Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért feltétel néhány bölcsibe...

Miért feltétel néhány bölcsiben, hogy az anyuka ne legyen GYES-en?

Figyelt kérdés
Több kérdésnél is olvastam, hogy a bölcsibe csak úgy veszik be a gyereket, ha az anyuka lemondja a GYES-t. De miért? Azt tudom, hogy a GYED-et le kell mondani, de a GYES munka mellett is jár! Miért kérnek ilyet a bölcsik? Megtehetik ezt? Az én fiam is bölcsis, de kapom a GYES-t, hiszen jár. Mért kérnek olyat a szülőktől, amit nem is kéne? Miért jó az a bölcsinek, hogy a szülő ne kapja meg azt a pénzt, ami jár neki?
2009. okt. 2. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azon a logikán működnek, hogy ha bölcsibe rakod a gyereked, akkor dolgozol, így minek neked a gyes. Szerintem akik ezeket a szabályokat hozták vagy nincs gyerekük vagy baromira el vannak látva anyagilag.
2009. okt. 2. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:
2009. okt. 2. 17:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Hú, nagyon érdekes volt ez a cikk. Komolyan mondom, nevetséges, és egyben elszomorító, hogy a bölcsik vezetői nem képesek lépést tartani az őket érintő változásokkal, és gyakran a szülő jobban tudja, mi vonatkozik rá, mint a bölcsi. Szerencsére nálunk nem így van, de mélységesen felháborít, hogy vannak anyukák, akiknek megmondják, hogy azonnal mondják le a GYES-t mert különben nem vihetik a gyereket. És a szülő hiába mondja, hogy ilyen szabály nincs, nem hisznek neki.

Különben nem is értem, min csodálkozom, a hivatalokban is ülnek olyan hozzá nem értő emberek, hogy csak ámulok. Tisztelet a kivételnek persze.

2009. okt. 2. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy sok helyre csak akkor vesznek be, ha viszel munkáltatóit-mert kevés a hely, dönteni kell, és azt veszik be, akinek dolgoznak a szülei.

Azt is tudom, hogy ha gyesen van az anyuka, vagy táppénzen-tehát terhes a következővel, vagy csak gyesen van, nem veszik be a kicsit, mondván, ha otthon van, vigyázzon rá ő-úgyis kevés hely van.

de hogy le kell mondani a gyest---erről még nem hallottam...

2009. okt. 2. 20:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Na az oké, hogy ha otthon van, akkor nem viheti. De a GYES mellett lehet dolgozni. Ha visz a munkahelyről igazolást, akkor az miért nem elég egyeseknek?
2009. okt. 2. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!