Fitymaszűkület: hanyag a gyerekorvos, vigyem máshová, vagy "ő tudja"?
Szia!
A barátnőmnek is ezt mondta egy pesti professzor és végül 3 éves korára tényleg rendben volt a fütyije. De én elvinném a helyedben egy másik orvoshoz is, hogy megnyugodjál!
Mi is készülünk elvinni a kisfiúnkat egy andrológiai magánrendelésre - a biztonság kedvéért.
Nem tesz jót ha húzogatod neki mert apró sérüléseket okozól neki és attól fog vissza vissza tapadni.Az a *valami*sárgának látszó ,az faggyú aminek felkel szivódnia.Én fiam most 4éves és most oldodott fel a faggyú ,és még várunk a makkocskával.
5gyermekes anyuka.
Nem tudom mit jelent az hogy "nagyon csúnyán" le van tapadva, de ha a pisilés nem okoz problémát, tehát normál sugárban jön, akkor valóban nem kell (és nem is szabad) vele semmit csinálni. A letapadás ilyenkor még élettani, normális dolog, pelenkás babáknál, kisgyerekeknél kifejezetten előnyös, mert nem kerülhet szennyeződés a bőr alá, ami ott aztán jól be tud gyulladni.
Igazából kamaszkorig nem probléma, ha letapadás van, utána meg általában magától megoldódik a probléma.
Szia!
Első vagyok!
Bár vidékiek vagyunk, de ide fogunk beiratkozni:
Terhességi ultrahangra is ide jártunk és nagyon elégedettek voltunk. Nekem is az első gyermekem, de a házi orvos és a védőnő tanácsára minden fürdetéskor felhúzzuk. Szerencsére már csak egy pici részen van neki letapadva.
4-es vagyok, igen erről megoszlik a szakemberek véleménye, mert csak nemrégen jöttek rá, hogy a szűkület teljesen normális, élettani, és kifejezetten hasznos dolog. Az a doki, védőnő aki nem képezte tovább magát mostanában, azt mondja, hogy húzogatni kell, a fiatalabbak (és tájékozottabbak) pedig azt, hogy nem kell piszkálni.
Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy nem kell húzogatni, a védőnőnk (idősebb) visszakérdezett, mert azt hitte, hogy a doki rosszul mondta, és akkor mondta a gyerekorvos, hogy igen, régebben tanácsolták a húzogatást, de a legújabb ajánlások szerint nem szabad.
Igazából mindenkinek igaza van!
Hiszen, ha lejön a bőr, mozgatható, akkor azt mozgatni is kell! Akár már 2 évesen is.
Ha viszont le van tapadva, de nem gyűlik alatta smegma és a vizelet is normális sugárban megy - akkor az normális letapadás, ami SEJTES letapadás, ezt nem szabad bántani. Valóban, 5 éves korig várni lehet vele, ha nincs semmi gond. Utána már illik hátrarántani.
A letapadás az amúgy NEM szűkület.
Az két külön dolog. A szűkületet - ha van - meg kell szüntetni, de lehetőleg nem teljes körülmetéléssel. Ahogy azt egyes lusta orvosok szeretik ajánlgatni és csinálni.
Nekem azt csinálták és most megyek majd bőrpótlásra, ami elég drága lesz és fájdalmas is. De mivel nem vagyok elégedett a jelenlegi állapottal, ezért muszáj.
Szóval vigyázzatok a kicsikre, ez a lényeg. Erőltetni nem szabad a bőrt. Csak finoman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!