozni.

A nagy többség kb ugyan annyi a gyed mint a fizetése, mégis miért akarna visszamenni és ugyan azért a pénzért amit most ingyen kap. Inkább azokat nézik ufonak akik visszamennek.

2013. máj. 21. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!